МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на чери домати за замръзяване и сушене Сълзица от ИЗК Марица

Семена на чери домати за замръзяване и сушене Сълзица от ИЗК Марица
Семена на чери домати за замръзяване и сушене Сълзица от ИЗК Марица
2.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSM0009

Опции

Купи

Градински Магазин Semenata Shop представя за своите клиенти един от най-новите за 2023 г български сортове Сълзица – семена на чери домати за замръзяване и сушене с перфектни вкусови качества. 

Сорта е дело на известния български Институт по зеленчукови култури „Марица“ в град Пловдив. Цени се високо от българските производители и е сред водещите сортове на института наред с розово чери Мини мис и домати Розово Сияние, както и известния на всички сорт домати Розово Сърце. 

Чрез засяване на семена от домати чери за замръзяване и сушене Сълзица ще получите растения, които са с много мощен хабитус, индетерминантни (високи растения, колови). Сорта образува сложни съцветия, които са отрупани с 20 – 50 бр. плодове. 

Това, което ще ви впечатли са именно многото на брой яйцевидни червени домати, които са със средно тегло около 8 – 12 гр. Плодовете на черито Сълзица са с много нежна кожица, изключително приятни на вкус и с много наситен доматен аромат. Сорта се отличава с високо съдържание на сухо вещество и много витамин C, което прави доматите чери изключително подходящи за консервиране – за сушене и за замръзяване. 

Семена на домати чери за замръзяване и сушене Сълзица може да отгледажте на открито или на закрито под израелски полиетилен за оранжерии или в полипропиленови и стъклени парници.

Отглеждане – на открито и закрито

Засяване – от Януари до Април

Схема за отглеждане – Отлглеждайте сорта домати чери Сълзица колово или чрез подходяща конструкция едноредово при отстояния 70-80/35-40 см. Оставяйте 6 до 8 съцветия или отглеждайте без прекършване на растежния връх.

Разфасовка – 10 бр. сортови семена на домати за сушене и замръзяване Сълзица се съдържат в оригиналните опаковки на ИЗК Марица, представени в каталога на Севън Сийдс и Semenata Shop.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив