МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на червени безколови домати Елена прима F1 - едри и вкусни с висок добив

Семена на безколови домати Елена прима F1 - висок добив и добра устойчивост на високи температури - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на червени безколови домати Елена прима F1 - едри и вкусни с висок добив
2.29 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL033

Опции

Купи

Хибридният сорт червени домати с хубавото име Елена Прима F1 впечатлява със завладяващ вкус, лесно отглеждане и богата реколта наред с други качества, които ще ви убедят, че това са зеленчуците, които искате да отглеждате. Елена Прима F1 е детерминантен червен домат или както се нарича в средите на градинарите и земеделците – безколов сорт. Този тип растения са гъсти и мощни и нямат нужда от допълнително укрепване с конструкции или колове. Елена Прима F1 се отглежда директно в градината или на полето.

Този хибрид притежава повече от едно качества, които го правят любим на производители и консуматори. Растенията имат голяма резистентност на типични болести за доматите, като фузариум, антракноза, тютюнева мозайка, септориоза и други. Освен, че е устойчив на заболявания, сортът се справя много добре и при високи температури. Елена Прима F1 е предназначен за отглеждане за средна и късна реколта.

Засяването на семената за средно – ранна реколта се засяват в началото на пролетта. Най-често се прилага схемата с дистанция от поне 80 см между всеки ред. Разстоянието между всяко доматено растение се препоръчва да бъде поне 30 см. Сортът е подходящ за директна сеитба, но при желание, може да се подготви и разсад.

Сорт Елена Прима F1 е високодобивен. Осигуряването на оптималните условия ще ви даде реколта от около 10 – 12 тона от декар.

Какво представляват плодовете на червени безколови домати Елена Прима F1?

Представете си 250 – 300 грама червен разкошен гладък домат с плоско – кръгла форма. Доматите не се напукват и имат много добра твърдост. Вкусът им е завладяващ с перфектна сладост, която прави този сорт особено ценен в консервната промишленост. Твърдостта на плодовете позволява успешното му транспортиране и до пазари за плодове и зеленчуци и отлична съхраняемост. Вкусът на домати Елена Прима F1 е неустоим за почитателите на този зеленчук. Доматите се приготвят на страхотни салати в комбинация с други любими зеленчуци и продукти.

Сортът е устойчив на горещи температури. Производителите могат да разчитат на качествена реколта от домати дори и при късен добив. Периодът на плододаване продължава от средата на лятото до есента.

В 1 грам семена на Елена Прима F1 се съдържат около 300 броя. За засяването на 1 декар терен трябва да си набавите около 15 – 20 грама сортови семена.

Редовното поливане в умерени количества е решаващо за здравината на растенията и обилността на реколтата. Безколовите домати Елена Прима F1 имат нужда от много хранителни вещества. Препоръчва се да ги отглеждате върху плодородна почва и при нужда да наторявате редовно с подходящи торове. В Севън Сийдс ООД можем да ви предложим разнообразие от органични торове, с които ще постигнете нови висоти в зеленчукопроизводството и други насаждения в градината.

Прекрасният вкус на Елена Прима F1 и завидната му устойчивост на жеги и заболявания го прави много популярен сорт сред производителите. В консервната промишленост доматите се използват за приготвяне на сосове, консерви, доматен сок и други.

Харесвате ли червените домати с уникална сладост и аромат или предпочитате розовите домати? Разгледайте разнообразието от сортови семена на класически сортове както и на нови хибриди, които ще надминат очакванията ви за вкус, лекота на отглеждане и висок добив на реколтата.

Разфасовка: 0,2 гр. (около 60 бр. семена), 1 гр. (около 300 бр.) или 5 гр. (около 1500 бр. семена) са достъпните разфасовки със семена на червени безколови домати Елена Прима F1

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/Беритба Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив