МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на люта чушка рибка Пикантина

Семена на люта чушка рибка Пикантина
НОВО
Семена на люта чушка рибка Пикантина

Опции

Купи

Semenata BG и Севън Сийдс добавиха в своя каталог още един нов за 2024 г български сорт – семена на люта чушка рибка Пикантина селекция Флориян. 

От семената на лютите рибки Пикантина ще отгледате средно мощни растения, които са средно високи и образуват къси междувъзлия. Сорта е нехубриден (директен) и се отглежда като ранен и средно ранен. 

Плодовете на лютата чушка рибка Пикантина са висящи, по форма наподобяват рибка, сплеснати са двустранно и са с дължина около 10 – 12 см. В периода на техническа зрялост лютите рибки Пикантина са свежо резедаво зелени на цвят, а в ботаническа зрялост са наситено червени с блясък и чудесен търговски вид. Характерно за сорта е, че бавно старее и дълго време запазва резедавия си цвят.

При натиск плодовете на сорта рибки Пикантина са твърди, доста стегнати и притежават дебела месеста част, която на вкус е крехка, сочна и люта. 

Семена на люта чушка рибка Пикантина може да отглеждате за ранно, средно ранно и късно производство в оранжерии от израелски найлон за оранжерии или на открито. 

Сорта е изключително високодобивен и се цени високо за търговия, за прясна консумация, за приготвяне на различни видове консерви, разядки, туршии и приготвяне на множество пикантни ястия.

Срокове за засяване на семена от лютата чушка рибка Пикантина – При отглеждане на сорта за ранно производство заложете семената в отопляеми оранжерии и парници в периода 1 – 15 февруари. Ако сте решили да отглеждате семена на пипер люти рибки Пикантина за средно ранно производство, засейте в периода 1 – 20 Март. 

При късно отглеждане на сорта на открито засейте семена на чушка люта рибка Пикантина в периода 1 – 15 Април. 

Схема за отглеждане на пипер люти рибки Пикантина – Ако отглеждате сорта в оранжерия полиетиленова или стъклена засадете готовия разсад при схема 60/15 – 25 см. Ако сте решили Вашето производство на пипери и зеленчуци да се извършва на открито, то засадете разсада, получен от семена на люта чушка рибка Пикантина по схемата 70/ 15 – 25 см.

Брой сортови семена на пипер люта рибка Пикантина в 1 гр. – около 130 – 150 бр.

Норма за засяване – за 1 декар площ ще са Ви нужни 120 – 180 гр. семена на този сорт лют пипер рибка Пикантина.

Дълбочина на засяване на семената – Засейте семето на дълбочина 1 – 1,5 см.

Минимална температура на почвата за поникаване на семе от пипер рибки люти Пикантина – 15 градуса по Целзий

Разфасовка – В оригинална опаковка на семена от чушка люта рибка Пикантина се съдържат 1 гр. семена или около 130 – 150 бр.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив