>
Menu
Your Cart

Полиетилен за оранжерии

Специализиран градински център Semenata Shop представя за своите клиенти качествен геотекс..
10.70 лв.
Градински онлайн магазин  Semenata Shop представя един изключително полезен продукт з..
0.18 лв.
Градински център Semenata Shop представя за своите клиенти здрави пластмасови пирони за мо..
0.30 лв.
Внимание! Могат да се режат и размери по поръчка. За да поръчате желаните размери, моля от..
1.77 лв.
Внимание! Могат да се режат и размери по поръчка. За да поръчате желаните размери, моля от..
1.77 лв.
Внимание! Могат да се режат и размери по поръчка. За да поръчате желаните размери, моля от..
0.57 лв.
Израелско полиетиленово фолио за оранжерии - 125 mic Израелско полиетиленово фолио за оранжерии - 125 mic
Най-продаван
Внимание! Могат да се режат и размери по поръчка. За да поръчате желаните размери, моля от..
1.37 лв.
Добавихме към нашия онлайн магазин един иновативен продукт, който бързо ще се превърне във..
21.00 лв.
Специализиран градински магазин Semenata Shop представя за своите клиенти нов модел качест..
6.20 лв.
Многослоен израелски найлон за тунели (полиетиленов филм) 30 микрона с анти - капка, термален ефект и UV
Най-продаван
Внимание! Могат да се режат и размери по поръчка от израелския полиетилен за тунели. За да..
0.44 лв.
Пластмасов пирон за фиксиране на мулчиращо фолио с UV защита Пластмасов пирон за фиксиране на мулчиращо фолио с UV защита
Най-продаван
Семената Шоп представя един специализиран пластмасов пирон за фиксиране на мулчиращо фолио..
0.18 лв.
Професионален градински магазин Semenata Shop представя за своите клиенти един висококачес..
89.70 лв.
Внимание! Посочената цена на специализирания полиетилен за оранжерии е за 1 кв.м. Предлага..
1.64 лв.
Професионален израелски найлон за оранжерии 180 микрона с множество качества Професионален израелски найлон за оранжерии 180 микрона с множество качества
Най-продаван
Внимание! От този модел израелски найлон може да се подготвят различни размери по поръчка...
1.97 лв.
Професионален магазин Semenata Shop с удоволствие представя един незаменим помощник във вс..
3.50 лв.
Специално тиксо за поправка на оранжерии от полиетилен или найлон с UV защита
Най-продаван
Предлага се с ширини: 5 см, 7.5 см, 10 см, 15 см, 20 смДължина на ролката: Всички шири..
14.30 лв.
Показани от 1 до 16 от 16 (1 страници)

Онлайн център Semenata Shop за Вашия дом и градина представя специална категория, в която ще намерите разнообразие от висококачествен полиетилен за оранжерии на атрактивни цени. Полиетилените за оранжерии представляват специално фолио за изграждане на закрити съоръжения за отглеждане на зеленчуци, различни видове подправки, декоративни растения, цветя, овошки, разсади от декоративни растения, тропически растения и др. 

Всички модели полиетилен, които се предлагат тук са с гарантиран произход, високо качество и са произведени от реномирани производители от Израел, Холандия, Гърция, Германия, България, Нидерландия, Белгия, Китай, Русия и др.

Полиетиленът за оранжерии, който ще намерите тук може да бъде отрязан по размер в зависимост от Вашите нужди без да има оскъпяване на цената на полиетилена. Всяко отрязано парче оранжериен полиетилен се опакова с аерофолио, стреч фолио и се изпраща с куриерска фирма до София, Русе, Пловдив, Варна, Плевен, Бургас, Добрич, Петрич, Ботевград, Сандански, Благоевград, Хасково, Асеновград, Банско, Банкя, Велико Търново и др. големи и малки населени места в България.

Какви качества може да притежава един полиетилен за оранжерии с високо качество, предлаган от онлайн център Семената БГ?

Едно от най-важните качества, за които трябва да следите при избора си на найлон за оранжерия е UV стабилизация или УВ защита. Това качество предпазва полиетилените оранжерийни от слънчевата радиация. Найлоните, които имат такава защита могат да се използват значително за по-дълъг период от време, което спестява много разходи по монтаж и демонтаж на оранжерията или парника.

Някои от полиетилените (израелските например) притежават така наречената HALS технология. Това е специална добавка, която не оцветява фолиото за оранжерия, а повишава силно неговата светлопропускливост и удължава значително UV защитата.

При производство на някои от съвременните найлони за парници и оранжерии се добавя една специална съставка – етиленвинилацетат (съкратено EVA). Тази добавка е изключително лека и не утежнява конструкцията на парниците. EVA е абсолютно безопасна и нетоксична добавка към полиетилените, която ги прави особено еластични и устойчиви на силен вятър и неблагоприятни климатични условия. Това предимство се цени високо при изграждане на оранжерии и парници в райони с неблагоприятен микроклимат, при висока надморска височина и при места със силни и бурни ветрове. 
EVA допринася и за още нещо много важно – увеличава пропускливостта на светлина. Това е от изключително значение за правилната фотосинтеза на растенията, които се отглеждат в оранжериите. 

Друга екстра, която имат съвременните полиетилени е така наречения термален ефект (IR). Той представлява специална добавка към найлоните. Чрез нея голяма част от преминалата през полиетилена слънчева радиация се задържа в него през деня. По този начин се създава една сравнително постоянна температура м/у деня и нощта, независимо дали е пролет, лято, есен и зима. Това предимство на новото поколение полиетилен се цени силно при отглеждане на чувствителни на резки температурни промени растения – тропически цветя и декоративни храсти, разсади от зеленчуци, цветя, малки екзотични дървета и др.
Термалният ефект има още едно предимство предпазва от късните пролетни слани или от ранните есени студове – важна особеност при отглеждане на ранни и късни култури.

Някои от полиетилените за оранжерии, които ще намерите тук притежават едно изключително интересно покритие – анти – капка. Това е специален слой от вътрешната страна на найлона, който предпазва от образуване на конденз при изпарението в оранжерията. По този начин се намалява драстично риска от развитие на гъбни спори и вируси по повърхността на оранжерията и съответно по растителността, която се отглежда вътре.

В тази категория на градински център онлайн Semenata Shop ще представим и израелски полиетилени, които притежават така нареченото свойство дифузия. Това е способността на полиетилена да разпръсква много равномерно, преминалата през него светлина. По този начин светлината успява да огрее много добре растителността в оранжерията. Чрез дифузията се наблюдава много по-равномерен растеж, на отглежданите видове. Това се цени изключително високо от всички големи и малки производители на растения, които са с по-буен растеж и не рядко се самозасенчват.

Друго качество, което притежават част от нашите найлони за оранжерии е така нареченото свойство анти - вирус. Това представлява специален полимер, който е вложен при производството на найлона, който блокира определена част от спектъра на светлината. Именно тази част е нужна на повечето от насекомите за да виждат. По този начин драстично се намаляват набезите от различни видове преносители на вируси и зарази. На практика насекомото е сляпо в оранжерията и не може да се храни, да се размножава и развива нормално. Това качество намалява драстично разходите по пръскане в оранжерията с различни видове препарати за растителна защита – фунгициди, инсектициди и др.

Част от предлаганите тук продукти притежават и специално антипрахово покритие от външната страна. Това покритие предпазва оранжерийния полиетилен от задържане на прах и мръсотия, които значително намаляват проникването на слънчевата светлина в парника. С антипраховото покритие полиетилените се почистват и поддържат значително по-лесно.

Найлоните, които се предлагат от онлайн магазин Semenata bg са подходящи за отглеждане на различни видове култури – декоративни растения, зеленчуци, подправки, билкови растения, дървета, храсти, цветя и др.