МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пъпеш Елексир F1 - изключително сладък с характерния български аромат

Семена на пъпеш Гладиатор F1 (Gladiator F1) - нов български сорт - Пъпеши семена с отлична цена: 3.90 лв.
Семена на пъпеш Елексир F1 - изключително сладък с характерния български аромат

Опции

Купи

Възможно ли е да получите истински сладки и ароматни пъпеши като ранна реколта? Да, това е лесно за постигане, когато изберете правилния сорт. В „Севън Сийдс“ ООД с радост ви представяме едно сладко изкушение във формата на сортови семена на Пъпеш Елексир F1. Хибридният сорт е сред новите попълнения на българския пазар, добре снабден с редица качества, които ще привлекат интереса на градинари и земеделци.

Най-голямото предимство на Елексир F1 е вкусът на плодовете. Пъпешите са изкушаващо ароматни и сладки, с месеста  сочна среда, която се топи в устата. Плодовете притежават всички качества на най-вкусните пъпеши, които се отглеждат в страната ни. Предимството на сорт Елексир F1 е, че може да се отглежда за ранна реколта и да осигури продукция преди най-активния сезон за беритба на тези плодове. Ранният добив по никакъв начин не влошава вкусовите му качества. Хибридът на българския селекционер е съобразен с особеностите на климата и условията на отглеждане, както и с очакванията за сладки като мед плодове. Елексир F1 може да се отглежда в оранжерии и на открито в зависимост от възможностите и предпочитанията на градинарите.

Вегетационният период на Елексир F1 продължава около 70 – 80 дни. Това означава, че ако целите да получите ранен добив, трябва да засеете семената в края на Март. Обикновено този начин на стартиране на разсада се случва на закрито и защитено място с добър контрол върху температура, влажност на въздуха и поливане. За средно ранна реколта може да се изчака до втората половина на Април за засяване на семената. 

Кога се препоръчва разсаждане на разсада?

За ранен добив, засадете младите растения под тунел през първата седмица на Май. За отглеждане на открито, най-подходящият период е втората половина на Май. 
Спазвайте схемата 140/50 – 60 см., за да осигурите оптимални условия за развитие на растенията. 

Във фазата на интензивен растеж, растенията, които ще получите от сортовите семена на Елексир F1 са мощни, пълзящи, едногодишни, с едри листа обагрени в тъмно зелено. Нужно е да се осигури достатъчно пространство за растеж на стелещите се растения и добра вентилация между тях, за да се намали рискът от заболявания.

Какво представляват пъпешите на Елексир F1?

Сортът се слави със средно едри до едри пъпеши. Средният размер на един плод достига около 3 – 4 кг. Пъпешите впечатляват с наситено жълт цвят с оранжеви нюанси. Формата на плодовете е елипсовидна. Във външния им вид прави впечатление лека набразденост и фина мрежа. 

Истинската наслада от Елексир F1 се получава когато нарежете плодовете и видите апетитната среда с леко зърнеста структура и светло оранжев цвят, който ще ви напомни на пъпешите от миналото. Кората на Елексир F1 e твърда и устойчива. Плодовете могат да се съхраняват за дълго време след откъсване и се транспортират отлично, без това да влошава вкуса или вида им. 

В 1 грам семена са събрани около 25 – 30 броя сортови семена на Пъпеш Елексир F1. Препоръчва се да се засеят семена за получаването на около 1200 – 1400 растения,  които се отглеждат на 1 декар площ.

Пъпешите са разтапящо сладки и много полезни плодове за консумация в свежо състояние през цялото лято. Насладете се и вие на изкушаващия им вкус и поръчайте семената сега.
Норма за сеитба: При засяване на семена от Пъпеш Елексир F1 в табли си пригответе 60 - 70 гр. семена за дка. При директна сеитба са нужни 120 - 150 гр./дка. Оптимално около 1200 - 1500 растения в дка.
Период на сеитба: Супер ранна сеитба на семена от пъпеши Елексир F1 в табли за отглеждане в тунели от полиетилен израелски се извършва 25 - 30 Март.  Средно Ранна сеитба в табли за открито отглеждане - засейте семената сортови на пъпеш в периода 5 - 10 април до 30 април. 
Период на разсаждане: Разсаждане под тунел направете в интервала 30-ти април - 5-ти май. Разсаждане на открито направете след преминаване на опасността от слани в интервала 15-ти май - 1-ви юни.
Схема на отглеждане: 140/50 - 60 см
Вегетация: 70 - 80 дни
Характеристики на плода: Елексир F1 е изключително сладък сорт с характерния за българските пъпеши аромат. Плодовете са средно едри (с тегло около 3 - 4 кг), с елипсовидна форма, много фина мрежа и слабо изразени бразди по кората, която след узряване е жълто - оранжева. Вътрешността на пъпеш Елексир F1 е светлооранжева, хрупкава, с леко зърнеста консистенция и изключително вкусна. След откъсване плодовете са много трайни, кората им е доста твърда, което ги прави силно устойчиви на транспортиране.

Разфасовка / брой семена: Семена на сладък пъпеш Елексир F1 може да закупите от каталога на Севън сийдс ООД в опаковки 1 гр., 2 гр., 5 гр., 25 гр. и 50 гр.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив