МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на безколов зелен фасул Джина (Бина) - сладък сорт без конци

Семена на плосък зелен фасул Джина (Бина) - без конци нисък сорт - Фасул (боб) семена с отлична цена: 2.70 лв.
Семена на безколов зелен фасул Джина (Бина) - сладък сорт без конци

Опции

Купи

Зелен Фасул сорт Джина (Gina) притежава повече от едно качество, за да ви убеди, че това е сортът, който искате да отглеждате в градината си. За радост, ние от Севън сийдс ООД предлагаме сортови семена от фасул сорт Джина, които може да поръчате сега. Фасулът е познат още като „Бина“. При подходящи условия произвежда много добра реколта от около 2 – 2,5 тона на декар.

Зеленият боб е едногодишна бобова култура. Сортът е предназначен за ранен добив и има потенциал да произведе богата реколта. Джина може да се засее и за късно производство. Отглежда се на открито с директна сеитба.

Какви са особеностите на засяване на семена от зелен боб Бина?

След преминаването на опасността от отрицателни температури и слани, семената на фасул Джина се засяват директно на мястото за отглеждане на дълбочина около 4 - 6 см. Сеитбата най-често се случва в периода от началото на Април до средата на Май. Най-подходящите почви са с добър дренаж, предварително обработени и подхранени с подходящи органични торове. Фасулът се развива най-добре на топли и слънчеви места. Редовното поливане е важен фактор за получаване на богата реколта с качествени плодове.

Фасул Джина понася добре и по-хладния климат, което позволява успешното му отглеждане и на терени с по-висока надморска височина. Препоръчва се семената да се засяват редово. Покълването се случва сравнително бързо – в рамките на 10 дни, а ако температурите са над 20 С може да се случи и за седмица. Вегетационният период продължава около 48 – 50 дни.

Какво представляват плодовете на фасул Бина?

Подобно на останалите бобови култури, Джина образува плоски шушулки с дължина около 15 – 17 см, в които се намират по 5 – 7 бели бобчета. Този сорт не образува конци. Шушулките са крехки и много вкусни без неприятното лико (конци), което е характерно за повечето сортове фасул. Реколтата се събира поетапно от растенията, за да се стимулира изхранването на по-младите шушулки.

Боб Джина има много добра резистентност на заболявания, като мозаечен вирус.

Фасулът е сред най-полезните зеленчуци за здравето на човек. Съдържа високо количество белтъчини и често се включва в хранителни режими като алтернатива на месото. Бобът изобилства на фибри, витамини, минерали и други хранителни вещества. Редовното му консумиране спомага за храносмилането, подсилва имунната система, укрепва кръвоносната система и други.

В Българската кухня фасулът участва в много ястия и специалитети, включително салати, разядки и яхнии. Бобът се счита за традиционна храна, но всъщност е познат в Европа само от преди няколко века. Пренесен е на Стария континент след откриването на Америка. Европейците са били впечатлени от причудливата форма и са отглеждали растението с декоративна цел. Днес, фасулът е сред най-разпространените зеленчуци по цял свят.

Зеленият боб може да се консумира както суров, така и след термична обработка. Добавя се в ястия в комбинации със зеленчуци, месо и подправки. Зеленият фасул запазва вкусовите си качества при замразяване и консервиране. Качеството на сорт Джина да създава шушулки без конци се оценява високо от всички почитателите на тази култура.

Кои са любимите ви ястия и специалитети със зелен боб? Искате ли да отглеждате различни сортове в градината си? Разгледайте разнообразието ни от семена сортови.

Разфасовка: Семена на безколов зелен фасул Джина може да поръчате онлайн от каталога на Севън сийдс ООД в разфасовки 50 гр., 500 гр., 1 кг

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив