МЕНЮ
КОШНИЦА

Ягоди семена

Ароматна Горска Ягода е симпатично декоративно растение, чиито плодове са ядливи, вкусни и..
8.09 лв.
Семена на дърво Ягодово (арбутус или кумарка) - Arbutus unedo представени от Севън сийдс ООД
Няма наличност
Харесва ли ви идеята за малко атрактивно плодно дърво, което може да си отглеждате вкъщи б..
4.39 лв.
Каскадна висяща Ягода Атила е страхотно многогодишно плододаващо растение, което ще ви рад..
4.70 лв.
Ягода Целогодишна е страхотен сорт ягоди, подходящ за любителите на тези плодове, които мо..
4.29 лв.
Ароматна Горска Ягода е симпатично декоративно растение, чиито плодове са ядливи, вкусни и..
4.70 лв.
Целогодишни ягоди семена от Франчи Италия - вкусни и ароматни
Най-продаван
Подарете си реколта от невероятно вкусни сладки ягоди с неустоим аромат. В Севън сийдс ООД..
5.00 лв.
Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Разнообразието от растения и култури в градината може да бъде впечатляващо. Прекрасните ре..
4.50 лв.
Показани от 1 до 7 от 7 (1 страници)

В тази категория на магазин за паркинг елементи и настилки ще ви представим богат асортимент от висококачествени сортове семена на най-популярният плод в света и един от най-любимите, а именно апетитно сладката Ягода. С невероятният си сладък вкус, често определян, като една истинска наслада за сетивата, сочният червен плод е спечелил своето почетно място в кулинарията, особено в сладкарството. Освен с вкусовите си качества, ягодата се цени високо и заради лечебните си свойства. В съдържанието й се съдържат важният витамин C и феноли, които правят плодът много силен антиоксидант. Ягодата е и единственият плод в света, чиито семенца се намират от външната страна на обвивката й. 

Ягодата е вид растение, което принадлежи към семейството на Розоцветните видове. Смята се, че плодът е бил популярен още в Древността, в Средновековието пък на почит са били лечебните му свойства, а в последствие се превръща в плодът за богатите и заможни хора, докато не достигне днешното си широко разпространение в света, превръщайки се в най-известният плод. 

Ягодата е лесно приспособим плод и се отглежда сравнително лесно. Поради тази причина е и най-отглежданият плод в територията на България. Основните неща, от които ягодките се нуждаят, за да порастнат и да се развият успешно, са добре дренирани и подхранени субстрати, достатъчно слънчева светлина, като може да се отглеждат и на полусенчести места, редовно поливане, с подсилено внимание да не се достигне до преполиване. Сладкият плод има два основни периода, в които се отглежда през годината - от края на лятото до средата на есента и от края на зимата до началото на пролетта. 

Ягодата се цени високо, заради апетитната си сочност и прекрасен сладък вкус, но тя е много повече от това - всъщност плодът е изключително хранителен и полезен.

Ягодата е отличен източник на витамин C, витамин Е, витамин B2, витамин B5 и витамин K. От минералите притежава калий, манган, фолат, магнезий и йод. С това си съдържание, сладкият плод се смята за силно укрепващ имунната система. 

Ягодата се характеризира с наличие на диетични фибри, феноли и антоцианини, именно заради които плодът притежава този така апетитен червен цвят. Фенолите и антоцианините са силни антиоксиданти, които според множество изследвания имат противовъзпалително действие, намаляват риска от ракови заболявания и предпазват сърцето.

Ягодите оказват и много благоприятно влияние върху кожата. Поради тази причина са намерили местенце и в козметиката. Имат страхотно освежаващо, подхранващо и подмладяващо действие, затова се използват за направата на пилинги за лице, маски за лице и подхранващи лосиони. 

Разбира се, мястото на ягодките в кулинарията е на първо място, особено в сладкарството. С този апетитно сладък аромат и вкус, червените плодчета се употребяват за направата на торти, кремове, сладкиши, бонбони и много други. 

От тях се правят уникални домашни сладка, конфитюри, както и сокове. 

Заради прекрасния си вид, сладък вкус и апетитен аромат, ягодките са приемани за афродизиак и са се превърнали в символ на любовта. Комбинацията им с шоколад и сметана е една от най-любимите комбинации, а с допълнението от шампанско - перфектният подарък за празници, като Деня на влюбените.