МЕНЮ
КОШНИЦА

Целогодишни ягоди семена от Франчи Италия - вкусни и ароматни

Семена на градински Ягоди Четири сезона - ароматни и вкусни - Ягоди семена с отлична цена: 4.50 лв.
Най-продаван
Целогодишни ягоди семена от Франчи Италия - вкусни и ароматни
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000631

Опции

Купи

Подарете си реколта от невероятно вкусни сладки ягоди с неустоим аромат. В Севън сийдс ООД ви предлагаме сортови семена на целогодишните ягоди Четири Сезона. Те са подходящи за отглеждане в градината или в кашпи на балкона.
Четири Сезона е многогодишен сорт ягоди. Растенията са студоустойчиви и се адаптират много добре към условията по нашите ширини. Сорта оцелява и през зимата.
С подходящи грижи и условия сортовите семена ще ви осигурят прекрасни растения и отличен добив от вкусни ягоди в продължение на много сезони. Ягоди Четири Сезона са компактни растения, които достигат до около 40 см на височина.

Кога се засяват семената на целогодишни Ягоди?

Пролетният сезон е най-подходящото време за засяване на сортовите семена на Четири Сезона. Въпреки, че сортът е студоустойчив, трябва да изчакате да премине рискът от слани преди да предприемете засяване. Най-подходящото място за отглеждане на ягодите е на терен с поне 6 слънчеви часове. Растенията виреят и на полусянка, но без съмнение ще получите най-добри резултати ако ги отглеждате на слънце.

Семената на Четири Сезона се засяват директно в почвата или се прави разсад. Важно е да подготвите почвата с предварително разрохкване. Изберете място с добре дренирана почва, богата на хранителни вещества. Оптималните условия включват почва със слабо кисел състав от рН = 5.0 – 6.0.

При директно отглеждане засяването на семената се случва чрез разпръскване върху почвата и леко притискане с длан, така, че да имат контакт с пръстта. Бъдете търпеливи и очаквайте покълването, което може да отнеме около 4 – 5 седмици. Препоръчителното разстояние между растенията е около 30 – 40 см едно от друго.
Подхранвайте растенията редовно с подходящи органични торове, за да постигнете страхотни резултати.

Колко често трябва да се поливат ягодите целогодишни?

Осигурете редовно поливане на Ягоди Четири Сезона, но много внимавайте да не преполивате растенията. Препоръчва се използване на капково напояване.
Цъфтежният период на ягодите е в началото на лятото и цъфтят с бели цветчета.

Реколтата, която може да очаквате от сорт Четири Сезона е с добре оформени ароматни плодове с тъмно червен цвят. Препоръчва да се посипе мулч около растенията, за да се намали рискът от плевели и да се предпазят плодовете от загниване или използвайте специализирано мулчиращо фолио за ягоди.

Има ли някой, който не знае как се използват ягодите?

Тези любими плодове доставят истинско удоволствие при консумация в сурово състояние. Използват се за направата на плодови салати, мелби, сладкиши, торти и различни десерти. С плодовете се правят красиви аранжировки и се гарнират специалитети. Ягодите могат да се преработват за направата на сокове и сладка. Консервират се на компоти и много други. 

Тези ароматни сладки плодове съдържат разнообразие от витамини и други полезни вещества. Богат източник са на витамин С и витамини от групата B. Съдържат още калий, магнезий и желязо. Доставят важни антиоксиданти в организма. Фибрите в ягодите спомагат храносмилането. Сред полезните вещества в плодовете са още флавоноиди и фолиева киселина, както и полифеноли и други.

Ягодите са много вкусни и освежаващи. Вкусът им перфектно се съчетава с различни други плодове и продукти, като шоколад, сметана, сладолед и подправки, като мента и други. Плодовите салати приготвени с ягоди са сред най-полезните и неустоимо вкусни десерти, които всеки може да си приготви според своите предпочитания.

Разфасовка: 0,5 гр. семена на ягоди целогодишни се съдържат в опаковка

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив