МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на капия Пловдивска червена - български сорт за прясна консумация и консервиране

Семена на български пипер Пловдивска капия - едър и чуден за печене - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.40 лв.
Семена на капия Пловдивска червена - български сорт за прясна консумация и консервиране
1.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL378

Опции

Купи

Търсите ли семена за сорт чушки, които могат да се отглеждат както за ранен, така и за среден и късен добив и плодовете имат перфектни вкусови качества? Българският сорт пипер Пловдивска червена капия е добре познат на опитните градинари и фермери, защото е доказал качествата си през годините. Най-често се отглежда като средноранен сорт. Пловдивска Капия е високодобивен хибрид, от който може да очаквате над 5 тона на декар добив от зрели плодове при подходящи условия на отглеждане. В зависимост от целта за периода на реколта, пиперът може да се засади чрез разсад или директно в почвата на определеното за растеж място.

Разсадът за ранно производство се приготвя през февруари. Семената се засяват на топло място с минимална температура от 15 С градуса. Ако искате да получите среднораннен добив, засейте семената през март – началото на април. Семена на червен пипер Пловдивска Капия може да се засее директно в почвата, за да се получи късна реколта. В този случай, периодът на засяване е през месец май, когато времето осигурява постоянни положителни температури. Приготвените разсади на пипера се засаждат в градината през май, като се препоръчва схема на засаждане тип 70 х 15/20 см. Растенията на този български сорт чушки достига височина около 50 - 70 см. Вегетационният период на пипера продължава около 110 дни.

Какви чушки да очаквате от семена на сорт Пловдивска Капия? Пиперът е с дължина около 18 - 20 см с издължена двустенна и тристенна форма. Чушките са ароматни, месести и страхотни на вкус. Цветът на Пловдивската Капия е червен при пълна зрялост и светло зелен в ранния период на зреене. Плодовете са твърди, плътни, гладки и лъскави. Чушките от сорт Пловдивска Капия са много предпочитан сорт както за консумиране свежи, така и за консервиране, готвене, печене и т.н.

Този български сорт пипер се слави с устойчивост на заболявания, като бактериоза. Растенията са издръжливи и на горещините, характерни за лятото. Пловдивската Капия е добре позната и широко отглеждана от земеделци в централна България.

Пиперът вирее най-добре на плодородна почва, слънчево място и с осигурено редовно поливане. Препоръчва се растенията да се подхранват с торове спрямо нуждите. Селекция от торове за зеленчуци с широка употреба ще откриете на нашия сайт.

В 1 грам се съдържат около 150 броя семена на чушки Пловдивска Капия. Нужното количество за засяване на 1 декар е около 150 - 180 грама.

Пиперът има много важна роля в разнообразното и пълноценно хранене на цялото семейство. Чушките са истински извор на витамин С и други витамини и минерали, които подсилват имунната система и спомагат на организма да се бори с вируси и заболявания. Съдържанието на фибри и ниската им калоричност прави чушките предпочитана храна за различни хранителни режими и диети. Прекрасните вкусови качества на Пловдивска Капия позволява широкото й приложение в менюто на семейството – от направата на домашна лютеница, туршии и печени чушки до консумирането й в салати и предястия. Не трябва да забравяме и  класическите ястия от народната кухня – пълнени чушки с боб, с кайма или с ориз.

Червената Пловдивска Капия е само един от страхотните български пипери, които имаме удоволствието да ви предложим (вижте и семена на пипер Ивайловска капия). Изберете най-подходящите сортове семена на пипер за вас, с които градината и трапезата ви ще се обогатят както никога преди.

Норма за сеитба: За директно засяване – 180 гр. за декар, за ранна сеитба – 150 до 180 грама, за средна и късна – 170 до 200 грама.

Реколта: Над 5 тона от дка при добра агротехника.

Период на сеитба: За ранен добив – февруари, за среден – март, за късен – май.

Схема на отглеждане: 70 Х 15/20 см.

Вегетация: Около 110 дена.

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 150 бр. семена на червена капия Пловдивска), 2 гр., 5 гр., 10 гр. и още и на 50 гр.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиБактериоза

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив