МЕНЮ
КОШНИЦА

Мулчиращо фолио и тъкан

Използването на подходящ декоративен цветен мулч в градината осигурява толкова много преди..
38.90 лв.
Колко често имате усещането, че борбата с плевелите отнема повече време и усилия от остана..
130.84 лв.
Добавихме към нашия онлайн магазин един иновативен продукт, който бързо ще се превърне във..
40.50 лв.
Метални гвоздеи за дърво 20 см с поцинковано покритие
Най-продаван
Много често в градината се налага да използваме не само умения и инструменти свързани със ..
0.40 лв.
Мулчиращо перфорирано фолио за ягоди 50 mic в черно + UV защита - 1,2/30 м
Няма наличност
Градински магазин онлайн Semenata bg добави към своя нарастващ каталог един страхотен прод..
24.70 лв.
Размери: Мулчиращото фолио се предлага с размери 1,40/10 м - 40 микрона (без перфорация) ..
15.40 лв.
Нетъкан геотекстил срещу плевели за градината и двора - 50 гр./кв.м Нетъкан геотекстил срещу плевели за градината и двора - 50 гр./кв.м
Най-продаван
Съществуват много различни начини за справяне с плевелите и подобряване на вида на градина..
13.19 лв.
Нетъкан текстил за мулчиране - Агрол черен 50 гр. кв.м с UV защита
Няма наличност
Градински магазин Semenata Shop добави към своя каталог един специализиран нетъкан текстил..
70.70 лв.
Пирони пластмасови дълги 20 см с UV защита представени от Севън Сийдс Пирони пластмасови дълги 20 см с UV защита представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Ефективното използване на ограничители за трева и различните фолиа за покритие на терени с..
0.55 лв.
Пластмасови пирони назъбени за мулчиране с геотекстил и мулчиращи фолиа
Най-продаван
Използвате ли геотекстил за мулчиране или различни видове агро фолио в градината? Ако отго..
0.25 лв.
Изборът на подходящ мулч или покривно фолио значително ще улесни задачата ви по поддържане..
110.90 лв.
Инсталирането на полиетиленови оранжерии и парници от найлон е дългосрочна инвестиция. Съо..
11.90 лв.
Колкото по-добри са условията за отглеждане на зеленчуци в градината, толкова по-сериозен ..
150.55 лв.
Сланите са сред най-големите предизвикателства пред земеделците, които искат да отглеждат ..
5.99 лв.
Сланите са сред най-големите предизвикателства пред земеделците, които искат да отглеждат ..
53.89 лв.
Сланите са сред най-големите предизвикателства пред земеделците, които искат да отглеждат ..
60.89 лв.
Сланите са сред най-големите предизвикателства пред земеделците, които искат да отглеждат ..
64.59 лв.
Сланите са сред най-големите предизвикателства пред земеделците, които искат да отглеждат ..
115.40 лв.
Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Разнообразието от растения и култури в градината може да бъде впечатляващо. Прекрасните ре..
4.50 лв.
Показани от 1 до 19 от 19 (1 страници)

Добре дошли в специалната категория на градински магазин онлайн Semenata bg за мулчиращо фолио и различни видове мулчираща тъкан. 

Мулчиращи фолиа и тъкани се използват все по-активно в българското производство. Това са продукти, които се поставят в/у земеделската земя с цел да се предотврати излизането на плевели около културните или декоративни растения.

Съществуват множество разновидности на мучиращото фолио. Тук ще Ви представим едни от най-ефективните модели, които спестяват изключително много разходи по обработка на земята, разходи по напояване, разходи по пръскане с препарати против гъбни болести, мани, ръжди и благоприятстват по-лесното развитие на растенията.

Една от най-често използваните тъкани за мулчиране е полиетиленово фолио против плевели. То представлява фолио с различна дебелина (15 микрона, 20 микрона, 30 микрона, 50 микрона и др.), което е произведено от специален полиетиленов материал. Този модел е тънък и много лесен за полагане. Предлага се на цяла ролка с размер 1000 м, 2000 м или на парче отрязано по размер, желан от клиента. Може да се положи ръчно или механизирано с фреза, специален трактор и др. Важно е преди полагането на мулчиращото фолио да се положат маркучите за капково напояване.

Полиетиленовото мулчиращо фолио се предлага в различни разцветки – черно, черно от долната страна и сребристо от горната, кафяво, червено и др. Сребристия вариант на мулча се цени високо поради своите качества да отразява слънчевата светлина. С това осветява растението и в долната му страна, като по този начин стимулира по-лесно, по-равномерно и по-бързо узряване на плода.

Предимствата при използване на качествени мулчиращи фолиа са много. Едно от най-важните е, че предпазва отглежданите растения от почва на плевели. Плевелите задушават растенията и са предпоставка за почва на множество вредители и заболявания. Фолиото за мулчиране спестява много разходи по обработка на земята, това се цени особено при едрите производители, които обработват големи площи земеделски. 

Освен предпазната функция използването на фолио мулчиращо намалява драстично изпарението на влага от почвата. Това съкращава драстично разходите по поливане и намалява риска от развитие на мани през летните месеци.

Този продукт се цени високо, защото може да се използва както на открито в земеделските земи, така и в полиетиленова или стъклена оранжерия, парник от полипропилен и др.

Мулчиращо полиетиленово фолио може да използвате при отглеждане на всякакви видове зеленчуци – домати розови или червени, детерминантни (безколови) или колови домати, при мулчиране на краставици оранжерийни, при дългоплодна и късоплодна краставица, при производство на корнишони, при отглеждане на пипер, различни видове капия, патладжан, фасул, дини, пъпеши, алабаш, люти чушки, броколи, зеле, тиквички, тикви, за мулчиране на ягоди и др.

В тази част на магазина онлайн ще намерите полиетиленово фолио мулчиращо, което е перфорирано за отглеждане на различни видове култури или фолио без перфорация. 
Ще ви представим и редица средства за прикрепване на фолиата и тъканите за мучиане – пластмасови пирони и анкери за мулч фолиа, пеобразни скоби от неръждаем метал и др.

Совен полиетиленово фолио в тази категория на градинския център Семената Бг ще намерите специални фолиа за мулчиране. Те се изработват от различни материали и са предназначени за дългогодишно покриване на големи площи с цел блокиране на плевелнта растителност. 

Тук ще намерите така наречния агроютекс или почвопокривно фолио. То е произведено от вплетени по определен начин полиетиленови нишки с UV защита. Притежава висока плътност и може да се използва доста години. С него лесно може да покриете големи площи, като предимството му е, че освен предпазната функция от плевели, той пропуска водата при поливане и дъждове.

Почвопокривните мулчиращи фолиа намират приложение при отглеждане на различни видове трайни насаждения – малини, боровинки, ягоди, овощни дървета и др. С тях не рядко се покриват големи площи в горски и декоративни расзсадници, пътеки в оранжерии и градини, прилагат се и при декоративното озеленяване на градини и цветни площи в паркове.

В тази категория ще намерите още различни видове геотекстил, агрол, нетъкан текстил за мулчиране и др. видове мулчиращи материали от естествен или изкуствен произход.