МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Дара (Dara) от ИЗК Марица (нов за 2023 г)

 Семена на домати Дара (Dara) от ИЗК Марица (нов за 2023 г)
Семена на домати Дара (Dara) от ИЗК Марица (нов за 2023 г)
7.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSM0011

Опции

Купи

Лидерът в качествените семена онлайн Севън Сийдс представя за своите клиенти един от най-новите за 2023 г сорт на Института по зеленчукови култури „Марица“ (ИЗК Марица) в гр. Пловдив – семена на домати Дара (Dara). Този страхотен сорт ще ви впечатли със своя изключителен сладко – кисел вкус и типичен доматен аромат, съчетани с много нежна кожица, която се „топи в устата“. 

При засяване на качествените сортови семена на домат Дара ще получите супер мощни растения, които са високи (индетерминантни или неограничени в растеж на височина) и много добре облистени. Поради високия и мощен хабитус на растението се препоръчва да отглеждате сорт колово или чрез различни видове конструкции. 
Отглеждането на сорта може да става на открито или на закрито в парници или оранжерии от качествен израелски полиетилен за оранжерии, както и в стъклени или поликарбонатни парници. 

Плодовете, които образува сладко – киселия домат Дара са много наситено и интензивно червени, доста едри като големина със средно тегло 200 – 300 гр. По форма доматите Дара са кръгли, сорта притежава изключително нежна кожица, но е непуклив. Вътрешността на плодовете е месеста с отлично балансирана твърдост и добра съхраняемост след обиране.

Основоно предимство на домати Дара е техният приятен сладко – кисел вкус и наситен характерен аромат, съчетани с много добър търговски вид. 
Доматите се ценят високо за прясна консумация и за приготвяне на доматен сок, доматени пюрета, различни доматени концентрати. 

Отглеждане – на открито или в оранжерия

Схема за отглеждане на сладко – кисели домати Дара – 70-80/30-35 см на 6 до 8 съцветия.

Разфасовка – 0,5 гр. (около 150 – 160 бр. семена на домати Дара се съдържат в оригиналните опаковки, представени от Севън Сийдс и Semenata Shop)

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив