МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от царевица сладка Голден Бантам (Golden Bantam) - средноранна

Царевица сладка - италиански семена на средно ранен сорт Голден Бантам (Golden Bantam) - уникално сладък - Царевица семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена от царевица сладка Голден Бантам (Golden Bantam) - средноранна
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S008825

Опции

Купи

Доставете си истинска сладост във формата на златист сочен кочан царевица (Латинско име Zea mays) от сорта Голден Бантам (Golden Bantam). 

Кой е най-любимия ви начин за консумиране на апетитна царевица? 

Варена, печена, добавена в салати и ястия - както и да приготвите Голдън Бантам, вкусът ще е страхотен.

Този сорт Сладка Царевица е предназначен за отглеждане на открито и ранна реколта. Засяването на семената зависи от това, кога искате да получите първият добив от Голден Бантам. За най-ранен пролетен добив трябва да засеете царевицата в периода началото на Април – средата на Май. Ако искате да получите лятна реколта, най-подходящото време за засяване е краят на Юни – началото на Юли. Вегетационният период на Сладката Царевица от този сорт е около 65 – 70 дни.

Как се засяват семената?

Семената на Голдън Бантам трябва да се заровят на дълбоко – около 6 – 8 см дълбочина. Желателно е да се изчака температурата на почвата да достигне поне 10 С градуса. Най-успешната схема, която се препоръчва от самите производители на семената е 70/35 – 40 см.

Сортът е високодобивен и ще ви дари с 8000 – 10 000 кочана от декар при осигурени подходящи условия.

Какви са качествата на Сладка Царевица Голдън Бантам?

Невероятен вкус е причина номер едно защо си заслужава да отглеждате именно този сорт царевица. Кочаните са прави цилиндрични, покрити със сочни златисто жълти семена с много приятна сладост, която ще ви плени. Средната дължина на кочаните е 60 – 75 см. Големината им е около 220 – 250 грама.

Второ важно предимство на Сладка Царевица сорт Голден Бантам е добра устойчивост на полягане. Този проблем е често срещан при отглеждането на други сортове царевици.

Растенията се развиват най-добре в среда с високи температури и слънце. Изисква редовно поливане, но растенията понасят и засушаване. При нужда се препоръчва подхранване с торове, подходящи за тази култура.
Още една причина защо сортът Голдън Бантам ще стане любимата ви култура за отглеждане в градината е голямата устойчивост на царевиците на транспортиране и съхранение. 

Това качество на сорта в комбинация с отличния му вкус и плододаването правят предпочитан сорт от земеделци и търговци.

Произходът на царевицата е Южна Америка и Северна Америка. Тази изключително полезна и важна култура е позната на човечеството от Древността и днес се култивира и отглежда по целия свят.
Освен вкусна, царевицата е и много полезна. Съдържа разнообразие от витамини, като В и Е, както и магнезий, желязо, фосфор, калий и други. Царевицата е сравнително висококалорична култура и съдържа 97 kcal в 100 грама.

Царевицата може да се консумира сурова, като най-често се добавя в салати. Най-популярните начини за приготвяне на царевица са: варена, печена на грил или консервирана. Зрънцата могат и да се замразят.
За засяването на 1 декар площ със Сладка Царевица Голдън Бантам ще са ви нужни 0.800 – 1 кг семена.

Царевицата се използва най-широко в кулинарията и консервната промишленост. Приятният вкус на зърната позволява да се комбинира с много различни продукти за приготвяне на солени, сладки и пикантни ястия, зеленчукови салати и супи и разнообразие от специалитети особено в Мексиканската кухня.

Разфасовка: 10 гр. сортови семена на сладка царевица се съдържат в опаквоката, представена в широкия каталог на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив