МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена за Кьосе 17 зеле - български късен сорт за открито

Семена за Кьосе 17 зеле - български късен сорт за открито - Зеле семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена за Кьосе 17 зеле - български късен сорт за открито
1.79 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0022

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Кьосе 17 е сорт късно зеле, което се предлага в опаковки от по 5 гр. и 50 гр. В един грам има около 200 бр. сортови семена. 
  • Норма за сеитба: 50 – 70 гр. семена ще Ви са необходими, ако желаете да засадите площ от декар.
  • Реколта: 5 -7 тона от декар очаквана реколта при добра технология на отглеждане включваща и подходяща растителна защита.
  • Период на сеитба: Семената на зелето се засяват за ранно производство в периода за производство на разсад месеците Януари – Април, а сорт Кьосе 17 се засява в периода за късно производство - Май – Юни. 
  • Период на разсаждане: Готовият разсад на Кьосе зеле от семена, който направихте преди близо месец (Май - Юни), разсадете през Юни - Юли. 
  • Схема на отглеждане: Популярният български сорт зеле е подходящ за открито средно-ранно и късно отглеждане. Предварително се приготвя разсад. Разсада на зеле Кьосе 17 се разсажда по схеми 60/30 – 40 см или 40Х60 см.
  • Вегетация: Чувствителният сорт на мана се нуждае от около 125 - 130 дни вегетационен период. Реколтата се бере от  месеците Юни до Октомври. 
  • Характеристики на плода: Популярният сорт българско зеле Кьосе 17 е късно зеле, което формира едри глави. Зелките достигат едрина между 3 – 5 кг и имат изпъкнало чело. Зелето е чудесно за прясна консумация и консервиране.

Всеки, който отглежда зеленчуци в смесени посеви в своята градина е добре запознат, че най-предпочитаните култури, които предшестват зелевите насаждения са чушките, патладжаните, домата и бобовите. А знаете ли, че приятели на зелето са лукът, картофите и дори целината? Затова, ако не разполагате с много пространство можете спокойно да ги включите в близост до лехите с Кьосето. 

Сортът е много подходящ за приготвяне на кисело зеле и сарми. За късно производство можете да засявате семена на зеле Кьосе през месеците Май – Юни за приготвяне на разсад. Разсада се засажда най-добре в добре аерирани и влагоемни почви с отличен хранителен запас. Мястото, на което се засажда разсада е добре да бъде светло.

Отгледайте Кьосе зеле от семена и се насладете на реколта от компактни едри зелки, които са много предпочитани най-вече за приготвяне на кисело зеле. 

Колкото до отглеждането, подобно на другите сортове зеле е особено важно да не се допуска да се засушава. Най-добре е да се напоява редовно. Сортът подходящ освен за кисело зеле, също и за прясна консумация се произвежда чрез разсад.

Светлозелената зелка има плоско – кръгла форма, твърда е и достига между 3 – 5 кг. Необходимият вегетационен период на зелето от този сорт е 125 – 130 дни.

В един грам се съдържат около 200 бр. семена на Кьосе зеле.

За късното производство на зелето може да засеете семената в периода от 10 – до 15 юни, а след около месец (между 15 – 20 юли) да разсадите по схемите 90 – 70 Х 60 см или 80 – 90 Х 50 см.

Ако се чудите за разходната норма семена на декар, то необходими са между 50 – 70 грама.

За бране, зелето е готово от Септември месец до Октомври. 

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив