МЕНЮ
КОШНИЦА

Царевица семена

Захарната царевица SF 1280 на испанската фирма Фито е високопродуктивен хибрид, предназнач..
3.37 лв.
Разфасовка / брой семена: 10 гр. семена на мини царевица Миниголд има в опаковка. Норма ..
3.99 лв.
Севън Сийдс представя високодобивен и много пластичен холандски професионален, хибриден со..
4.29 лв.
Разфасовка / брой семена: Семена на супер сладка царевица Унион F1 се предлагат в разфасов..
5.80 лв.
Представяме семена на сладка царевица Джиа F1 - професионален сорт. Джиа F1 е високодобиве..
4.79 лв.
Семена на царевица Ерика F1 - много сладък сорт с висока добивност
Най-продаван
Разфасовка / брой семена: 10 гр., 100 гр. и 500 гр. семена на сладка царевица Ерика F1. ..
2.97 лв.
Ако пуканките са сред любимите ви храни за подхапване, то най-вероятно идеята за отглеждан..
3.50 лв.
Доставете си истинска сладост във формата на златист сочен кочан царевица (Латинско име Ze..
3.50 лв.
Разфасовка / брой семена: 10 гр. семена на хибридна царевица Харди F1 (Hardi F1), 50 гр. ..
4.79 лв.
Разфасовка / брой семена: 10 гр. семена на царевица за варене Гучио F1 има в опаковка, 100..
3.89 лв.
Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Разнообразието от растения и култури в градината може да бъде впечатляващо. Прекрасните ре..
4.50 лв.
Показани от 1 до 11 от 11 (1 страници)

В тази категория с най-голямо удоволствие искаме да ви представим един богат асортимент от семена сортови на една от най-важните земеделски култури - Царевицата. Покритосеменното растение от семейството на Житните видове е прекрасна култура, с множество предимства, която с важната си роля в живота на хората преди хиляди години е получила важна роля в митологичните традиции на цивилизациите. Освен с отлични вкусови качества, царевицата е и страхотен източник на витамини, минерали, антиоксиданти. Характеризира се с високо присъствие на полезни фибри в състава си и липса на глутен. 

Според сериозни твърдения, житната култура датира от преди поне 7000 години и нейна родина е прието, че е Мексико. Както повечето древни хранителни култури и тази бива представена на Европейския континент от откривателя Христофор Колумб по време на Великите Географски открития. Набира изключително бързо популярност и се разпространява из целия континент, както и света, превръщайки се в една от най-популярните зърнени култури. По днешни сведения,  царевицата е толкова известна, че надхвърля по производство другите жизненоважни култури, като ориза и пшеницата и се отглежда по целия свят, освен малкото изключение в (на) Антарктида. 

Популярността на зърнената култура е оправдана, не само заради хранителните й качества, а и подари множеството изненадващи ползи върху организма. Оказва се, че царевицата е източник на множество витамини и минерали. Не само източник, а и отличник по съдържание на важните витамини от група B, и по-специално витамин В1 (тиамин) и витамин B3 (ниацин). Тези витамини оказват изключително благоприятни ползи върху човека, имат много добро влияние върху функцията на нервната система и стимулират мозъчната активност. Към изненадващия витаминозен състав на царевицата, се нареждат и жизненоважният Витамин С и витамин Е. 

Зърненият първенец е богат и на множество важни минерали, от които манган, фосфор, фолат и голяма доза магнезий. Доставя на организма и така необходимите диетични фибри. Именно те, в комбинация с фолата, предпазват от заболяване на сърцето. 

Царевицата има в състава си още натурално нишесте, както и впечатляващо наличие на антиоксиданти. Бета-криптоксантинът се грижи за доброто здравето на белия дроб и предпазва от ракови заболявания. 

Културата съдържа въглехидрати, които са бавноразградими и които помагат за правилният контрол на кръвната захар и предпазват от резки промени в нивата на глюкозата в кръвта.

Царевицата е бедна на глутен. 
Разбира се, освен множеството полезни свойства, които тази култура притежава, нейното основно приложение е на хранителен източник. С отличните си вкусови качества, тя е един от най-търсените продукти във всяка кухня. 

Царевицата може да се вари, пече, задушава и от нея може да се произвеждат множество хранителни продукти. 

Може би, едно от най-известните и любими ястия, които е същевременно и полезно, е варената царевица. Именно варената царевица е намерила широко приложение в салати, ястия и супи. 

Много любими също са сладката царевица, както и варено-печената царевица. 

От зърнената култура се правят нишесте, растително масло, както и царевично брашно.