МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на фасул Лорин - нисък нов български зелен фасул с плоска чушка

Семена на фасул Лорин - нисък нов български зелен фасул с плоска чушка - Фасул (боб) семена с отлична цена: 2.50 лв.
Семена на фасул Лорин - нисък нов български зелен фасул с плоска чушка

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена:  2 – 5 бр. семена на фасул Лорин се съдържат в един грам. Разфасовката, в която може да бъде поръчан е 50 гр.
  • Норма за сеитба: В зависимост от едрината на семената, начина на сеитба и избраната схема при индетерминантните сортове са необходими 8-10 кг/декар. Гъстотата на посева е около 35-40 хиляди растения в декара. Сортовите семена на фасул Лорин засявайте на дълбочина 4-7 см.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба:  Сортовите семена на зелен фасул Лорин се засяват от 1 -ви април до 15 май. След преминаване на опасността от слани и когато почвената температура е над 12 градуса по Целзий можете да осъществите сеитбата.
  • Период на разсаждане: Не се прави предварително разсад, фасула се засява с директна сеитба.
  • Схема на отглеждане: Схемите се избират спрямо сорта и начина на прибиране. Редова сеитба при 53/4-5 см, на четириредова лента при гравитачно поливане по схема:80+10+60+10/5 см; На триредова лента при поливане чрез дъждуване по схема 70+45+45/4,5 см. В малките стопанства индетерминантните сортове се сеят гнездово на разстояние 80-90 см между редовете и 40-50 см между гнездата или редово при изградена конструкция. Най-популярна е редовата сеитба по схема: 60-40 см за пешаци (нискостеблени фасули). Семена на фасул Лорин можете да засявате за пролетно производство. Отглежда се без опора.
  • Вегетация: Очаквайте фасул Лорин да плодоноси при пролетна сеитба през юни и юли. Беритбата на зеления фасул се прави най-късно преди падане на първи слани.
  • Характеристики на плода: Вкусните бобове Лорин са подходящи за прясна консумация и за консервиране. Плоските зелени шушулки на фасула достигат дължина до 10-13 см. Зърната на Лорин са бели, а месестата шушулка е тъмнозелена и без лико. 

Търсите високодобивен фасул, нискостеблен със зелена плоска шушулка? Представяме на всички любители на зеления фасул точно такъв сорт, без лико специална селекция на фирма Флориян – Зелен фасул сорт Лорин! Засейте семена на нисък фасул Лорин в периода 1 април до 15 май, когато е преминала опасността от падане на слани и температурите на почвата в дълбочина до 10 см да са над 12 градуса по Целзий. За Южна България сроковете са 10-15 април, За Северна 20-25 април. В по-високите части в началото на май до 15 май.

Сорта има отлични вкусови качества и може да се отглежда по схема с редова сеитба на разстояние 60/40 см. 

Градински фасул Лорин е отличен избор за зелен фасул за консервиране и за прясна консумация в салати, супи и яхнии. Шушулките са плоски и дълги между 10-13 см. Цветът им е тъмнозелен, а зърната са бели. Месестите шушулки са без лико, което ги подрежда сред предпочитаните за готвене на зелено. 

Височината на растенията е около 40 – 50 см, устойчиви са на полягане и толерантни към засушаване. Семената на фасул Лорин засявайте директно в указания период на сеитба. Дълбочината на сеитба е 4-5 см. 

Зеленият фасул е зеленчукова култура, която е светлолюбива и топлолюбива. Към почвеното плодородие е невзискателна, а към почвената влажност - слабо взискателна. Понеже култивирането на пешаците не е сложно ги подрежда сред предпочитаните за култивиране от любителите (хоби) градинари.

Колкото до почвената реакция, засявайте семена на зелен фасул Лорин в почви, най-добре с pH 7-7,5. Колкото до консумацията, фасул Лорин е изключително подходящ за приготвяне на зелен фасул, подходящ е и за консервиране.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив