МЕНЮ
КОШНИЦА

Висококачествен Райграс за градина и двор представен от Севън Сийдс

Висококачествен Райграс за градина и двор представен от Севън Сийдс
Висококачествен Райграс за градина и двор представен от Севън Сийдс
Висококачествен Райграс за градина и двор представен от Севън Сийдс
Висококачествен Райграс за градина и двор представен от Севън Сийдс
Висококачествен Райграс за градина и двор представен от Севън Сийдс

Опции

Купи

Семена на висококачествен Райграс за градина и двор Lolium Perenne са продукт, който ние от Севън Сийдс препоръчваме на професионалисти и любители градинари, търсещи бързорастящ сорт тревна смеска с атрактивен вид и сравнително ниски изисквания откъм условия за отглеждане. 

Висококачественият Райграс за двор и градина се отличава с много висок декоративен ефект. Именно затова този продукт се предлага като еднокомпонентна смес – семената, които ще засеете не са  комбинация от сортове, а се състоят от 100% райграс (Lolium Perenne). Предимството на този тип смеси е постигането на перфектна еднородност и изравняване на тревния килим.

Райграсът за дворове и градини висококачествен образува наситено зелени растения с фини листа и нежна структура. Килимът от сорта е мек и приятен на допир. Деликатният му вид не се отразява на отличната му устойчивост на различни условия и умерено газене. Райграсът висококачествен е студоустойчив. Засяването на тревна настилка с този сорт треви ще ви осигури красив естествен килим, който запазва зеления си вид дори през студените месеци.

При подходящи условия и правилна поддръжка тревните настилки с висококачествения райграс за градина и двор ще ви радват в продължение на 10 - 12 години. Този сорт треви вирее отлично в различни краища на България, независимо от надморска височина.

Засяване на семената от Райграса за дворове и градини и оптимални условия за отглеждане

Семената от този вид Райграси висококачествени са подходящи за засяване на слънчеви терени и площи с полусянка. Този сорт трева вирее най-добре на слънчеви места, но понася и леко засенчване. Препоръчва се терените, на които засявате Райграса висококачествен за двор и градина да получават поне 6 часа слънчева светлина дневно.

Структурата на почвата трябва да позволява добро отцеждане. Песъчливите почви дават много добри резултати за отглеждане на гъст зелен килим от Райграс.
Автоматизираното поливане би намалило усилията по поддръжка на тревните площи, защото този сорт треви има нужда от редовно поливане. Райграсът за градина и двор не е силно устойчив на засушаване. 

Преди сеитбата на семената винаги трябва да се обработва почвата. Почиства се от плевели, камъни и буци, окопава се и се наторява. Засяването на семената се планира за пролетта или есента. Климатичните температури трябва да са стабилно положителни над 5 С градуса, но, за да постигнете оптимални резултати, изчакайте затопляне/захлаждане на времето до 15 – 25 С градуса. 

Не е добра идея да се засяват семената в периода с висок риск от слани. Избягвайте сеитба и през лятото, защото трудно се поддържа оптималното количество влага в почвата през горещите месеци. Март – Юни и Септември – Октомври са идеалното време за засяване на семена на висококачестсвен Райграс за двор и градина.

След разпръскване на семената върху обработените площи, трябва да се покрият с 0.5 – 1.5 см пръст ако работите с глинести почви и около 2 см пръст, ако почвата е песъчлива. Валирайте много старателно семената. Важно условие за успешната кълняемост на семената на висококачествения Райграс е, че трябва да са добре покрити с почва. 

Редовното поливане е задължителен фактор за покълването и растежа на тревата. Очаквайте покълване на семената от Райграса за двор и градина до 2 седмици след сеитбата. 

Райграсът висококачествен е бързо растящ сорт трева. Затова подхранването със специализирани торове за райграс играе важна роля в цялостната грижа и поддръжка на тревния килим. Прилагат се минерални торове специално формулирани за Райграс с дълготрайно действие. 

Първоначалното косене се извършва при височина на тревата около 7 см. Поддържащите коситби се препоръчват при достигане на височина на растенията около 4 – 5 см, което най-често е около 1 път седмично. 

  • Норма за сеитба: Около 40 квадратни метра с един килограм.
  • Разфасовка: 500 гр., 1 кг

Съдържание:

100% семена на Lolium perenne

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив