МЕНЮ
КОШНИЦА

Български семена на пипер рибки Традиция с приятно лют вкус

Български семена на пипер рибки Традиция с приятно лют вкус
НОВО
Български семена на пипер рибки Традиция с приятно лют вкус

Опции

Купи

Лидерът в градинските стоки и качествени сортови семена Севън Сийдс представя за своите клиенти един от най-новите за 2024 г сортове – български семена на пипер рибки Традиция. 

Сорта е средно ранен, директен (нехибриден) и е част от специалната селекция Profy Line Bg на известния български производител Флориян. 

При засяване на българските семена от рибка Традиция ще получите средно мощни растения, които са ниски до средно високи, образуващи средно големи зелени листа. 

Рибка Традиция образува висящи плодове, които са дълги около 10 – 12 см, имат форма на рибка и са двустранно сплеснати. Цветът на плодовете в техническа зрялост е зелен до тъмнозелен, а при достигане на ботаническа зрялост рибките добиват червен цвят с блясък. Образуваните плодове са твърди, а месестата им част е дебела, доста крехка и сочна с типичен за зелените чупки аромат. На вкус сорт а е приятно лютив.

Българският сорт пипер рибка Традиция е изключително високо добивен и може да се отглежда за ранно, средно ранно и късно производство. Сорта е подходящ за производство на открито или в стъклени и полиетиленови оранжерии (вижте нашите предложения за качествен найлон за оранжерии).

Срокове за засяване на български семена на пипер рибки Традиция – При ранно отглеждане на сорта е добре да засеете семената за разсад от рибка Традиция в отопляеми оранжерии или у дома на подходящи светло и топло място в периода 1 – 15 Февруари.

За средно ранно производство на сорта засейте семена на люта чушка рибка Традиция в периода 1 – 20 Март. 

Ако сте решили да имате късно производтсво на пипер български рибки Традиция, засейте семената в периода 1 – 15 април. 

Схема за отглеждане на сорта – В оранжерии и парници може да използвате схемата за отглеждане на пипера рибки Традиция 60/ 15 – 25 см, а ако ги отглеждате на открито – 70/ 15 – 25 см.

Норма на засяване – За 1 дка площ ще са ви нужни около 120 – 180 гр. български семена на пипер рибки Традиция.

Дълбочина на засяване на семето – При подготвяне на разсада засейте семената в кофички за разсад или в работни саксии за разсад на дълбочина около 1 – 1,5 см. Използвайте специална почва за разсади.

Внимание! Температурата на почвата, за да покълнат и да се развиват нормално семената трябва да бъде минимум 15 градуса по Целзий.

Брой семена в 1 гр. – В 1 гр. се съдържат 130 – 150 бр. сортови семена на чушки рибки Традиция.

Разфасовка – В оригиналната опаковка на български семена от рибка Традиция се съдържат 1 гр. семена или около 130 – 150 бр.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив