МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Слоново Ухо - Супер едър сорт и изключително месест

Семена на сръбски пипер Слонско ухо (Slonovo Uvo, Слоново ухо) - наистина гигантски - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.60 лв.
Най-продаван
Семена на пипер Слоново Ухо - Супер едър сорт и изключително месест
2.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0060

Опции

Купи

Какво си представяте, когато чуете за чушки Слоново ухо (Слонско ухо)? Ако предполагате, че става въпрос за пипер със завиден размер плодове, определено познахте. Но всъщност това е само едно от многобройните качества на този сорт чушки, които си заслужава да отглеждате в градината си.

Гигантски пипер Слонско ухо (Слоново ухо) е сръбски сорт предназначен за ранно и средноранно производство. За ранна реколта, разсадът трябва да се започне в началото на февруари, а за среден добив най-подходящия период е засяване на семена от пипер през месец март (до 20-ти).

Как се отглеждат растенията? Пипер Слонско ухо успешно се отглежда на открито на фитарии или редове. Младите растения се засаждат на около 20 - 25 см разстояние едно от друго. Перфектните условия за този сорт чушки са светлите места, с добра влажност на почвата и по-високи температури. Растенията са здрави и устойчиви, особено ако почвата е плодородна. Желателно е да се подхранват със специализирани торове по указана от производителя на тора схема.

Разнообразие от торове за пипер с гарантирано качество ще откриете в нашия онлайн магазин.

Чушките Слоново ухо са едногодишни растения. Сред съветите за успешно отглеждане за постигане на оптимална реколта са да се променя мястото на засаждане на растенията, за да благоприятстват от полезните вещества в почвата.

Интересен приом, който използват опитните градинари при избор на място за засаждане е да редуват отглеждане на бобови култури с отглеждане на пипер, за да позволят на почвата да възстанови напълно качествата си. Желателно е да се осигури редовно напояване, като например автоматизирано капково, за да се подобри добивът и качеството на пипера, както и прилагане на качествено мулчиращо фолио.

Пипер Слоново ухо е високодобивен и устойчив на заболявания. При добра реколта, този сорт ще ви осигури около 5 - 6 тона зрял плод на декар. Вегетационният период на растенията продължава около 110 - 140 дни.
Растенията на пипер Слоново ухо се са устойчиви на различни болести, като един от най-разпространените вируси – тютюнева мозайка, известен като TMV. Именно това качество на сорта пипер ги прави особено подходящи и за еко производство, защото могат да се отглеждат без пръскане с препарати за борба с вредители и заболявания.

Най-впечатляващите характеристики за сорта Слоново ухо са видът и качеството на чушките, които произвежда. Плодовете са със завиден размер – около 18 см дължина и около 12 см ширина. Средното тегло на една чушка от този сорт в зряла възраст е около 250 грама.  Плодовете са месести и с отлични вкусови качества. На цвят, плодовете на Слоново ухо са тъмно зелени в ранна възраст. Цветът преминава в наситено червено, когато пиперът е готов за бране. Чушките са идеални за консумиране в сурово състояние, например на салати, предястия и т.н. Широко се използват и в консервната промишленост. Вкусовите им качества, големината и здравината им ги правят много подходящи за производство на лютеница, туршии и много други.

Какво количество семена са нужни за засаждане на 100 кв.м? В 1 грам сортови семена на пипер Слоново Ухо се съдържат около 120-150 броя, а нужното количество за засаждане на 100 кв.м. е около 12 грама.

Сортът пипер Слоново ухо ще надмине очакванията ви за успешна реколта от първокласни чушки. Това е само един от многообразието от сортови семена на пипер, които ще ви впечатлят. Разгледайте предложенията ни от семена и изберете най-подходящите за вас.
 

Разфасовки: 2 гр. (около 200 - 300 бр. семена на пипер Слоново ухо (Slonovo Uvo); 5 гр., 10 гр., 100 гр. 

Норма за сеитба: За 100 квадратни метра са нужни 12 грама семенца или около 100 – 120 гр. за дка

Реколта: От 5 до 6 тона на декар.

Период на сеитба: Ранна сеитба – в периода 1-15 февруари, а средноранна - от 1 до 20 март 

Схема на отглеждане: На открито редово с дистанция от растение до растение от 20 до 25 сантиметра и от ред до ред от 50 до 60 сантиметра.

Вегетация: От 110 до 140 дена е вегетацията на супер едър сорт Слоново Ухо.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиТютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив