МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на сладки сортове домати Червена Круша - Ред пеър

Оригинални семена на домати Ред Пеър (Червена круша) Франчи - световно известен италиански сорт - Домати семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на сладки сортове домати Червена Круша - Ред пеър
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S106107

Опции

Купи

Домати сладки сорт Червена Круша определено изненадва с причудливата си форма. Както и името подсказва, този сорт домати, представен от италианския селекционер Franchi, осигурява реколта на крушовидни домати. Страхотен вкус и интересна форма са само малка част от предимствата на сорта, които ще грабнат вниманието ви за отглеждане през следващия сезон. Червена Круша (Red Pear) са едри червени домати с приятна сладост, неустоим аромат и висок добив.

Този сорт домат произлиза от стар северноиталиански червен гигант домат с отлични вкусови качества и резистентност на болести. Най-често се отглежда за средно ранна реколта.
Червена Круша е високорастящ (индетерминантен), поради което се отглежда на конструкции, препоръчително, двустеблено. Този сорт гигант дарява голяма реколта както при парниково отглеждане, така и при отглеждане на открито.

Плодовете са едри, наситено червени, с форма, наподобяваща голяма круша, с вертикално оребряване. На размер са средно големи с тегло около 230 грама.

Доматите са с прекрасен сладко - кисел вкус, а месестата част е сочна и съдържа сравнително малко семена. Благодарение на тази особеност, доматите Червена Круша са много подходящи за консумиране пресни и за преработка в сокове и сосове.

Растенията се отглеждат чрез подготовката на разсад от януари до май. Градинарите, които искат да отглеждат Червена Круша ще се впечатлят от високата кълняемост на семената. По принцип сортовите семена могат да се засеят и директно на открито, но опитните градинари препоръчват да се приготви разсад.

Покълването на семето може да се очаква след около 14 - 20 дни в зависимост от температурата – оптималните условия са 19 - 20 С градуса. Младите растения могат да се пикират и засадят на открито когато климатичните условия осигурят стабилно затопляне на времето и опасността от слани е преминала.

Каква е препоръчителната схема за засаждане на доматите сладки от сорт Червена Круша? 

Следвайте схемата 45 - 60 см разстояние между всяко растение и 80 - 120 см разстояние между отделните редове. Растенията са бързорастящи, гъсти и мощни, затова е нужно да им се осигури достатъчно пространство за растеж и добра вентилация.

Вегетационният период на този интересен сорт домат продължава около 80 дни. Най-ранното време за събиране на реколта е през април – при подготвянето на ранен разсад и осигуряване на светлина, топлина и влага. Плододаването на Червена Круша може да продължи до средата на есента – до застудяване на времето и появата на първи слани.

Червена Круша е сорт червен домат (подобен на домат Сърцето на Албенга) с много добра резистентност както на влага от дъждове, така и на засушавания. Това им качество ги прави подходящ избор за отглеждане на домати на различни морски височини.
Доматите Червена Круша са изключително вкусни и предпочитани за консумация в прясно състояние, например за приготвяне на салати и предястия. Имат тънка кожица, което ги прави още по-приятни за директно консумиране, но се оказва по-голямо предизвикателство за запазване на търговския им вид при транспортиране.

Качествата и причудливата им форма привлича все повече почитатели на този плод, което мотивира търговците да увеличат предлагането им. 

Ако искате да се насладите от първа ръка на този уникален италиански сорт домати, засадете ги в градината си и се радвайте на богата реколта месеци наред. Не пропускайте да подхранвате растенията с подходящи торове за домати и зеленчуци, с които растенията ще надминат очакванията ви за качество и добив.

Разфасовка: 1 гр. (около 250 бр. – 300 бр. семена на сладки сортове домати Ред Пеър (червена круша) се съдържат в пакетче).

Норма за сеитба: От 25 до 40 грама за декар.

Период на сеитба: От януари до април.

Период на разсаждане: След отминаването на сланите.

Схема на отглеждане: 80-120/35-45 см на открито или в парник с израелски полиетилен за оранжерия.

Вегетация: 90 - 100 дни.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив