МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на декоративни люти чушки за саксия и двор от Франчи

Качествени семена на люти чушлета за саксия и сандъче с интересни цветове - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 3.20 лв.
Най-продаван
Семена на декоративни люти чушки за саксия и двор от Франчи
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S034150

Опции

Купи

Кога за последно опитахте цветни Люти Чушлета?

С качествените семена, които ви предлагаме от Севън сийдс ООД може да се насладите на нестандартните чушлета само след няколко седмици като си ги отгледате вкъщи. Peperoncino Ornamentale Fiesta са сорт Люти Чушлета, който впечатлява с цветовете на мини пиперчетата. Ако сте чували за цветни чушки, но никога не сте имали удоволствието да ги опитате, непременно си набавете семената и ги засейте още сега.

Декоративните Люти Чушлета са предназначени предимно за отглеждане в кашпи на закрито. Семената могат да се засяват през цялата година, което означава, че реално може да започнете отглеждането им в момента, в който си набавите семената.

Растенията са гъсти и компактни. Със своята скромна височина от 30 см, Декоративните Чушлета няма да заемат много място, а ще ви дарят с весело настроение всеки път, когато погледнете към малките перфектен Орнаментален Лют Пипер в различни багри. Почитателите на пикантните зеленчуци ще се зарадват и на вкуса им. Заради малките им размери чушлетата се отглеждат предимно с декоративна цел и не толкова за висок добив.

Какви условия трябва да осигурите на чушлетата?

Засейте семената във влажна и плодородна почва. Желателно е да предвидите разстояние от около 30 см между всяко растение или да пикирате разсада след покълване. Пиперът е светлолюбив и топлолюбив. Почвата трябва да е с минимална температура от 15 С градуса, за да започнат да покълват семената.

Изберете слънчево място за отглеждане на чушлетата. Те виреят отлично като стайно растение, но при желание могат да се отглеждат и навън, когато температурите са високи и няма опасност от слани. Възможно е и засяването на семената в градината. Задължително трябва да се изчака до края на пролетта за засяването на избраното място, защото в противен случай има опасност растенията да загинат при рязко падане на температурите.

Отглеждането на Декоративният Лют Пипер изисква редовно поливане, но трябва да се избягва задържане на прекомерна влага. Ако почвата е бедна на хранителни вещества, растенията могат да се подхранват с органични торове. Декоративните Чушлета имат само една препоръчителна особеност при отглеждането и тя е, да се пулверизират листата. Сухият въздух създава предпоставка за атака от вредители, като акари. Затова най-добрата превенция е да поддържате по-висока влага на въздуха на мястото, на което ги отглеждате.

Декоративният Лют Пипер раждат малки плодове с конусовидна форма. Размерите им са само няколко сантиметра на дължина. Чушлетата са зелени докато узряват, а в зряла възраст придобиват невероятни цветове в жълто, оранжево, червено и лилаво. Чушлетата са пикантни на вкус. В зряла възраст са най-люти.

Саксиите, в които се отглеждат мога да се изнесат на открито през пролетта и лятото, но трябва да се приберат на закрито и топло в началото на есента. 

Този сорт мини лют пипер е страхотен избор за начинаещи градинари. Растенията се отглеждат сравнително лесно, а удовлетворението от плодовете е много голямо. 

Възможността да се засяват целогодишно ще ви дари с цветни и Пикантни Чушлета дори след летния сезон. Този сорт пипер може да се отглежда вкъщи, в градината и дори в офиса – с други думи, навсякъде, където искате да се насладите на полъх от лятото във формата на пикантни симпатични пиперчета.

Разфасовка: 1 гр. семена на люти чушки декоративни за саксия и двор

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаОктомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив