МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от Кримски домат черен (Кумато) - екзотика с приятен вкус

Семена на черен домат от Крим (черни кримски домати) - автентичен вкус - Домати семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена от Кримски домат черен (Кумато) - екзотика с приятен вкус
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S106123

Опции

Купи

Добавете нови интересни, уникални и изкушаващо вкусни зеленчуци в градината си и на трапезата още през предстоящия сезон, като си набавите сортови семена от нас в „Севън Сийдс“ ООД. Черен Кримски Домат, „Noir de Crimee“ е сред най-екзотичните представители на доматите, които ще надминат очакванията ви за вкус и реколта. 

Кое прави Черен Домат от Крим толкова атрактивен и успешен сорт?

Видът на доматите е много интересен – те придобиват тъмно лилав цвят при достигане на пълна зрялост. Но всъщност вкусът им е най-страхотното предимство на Черен Кримски Домат, който ще ви спечели от първа хапка. Доматите притежават перфектният баланс между сладост и кисел вкус. Ароматът им е автентичен на градински салатен домат. Към предимствата на Черен Кримски Домат добавяме и месестата среда почти без семки. 

Ако вече сте убедени, че този сорт заслужава място в градината ви, подгответе се за отглеждането му, което всъщност не изисква различни грижи от популярните сортове. 
Сортът се отглежда най-често за средно ранна реколта. Подходящ е както за парниково отглеждане, така и на открито. Растенията са от индетерминантен тип. Подгответе конструкции или колове на мястото, на което планирате да засадите разсада. 

Как се подготвя разсад за Черен Кримски Домат?

Засейте сортовите семена на Черен Домат от Крим още през пролетта на закрито в предварително подготвени работни саксии с почва. Препоръчителният период за сеитба е между Февруари и Май в зависимост от целите за добив. Имайте предвид, че вегетацията за този сорт продължава около 75 дни. При ранно засяване на семената може да очаквате реколта още през Юли. Заровете семената на дълбочина от около 0,5 см. Поддържайте почвата влажна и топла, а след покълването и показването на пълните растения трябва да осигурите обилна светлина за насажденията, за да се развият пълноценно. Нужната температура за покълване на Черен Кримски Домат е 14 – 16 С градуса.

Засаждането на разсада на мястото за отглеждане се случва в края на пролетта, задължително след преминаването на сезонът със слани. Доматите не издържат на минусови температури, затова не избързвайте със засаждането им на открито. 

Растенията са гъсти и мощни. Начинът им на растеж изисква да се осигури опора от колчета или конструкции. Отглеждат се редово по схема 80 см разстояние между редовете и около 60 см дистанция между отделните насаждения. 

Плодовете на Черен Кримски Домат са едри и апетитни. Достигат големина над 300 грама. Фирмата им е обла. При подходящи условия сортът е високодобивен. 

Доматите се развиват най-пълноценно на възможно най-слънчевите места в градината. Грижите включват редовно умерено поливане и подхранване със специализирани торове с гарантирано качество. При нас ще откриете селекция от продукти, които ще осигурят всичко необходимо на насажденията за постигане на оптимална реколта. 

Черен Кримски Домат се използва предимно за директна консумация. Екзотичният му вид и невероятния вкус ще доставят цвят, настроение и изобилие от полезни вещества на трапезата ви. 

В 1 грам семена се съдържат окоро 250 – 350 броя. Сеитбената норма за Черен Кримски Домат е около 25 – 30 грама на декар.
Търсите ли интересни разнообразни сортове за отглеждане през предстоящия сезон? От „Севън Сийдс“ ООД ще продължаваме да ви изненадваме с екзотични и атрактивни идеи във формата на сортови семена за вашата градина.

Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (около 125 - 175 бр. семена на екзотичен домат черен).

Норма за сеитба: От 25 до 30 гр. за декар.

Реколта:

Период на сеитба: Януари - май.

Период на разсаждане: Щом отминат сланите.

Схема на отглеждане: 80/40-50 см на открито или в оранжерия от израелски оригинален полиетилен.

Вегетация: 75 дни.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЛилав, Черен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив