МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от домати Българска Фантазия - едър градински сорт

Семена от домати Българска Фантазия - едър градински сорт
Семена от домати Българска Фантазия - едър градински сорт
2.29 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL439

Опции

Купи

Българският сорт едри червени домати Българска Фантазия осигурява страхотната комбинация от вкусни сочни зеленчуци, които впечатляват с размерите си – средна големина на един домат от 400 – 500 грама и потенциал на растенията да родят дори 900 грамови домати. Българска Фантазия е фантастичен избор за консумация в свежо състояние и приготвяне на всякакви сосове за паста, пица, доматено пюре и други.

Растенията са индетерминантни и се отглеждат колово или на конструкции. Сортът Българска Фантазия осигурява много добра реколта при отглеждане за средно ранен добив. Може да се отглежда както в парници от качествения найлон израелски за оранжерия, така и на конструкции на открито. 

Разсадът за засаждане на Българска Фантазия се подготвя още в началото на годината – Февруари – Март. Заровете семенцата на дълбочина от около 1 – 1,5 см и ги обгрижвайте на топло и влажно място с редовно поливане на субстрата. 
Семената покълват в рамките на 14 – 18 дни при подходящи влага и температура. Засаждането на разсада на открито се случва в края на Април – Май. 

Следвайте схемата, която се препоръчва от градинари и земеделци, които отглеждат доматите, а именно, засаждайте растенията с 35 – 40 см дистанция едно от друго в редове. Разстоянието между всеки ред трябва да бъде поне 90 см. Фантазия е сорт, който създава високи и мощни растения. Необходимо е да се подхранват с подходящи торове и да се поливат редовно. 

Вегетационният период на този сорт Български Червени Домати е около 115 – 120 дни. Това означава, че богатата реколта от сочни домати може да очаквате от началото на месец Юни чак до есента, месец Октомври. Дългият период на плододаване е сред основните предимства на сорт Домати Българска Фантазия. Причината е в много добрата им устойчивост на високи температури особено при автоматизирано поливане на насажденията. 
Освен продължителния период за събиране на реколта, сортът впечатлява и с висок добив. От 1 декар може да произведете между 10 – 12 тона домати ако им осигурите оптимални условия от влага, подхранване и светлина. 

Какво представляват плодовете на червени домати Българска Фантазия?

Плодовете на растенията са едри, с обла форма и наситено червен цвят при достигане на пълна зрялост. Зеленчуците са гладки и лъскави. Вътрешността на доматите е сочна, ароматна и месеста. Съдържат сравнително малко семена, което ги прави още по-приятни при консумация в свежо състояние. 

Доматите имат неустоим вкус за приготвяне на салати. Те са перфектният сорт домати за шопска салата, овчарска салата, капрезе и много други. Вкусовите им качества ще допълнят перфектно ястия с паста, ориз и други. 
В един грама сортови семена Българска Фантазия се съдържат около 280 – 300 броя. Ще са ви нужни около 25 – 30 грама семена на декар. 

Харесвате ли традиционните Български домати или предпочитате да консумирате интересни нови сортове зеленчуци? Разгледайте разнообразието ни от семена както на класически сортове червени и розови домати, така и на чери доматчета и по-екзотични видове, като черни домати. Кои са най-любимите ви рецепти за консумиране на домати? Харесвате ли доматен  сок? Сортът Фантазия Българска е страхотен избор за направата на освежаващ доматен сок, към който може да добавите сол и черен пипер, а защо не и водка, за да получите известният коктейл Блъди Мери? 

Разфасовки: 0,2 гр. (около 60 бр. семена от червени домати Българска Фантазия) и 1 гр. (около 300 бр. семена), 5 гр. (около 1500 бр. семена).

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив