Семена на жълт фасул Нисък Supernano Giallo - вкусен сорт без конци
- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: S005817
Опции
В „Севън Сийдс“ ООД ще ви представим интересен сорт нисък жълт фасул. Supernano Giallo е нисък сорт фасул предназначен за късен добив. Почитателите на фасул ще открият много качества в този сорт, които бързо ще спечели място в градината и на трапезата.
Какви са предимствата на Supernano Giallo, които дават името на сорта?
За начало, фасулът, който ще получите от сортовите семена е без лико. Шушулките на фасула са кехлибарено жълти. Имат плоска форма и са разположени по продължение на цялото стъбло на растението. Средната дължина на шушулките е около 22 – 26 см. На ширина те достигат около 2 – 3 см. Supernano Giallo е изключително вкусен и крехък фасул, който ще ви плени от първа хапка.
Как да отгледате собствена реколта от жълт фасул нисък Supernano Giallo?
Започнете със засяването на разсад. За целта, засейте сортовите семена в периода от началото на Април до първата половина на Май. Тази сеитба се прави с цел получаване на първа култура.
Засейте семената от началото на Юли до края на Август, за да получите втора култура от апетитния фасул. Растенията са топлолюбиви и изискват минимални температури от 12 С градуса, за да се развиват правилно. Семената ще покълнат за около 6 – 10 дни при температура на почвата около 20 С градуса. Семената се заравят на дълбочина от около 4 – 7 см.
Растенията на Supernano Giallo фасул достигат височина над 2 м и имат 4 – 5 разклонения. Често се използват опорни конструкции за отглеждане на насажденията. При този метод се препоръчва схемата 80/50 см.
Ако не използвате конструкции или колове за фасула, следвайте схемата на засаждане 60/40 см.
Вегетационният период на Supernano Giallo продължава около 70 – 95 дни. Първата реколта може да очаквате в средата на лятото – Юни – Юли. Втория добив същата година ще получите през Септември – Октомври. Растенията цъфтят и само 2 седмици след преминаване на растежа шушулките без лико (конци) са готови за обиране.
Supernano Giallo се развива най-добре в по-хладен климат и висока влажност на въздуха. Оптималните температури са в диапазона – 18 – 25 С градуса.
Засаждайте насажденията върху плодородни почви, за да постигнете най-обилна реколта. Този сорт фасул е високодобивен с отлични вкусови качества. Препоръчва се предварителното подхранване на почвите ако те са бедни на хранителни вещества.
Растенията най-често се отглеждат на открито.
Шушулките на Supernano Giallo са много вкусни за директна консумация. Използват се и за консервиране, готвене, замразяване и др. Ниското калорийно съдържание във фасула и изобилието му от фибри го прави много подходящ зеленчук за консумиране от хора спазващи диети. Участва в хранителни режими за здравословен начин на живот. Фасулът е много богат източник на протеини. Редовното му консумиране подобрява здравето на храносмилателната система, сърдечно – съдовата система и имунната система.
В 1 грам семена се съдържат около 2 – 3 броя. За засяването на 1 декар терен ще са нужни около 10 – 15 кг семена.
Отгледайте собствена реколта от безколов фасул – Supernano Giallo и се насладете на страхотния вкус на този крехък апетитен фасул с италиански произход.
Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма за декар.
Реколта: -
Период на сеитба: От 01.03 - 30.08.
Период на разсаждане: -
Вегетация: От 70 до 95 дена.
Разфасовка / брой семена: 30 гр. семена на фасул жълт нисък Supernano Giallo се съдържат в опаковката представена в каталога на Севън сийдс ООД.
Семена | |
Кога се засява | Март, Април, Май, Юни, Юли, Август |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юни, Юли, Август, Септември, Октомври |
Цвят на плода/цвета | Бял, Жълт |
Начин на засяване | Директна сеитба |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | 10 - 40 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |