МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пъпеш Сладина F1 - хрупкав и много вкусен

Семена на пъпеш Сладина F1 - хрупкав и много вкусен
Семена на пъпеш Сладина F1 - хрупкав и много вкусен

Опции

Купи

Разфасовка / брой семена: Семена на пъпеши Сладина F1 може да поръчате онлайн в каталога на Севън сийдс ООД в оригинални опаковки - 1 гр., 2 гр., 5 гр., 25 гр. и 50 гр.
Норма за сеитба: Ако произвеждате разсада в табли ще са ви нужни 60 - 70 гр. сортови семена на Пъпеш Сладина F1 за дка, при сеитба директно на открито си набавете около 120 - 150 гр. семена за дка. Добре е да предвидите около 1200 - 1400 растения в дка.
Период на сеитба: Супер ранна сеитба в табли за тунел на Сладина F1 пъпеш се извършва от 25 до 30 Март. При средно ранното производство в табли, което е предназначено за открито отглеждане засейте семето от 5 до 30 Април. 
Период на разсаждане: Ранното разсаждане под тунел направете от 30-ти Април до 5-ти Май. А готовия разсад за открито засадете в периода 15 май - 1 юни, като съблюдавате да мине опасността от слани.
Схема на отглеждане: 140/50 - 60 см
Вегетация: 70 - 80 дни
Характеристики на плода: Плодовете на Сладина F1 са доста специфични - средно едри с тегло около 3 - 3,5 кг. Сорта образува изравнени плодове с много добра, гъста и здрава мрежа, което е тип пъпеши Ананас. Формата на плодовете е удължено - елипсовидна с почти гладки стени. В ботаническа зрялост придобива цвят тъмно жълт с меден оттенък на кората. Вътрешността на Сладина F1 е оранжева с приятно хрупкава консистенция, изключително сладка и със специфичния за българските пъпеши аромат. Предимство на плодовете е, че кората е доста твърда и не се поврежда лесно при транспортиране, като запазва изключително добър търговски вид.

Ако сладостта е водещ фактор в избора ви на сорт пъпеш за отглеждане и консумиране, то с радост ще ви предложим един от най-новите български сортове, подходящи за ранно и средно ранно отглеждане. Пъпеш Сладина F1 съчетава в себе си най-добрите качества на перфектни плодове във формата на апетитни, ароматни, сладки и неустоими елипсовидни пъпеши със златист цвят. 

Хибридният сорт е съвсем нов на пазара, плод на един от най-добрите селекционери на семена в България - Флориян. Сладина F1 е напълно пригоден към условията на нашите ширини. Растенията са едногодишни и бързорастящи. Сортът може да се отглежда от пролетта до есента до падане на първите слани. 
Сладина F1 има вегетационен период от около 70 – 80 дни. Сортът с успех се отглежда и за супер ранна реколта в оранжерии от качествен израелски найлон. 

Как се засяват семената на този неустоим сорт български пъпеши?

За супер ранен добив стартирайте разсад на закрито в последната седмица на Март. Семената могат да се засеят и на открито след първата половина на месец Април. Разсаждането на младите растения трябва да се планира през първата седмица на Май за отглеждане под полиетиленов тунел. За растеж на открито, най-подходящият период е втората половина на Май – началото на Юни. Засаждането на младите растения се препоръчва следвайки схема 140/50 – 60 см. 

Растенията на Сладина F1 се развиват бързо, те са жизнени и пластични. Пъпешите са изравнени, което добавя повече атрактивност към търговския им вид. Сладина F1 ще ви дари със средно едри до едри плодове. Средното тегло на един пъпеш е около 3 – 4 кг. Формата на плодовете е елипсовидна. В пикът на своята зрялост пъпешите придобиват златист цвят с червеникави оттенъци. Кората е гладка и твърда. Предпазва перфектно плодовете от нараняване. Пъпешите ще изглеждат и ухаят неустоимо дори след транспортиране. 

Сладина F1 имат здрава и едновременно с това фина мрежа тип Ананас, която допълнително помага за запазване на перфектните качества на плодовете. Вътрешността на Сладина F1 е наситено оранжева. Месестата част има невероятен вкус и сладост, която най-добре може да се опише с „вкуса от едно време“ – типичните ароматни и незабравими пъпеши, които са се отглеждали на бустани върху плодородни земи и много слънце. Плодовете са с гладка среда, с лека хруплива консистенция, която увеличава удоволствието от консумирането на всеки плод. 

Сорт Сладина F1 е сред най-атрактивните сортове, които може да отглеждате за директна консумация. Възможността за ранен добив от този хибрид ще ви осигури богат запас от пресни, сладки, сочни и ароматни пъпеши през цялото лято. 

Освен в свежо състояние, пъпешите могат да се използват и за приготвянето на сокове, сладка, десерти и сладкиши. Комбинирането им с други плодове и ароматни растения в плодови салати ще ви достави страхотно изобилие от витамини, минерали и хранителни вещества и много свежест с вкус на лято.

В 1 грам сортови семена се съдържат около 25 – 30 броя. Производителите на сорт Сладина F1 препоръчват да предвидите засаждане на около 1200 – 1400 растения на декар за оптимален добив. Пъпешите се развиват най-добре върху добре дренирана почва с редовно умерено поливане и много слънчеви часове. 

Готови ли сте да добавите сладост в градината и на трапезата си? Поръчайте семената сега.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив