МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревни смески

100% гарантирани райграс семена - Lolium perenne
Най-продаван
Разфасовка: 500 гр., 1 кг Норма за сеитба: Около 40 квадратни метра с един килограм. И..
7.35 лв.
Разфасовка: 5 кг Норма за сеитба: За 35 до 40 квадратни метра - 1 килограм. (5 кг са дос..
88.92 лв.
Разфасовка: 1 кг Норма за сеитба: За 40 квадратни метра - 1 килограм. Издръжливост на ..
17.10 лв.
Висококачествено семе на люцерна Приста 3
Най-продаван
Онлайн магазин Semenata Shop с удоволствие представя за своите клиенти един изключителен б..
12.20 лв.
Разфасовка: 100 гр. Норма за сеитба: 100 гр. семена на горски ниски цветя са достатъчни ..
10.30 лв.
Разфасовка: 1 кг (за затревяване на до 100 кв.м) Норма за сеитба: 1 кг за 100 кв.м ..
38.00 лв.
Разфасовка: 100 гр.  Норма за сеитба: За 10 квадратни метра - 100 грама. Изд..
12.20 лв.
Капсулирани семена на люцерна Джеа с мощен старт и високи добиви
Най-продаван
Разфасовка: 1 кг, 10 кг, 25 кг Норма за сеитба: За 1 декар от 2,4 до 4 килограма -&..
14.90 лв.
Качествена Спорт Тревна смеска за интензивно натоварване
Най-продаван
Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10 кг Норма за сеитба: С 1 килограм се засява 30 до 35 квадра..
13.80 лв.
Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10 кг Норма за сеитба: От 30 до 35 квадратни метра с 1 килогр..
14.10 лв.
Качествени семена на бяла детелина
Най-продаван
Разфасовка: 100 гр., 200 гр., 500 гр., 1 кг, 25 кг Норма за сеитба: За 50 квадратни метр..
5.30 лв.
Разфасовка: 250 гр. Норма за сеитба: За затревяване на до 40 квадратни метра са нужни ок..
17.30 лв.
Разфасовка: 1 кг    Норма за сеитба: 1 килограм за 40 квадратни метра. Издръжливост на..
22.05 лв.
Разфасовка: 250 гр. Норма за сеитба: С разфасовката от 250 кв.м на тази тревна смес за г..
17.30 лв.
Разфасовка: 1 кг Норма за сеитба: За 40 квадратни метра са нужни до 1 килограм семена тр..
31.50 лв.
Разфасовка: 100 гр. (за 10 кв.м) и 500 гр. (за 50 кв.м) Норма за сеитба: Невероятно е ка..
7.50 лв.
Разфасовка: 5 кг, 10 кг Норма за сеитба: От 35 до 40 квадратни метра площ се покрив..
79.92 лв.
Онлайн магазин Semenata Shop  с удоволствие представя един страхотен продукт - профес..
114.37 лв.
Разфасовка: 5 кг, 10 кг Норма за сеитба: За 40 квадратни метра е нужен 1 килограм. ..
154.98 лв.
Разфасовка: 5 кг Норма за сеитба: 1 килограм за 30-35 квадратни метра. (5 кг са дос..
79.92 лв.
Разфасовка: 5 кг, 10 кг Норма за сеитба: При изграждане на нови стадиони за 30 до 35 ква..
81.00 лв.
Разфасовка: 10 кг  Норма за сеитба: С 10 килограма до 500 квадратни метра (20 ..
209.40 лв.
Разфасовка: 10 кг Норма за сеитба: 1кг за 35 кв. м. - 40 Кв.м. За 350 - 400 кв..
88.70 лв.
Сахара тревна смеска с висока сухоустойчивост
Най-продаван
Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10 кг  Норма за сеитба: 1 кг за до 35 кв.м. Издръжливост на..
14.25 лв.
Разфасовка: 275 гр. Норма за сеитба: За 25 квадратни метра - 275 грама или 11 гр. за кв...
22.80 лв.
Разфасовка: 500 гр. Норма за сеитба: 10 гр. за 1 кв.м. (опаковката 500 гр. стига за площ..
7.50 лв.
Разфасовка: 100 гр., 200 гр., 500 гр., 1 кг, 25 кг. Норма за сеитба: За 50 квадратни мет..
5.30 лв.
Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10 кг Норма за сеитба: 1 килограм за 40 квадратни метра. Из..
14.25 лв.
Разфасовка: 1 кг Норма за сеитба: 7-8 килограма за един декар. 1 кг (за около 140 кв.м),..
19.90 лв.
Разфасовка: 275 гр. Норма за сеитба: 275 грама за 25 квадратни метра, използвайте около ..
22.80 лв.
Разфасовка: Тревна смес за сянка под иглолистни дървета и асми се предлага в разфасовка 1 ..
35.50 лв.
Разфасовка: 275 гр. Норма за сеитба: За 40 квадратни метра се използват 275 грама или 7 ..
22.80 лв.
Показани от 1 до 32 от 41 (2 страници)

Специализиран градински магазин Semenatabg представя за всички клиенти своята категория с висококачествени тревни смески за изграждане на различни по предназначение тревни площи. 

Тревните смески са сред най-популярните видове семена за затревяване на градини и дворове. Те могат да бъдат еднокомпонентни или многокомпонентни смески.

Еднокомпонентните се състоят само от един сорт трева (обикновен райграс или различни видове трева житна с подобни на райграсите характеристики – агростис, култивиран троскот, различни видове метлица, власатка и др.).

Другите видове, които са с по-висока ефективност и по-често използвани от професионалните градинари са многокомпонентните тревни смеси. Името смески тревни идва от начина, по който те се произвеждат. За да се произведе се смесват няколко вида треви житни , които притежават качества определени в зависимост от предназначението на съответната тревна площ. 

Видовете в тревната смес могат да притежават определена ширина на листата, определен цвят на листото и дори наличие на лъскавост (това се цени особено при професионалните тревни смески за изграждане на големи стадиони и специфични луксозни терени).

При създаване на посевен материал за изграждане на спортни терени, голф игрища, терени за баскетбол, хокей на трева, тенис на корт, игрища за текбол, площи за бейзбол, детски площадки, фитнес на открито и др. в тревните смески се добавят житни треви, които са издръжливи на силно натоварване и имат добра регенерация. Това е от особено значение за лесната поддръжка на стадиона или спортната площадка, както и за неговия декоративен ефект.

За озеленяване на луксозни градини в президентски резиденции, петзвездни хотели и ресторанти, винарни, винарски изби, хотелски комплекси, жилищни комплекси от затворен тип, луксозни частни дворвое и др. се използват тревни смески, които притежават изключително високи декоративни качества. За тяхното производство се използват определени сортове треви, които притежават лъскавост, наситен масленозелен цвят, висока гъстота и равномерност на цвета на образувания тревен килим.

Освен за спортни терени и луксозни тревни площи съществуват и различни видове тревни смески за сухи терени. В тях се добавят определени видове треви, които обикновено са с по-груба листна структура, по-широки листа и по-мощни като коренова система. Това придава на изградените тревни площи особена издръжливост на засушаване и периоди на суша с различна продължителност. Този род смески тревни са изключително популярни при озеленяване на различни видове терени, които са подложени на системно или частично засушаване – частни вили, летни къщи за гости, морски курорти, високопланински хижи, почивни бази, мандри, бензиностанции, газ станции, заводи за преработка, обществени паркове и градини, тревни площи около магистрали и пътища от републиканската пътна мрежа, хвостохранилища, сметища, покривни градини, офиси и офис – сгради, молове, хипермаркети, големи търговски центрове, около пазари на открито, околоблокови пространства, около жилищни сгради и др.

Едни от най-масовите тревни смески са така наречените тип универсал. Това са посевни материали за изграждане на тревни площи, които са издръжливи на различни условия на средата – най-често редуване на сенчести и слънчеви места, кратки засушавания, неблагоприятни почвени условия, слаба запасеност с хранителни вещества и др. Обикновено универсални тревни смески се използват от любители на градинарството за затревяване на частни дворове и градини, но не рядко и професионалните озеленители и ландшафтни архитекти прибягват към тях, особено при озеленяване на терени с по-специфични нужди.

Не на последно място са и различните видове смески, с които се изграждат дворове и градини подложени малко или много на засенчване. В тези смески се използват житни видове треви, които издържат благоприятно засенчване за кратки периоди от време. Имайте в предвид, че смеските за сянка не са сенколюбиви, а са сенкоиздръжливи. Въпреки това те са растения, които имат нужда от слънчева светлина, за да фотосинтезират и да се развиват нормално (да се сгъстят и да добият добър декоративен ефект). За да създадете тревен килим с отличен декоративен ефект на смеските за сянка са им нужни поне 5 часа слънчево греене на ден. В противен случай тревният чим става рехав и постепенно се изгубва.

С тази кратка информация се надяваме да добиете представа за това какво е това тревна смеска и какви са предимствата пред използването и за създаване на различни видове тревен чим. По този начин всеки лесно би могъл да направи своя избор според терена, който желае да затреви.

Освен различни видове тревни смески в тази част на градински магазин Semenata bg ще представим и редица растения, които се използват успешно като тревни заместители. 

Един от най-популярните заместители на райграсите е безспорно бялата детелина. Тя се цени високо за озеленяване поради много свои качества – не изисква толкова грижи като тревната смеска, сравнително по-сухоустойчива е от повечето стандартни треви, а не на последно място е, че съществуват супер ниски сортове, които се косят изключително рядко – от веднъж в месеца до веднъж на два месеца. Това изключително много намалява усилията и разходите по поддържане на тревните чимове, а същевременно изгражда тревна площ, която притежава малко по-различен и по-близък до естествените поляни декоративен ефект.

Освен бяла детелина за изграждане на тревни площи се използват и семена на червена детелина (тя притежава червен цъфтеж и се съчетава добре с бялата детелина, образувайки интересна цъфтяща поляна), както и екзотичното растение дихондра. Предимство на дихондрата е това, че тя е едно от малкото растения за затревяване, което не изисква косене, а това спестява много усилия и средства за поддръжка.

В тази част на магазин Semenata.bg ще се постараем да представим професионални видове тревни смески, които са с доказан произход и високо качество на разумни цени. Голяма част от смеските, които ще намерите тук се предлагат в удобни хоби разфасовки от 500 гр., 1 кг, 5 кг, 10 кг или професионалните разфасовки за промишлено затревяване от 25 кг.

Всички специализирани смески тревни, които се предлагат тук могат да бъдат доставени с куриерска фирма до София, Разград, Добрич, Плевен, Горна Оряховица, Ямбол, Козлодуй, Шумен, Хасково, Стара Загора, Варна, Димитровград, Пловдив, Асеновград, Банкя, Перник, Велико Търново, Русе, Лом, Видин, Бургас, Слънчев Бряг, Приморско, Китен, Созопол, Златни пясъци и др.