МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на жълт фасул Нисък Маравиля де Венеция - вкусен сорт без конци

фасул Маравиля де Венеция - жълт и плосък сорт без лико (без конци) - Фасул (боб) семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на жълт фасул Нисък Маравиля де Венеция - вкусен сорт без конци
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S005817

Опции

Купи

В „Севън Сийдс“ ООД ще ви представим интересен сорт нисък жълт фасул, чието име се превежда като „Чудото на Венеция“. Маравиля Ди Венеция е нисък сорт фасул предназначен за късен добив. Почитателите на фасул ще открият много качества в този сорт, които бързо ще спечели място в градината и на трапезата. 

Какви са предимствата на Маравиля Ди Венеция, които дават името на сорта?

За начало, фасулът, който ще получите от сортовите семена е без лико. Шушулките на фасула са кехлибарено жълти. Имат плоска форма и са разположени по продължение на цялото стъбло на растението. Средната дължина на шушулките е около 22 – 26 см. На ширина те достигат около 2 – 3 см. Маравиля Ди Венеция е изключително вкусен и крехък фасул, който ще ви плени от първа хапка. 

Как да отгледате собствена реколта от жълт фасул нисък Маравиля Ди Венеция?

Започнете със засяването на разсад. За целта, засейте сортовите семена в периода от началото на Април до първата половина на Май. Тази сеитба се прави с цел получаване на първа култура.
Засейте семената от началото на Юли до края на Август, за да получите втора култура от апетитния фасул. Растенията са топлолюбиви и изискват минимални температури от 12 С градуса, за да се развиват правилно. Семената ще покълнат за около 6 – 10 дни при температура на почвата около 20 С градуса. Семената се заравят на дълбочина от около 4 – 7 см. 

Растенията на Маравиля Ди Венеция фасул достигат височина над 2 м и имат 4 – 5 разклонения. Често се използват опорни конструкции за отглеждане на насажденията. При този метод се препоръчва схемата 80/50 см. 

Ако не използвате конструкции или колове за фасула, следвайте схемата на засаждане 60/40 см. 

Вегетационният период на Маравиля Ди Венеция продължава около 70 – 95 дни. Първата реколта може да очаквате в средата на лятото – Юни – Юли. Втория добив същата година ще получите през Септември – Октомври. Растенията цъфтят и само 2 седмици след преминаване на растежа шушулките без лико (конци) са готови за обиране. 

Маравиля Ди Венеция се развива най-добре в по-хладен климат и висока влажност на въздуха. Оптималните температури са в диапазона – 18 – 25 С градуса. 
Засаждайте насажденията върху плодородни почви, за да постигнете най-обилна реколта. Този сорт фасул е високодобивен с отлични вкусови качества. Препоръчва се предварителното подхранване на почвите ако те са бедни на хранителни вещества. 

Растенията най-често се отглеждат на открито. 
Шушулките на Меравиля Ди Венеция са много вкусни за директна консумация. Използват се и за консервиране, готвене, замразяване и др. Ниското калорийно съдържание във фасула и изобилието му от фибри го прави много подходящ зеленчук за консумиране от хора спазващи диети. Участва в хранителни режими за здравословен начин на живот. Фасулът е много богат източник на протеини. Редовното му консумиране подобрява здравето на храносмилателната система, сърдечно – съдовата система и имунната система.

В 1 грам семена се съдържат около 2 – 3 броя. За засяването на 1 декар терен ще са нужни около 10 – 15 кг семена. 

Отгледайте собствена реколта от безколов фасул Чудото на Венеция – Маравиля Ди Венеция и се насладете на страхотния вкус на този крехък апетитен фасул с италиански произход. 

Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма за декар.

Реколта: -

Период на сеитба: От 01.03 - 30.08.

Период на разсаждане: -

Вегетация: От 70 до 95 дена.

Разфасовка / брой семена: 30 гр. семена на фасул жълт нисък Маравиля де Венеция се съдържат в опаковката представена в каталога на Севън сийдс ООД.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял, Жълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив