МЕНЮ
КОШНИЦА

Български Ратунд семена на камби за консервиране и пълнене от Флориян

Български Ратунд семена на камби за консервиране и пълнене от Флориян - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.40 лв.
Български Ратунд семена на камби за консервиране и пълнене от Флориян

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на сладки камби Български Ратунд се предлагат в разфасовки 1 гр.
  • Норма за сеитба: При ранно производство, нормата за сеитба е от 150 до 180 грама семенца на пипер камби Български Ратунд на един декар земеделска земя, а при средно и късно производство, тази норма е от 180 до 200 грама семенца. В 1 грам от семенцата на пипери на Флориян се съдържа 120 - 150 зърна. 
  • Реколта
  • Период на сеитба: Периодът на сеитба при ранно производство на пиперките е от 1 до 15 февруари, за средно отглеждане – от 1 до 20 март, а за късно производство – от 1 до 15 април.
  • Период на разсаждане: - 
  • Схема на отглеждане: Българският вид камби Ратунд са подходящи за отглеждане както на открито, така и за закрито. 
  • Вегетация: Вегетационният период на растенията е времето от поникването на техните семенца до тяхната беритба. Вегетационният период на камбите продължава от 115 до 120 дена.  За най-високо и качествено производство на семенцата е препоръчително по време на тяхната вегетация, сортът да се отглежда с разстояние 20-25 см между растенията и 50-60 см между редовете.
  • Характеристика на плода: Български Ратунд е сорт, който ражда кръгли плодчета, с от тъмно зелени до тъмно червени на цвят камби. Вкусът им е сладък, а консистенцията месеста. Плодовете са оребрени и едри с диаметър до 15 см.

Добавихме към градинарски онлайн магазин поредния качествен и страхотен продукт на Флориян – семена на пипер сладки камби Български Ратунд.

Камбите Ратунд са едри пиперки, със кръгли плодчета, които имат средно тегло от 130 до 160 грамаЦветовете им варират от тъмно зелено до тъмно червено. 

Плодчетата са месести, висящи и леко оребрени. Впечатляват със страхотни вкусови качества.

Българският Ратунд е вид камба, който има благоприятно отглеждане както на открито, така и на закрито. Това означава, че може да засявате семенцата си както на полето, така и в оранжерии. 

Най-подходящите температури за покълване на семенцата и тяхното развитие са от 18°С до 32°С. При посеви на средна температура - 12°С, семенцата изникват за 56 дни, а при 22°С, времето, за което поникват е 22 дни.

Вкусните камби са изключително подходящи за свежа консумация и преработка. Това ги прави перфектен избор за мариноване и консервиране. Може да консервирате камбите самостоятелно или в комбинация с други вкусни и много полезни зеленчуци. Със сладките камби български Ратунд може да си направите много вкусна и любима зимна туршия.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив