МЕНЮ
КОШНИЦА

Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс

Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс
Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс
Най-продаван
Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс
Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс
Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс
9.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S015083

Опции

Купи

Понякога най-големият потенциал се крие в най-малките неща... например, възможността да получите невероятно красив, свеж и гъст тревен килим от микро бяла детелина. Представяме ви еднокомпонентните тревни смеси на реномираният селекционер Franchi със сорта супер ниска микро бяла детелина с названието Nanissimo (Нанисимо). Може би ще се изненадате, но този сорт детелина всъщност притежава още повече предимства пред обикновената Бяла детелина.  

Каква тревна настилка ще получите от семената на Нанисимо микро детелината с бял цъфтеж?

Латинското име на сорта е Trifoglio nano Nanissimo. Растенията са нискостеблени, с фина структура и атрактивни миниатюрни листа. Зелените килими, които образува са меки на допир и притежават страхотен декоративен ефект.  
Микро бялата детелина може да се отглежда на слънчеви места, но понася и по-сенчести терени. Най-красиви гъсти тревни чимове ще получите ако растенията получават поне 6 – 8 часа пряко слънце на ден. 

Нанисимо се отглежда много лесно. Растенията са нискостеблени, многогодишни и зимоустойчиви. Изискват минимална поддръжка в сравнение с най-популярните сортове треви и райграс. В сравнение с обикновената бяла детелина, Нанисимо изисква по-рядко косене, което улеснява значително поддържането на затревените площи (около веднъж месечно до веднъж на 45 дни). Въпреки, че изисква по-малко грижи, бялата микро детелина притежава всички качества, които ще получите и от белите детелини, а именно – силно медоносно растение и атрактивен декоративен ефект на зелените площи. 

Най-важните грижи, които трябва да осигурите за успешното отглеждане на миниатюрните детелини са поливане и наторяване. Детелината микро бяла е много подходящо решение за затревяване на площи, които нямат условия за редовно косене и поддръжка, но се поливат редовно. 

Сеитба и оптимални условия за отглеждане на бяла микро детелина сорт нанисимо

Микро детелината расте най-успешно върху почви с добър дренаж. Семената се засяват директно върху мястото за отглеждане, което трябва да е добре почистено и обработено. След сеитбата, повърхността със семената се покрива с около 1 – 1.5 см пръст. Засяването на семената трябва да се планира за топлите месеци от годината, а именно края на пролетта през Март – Юни или есента, Септември – Октомври. Не се препоръчва да се извършва сеитба по време на горещите седмици на лятото, защото може да се окаже предизвикателство поддържането на оптимална влажност в почвата, когато температурите са твърде високи. Покълването на семената отнема най-много две седмици при осигурени оптимални условия. 

Микро бялата детелина притежава както страхотен декоративен ефект, така и висока устойчивост на утъпкване. Тези качества на сорта го правят подходящо решение за затревяване на обекти с най-различно предназначение – от почвопокривно растение за декоративни градини в СПА центрове, резиденции, паркове, представителни сгради и други, до затревяване на терени, подложени на интензивно газене, като спортни площадки, места около басейни и много други.

Красотата на мини детелинките привлича погледите и с успех се използва при аранжиране на градини и отглеждане в кашпи и саксии. 

Тревният килим образуван от Нанисимо може да запази качествата си в продължение на над 10 години. Растенията издържат успешно зимните температури в страната ни и запазват атрактивния си вид дори през зимата. 
Най-подходящите торове за подхранване на микро бяла детелина са калиеви и фосфорни торове или представения от Севън Сийдс есенен тор за райграс

Косенето на терените засети с Нанисимо микро детелини може да се извършва веднъж на месец и половина или веднъж месечно в зависимост от нуждите и условията. Микро детелините понасят много добре ниска коситба – до около 1 – 2 см височина. 

  • Норма за сеитба: 100 гр. семена на микро бяла детелина покриват 10 квадратни метра.
  • Разфасовка: 100 гр. (за 10 кв.м) и 500 гр. (за 50 кв.м)

Съдържание: 100 % семена на микро детелина Trifoglio Nanissimo Bianco: 90% Avalon + 10% Rivendel)

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостНиска

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив