МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пъпеш Атила F1 (Atila F1) - нова селекция Флориян

Семена на пъпеш Атила F1 (Atila F1) - нова селекция Флориян - Пъпеши семена с отлична цена: 3.90 лв.
Семена на пъпеш Атила F1 (Atila F1) - нова селекция Флориян

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Вкусният нов за 2021 г. български сорт пъпеш се предлага в опаковка от 1 гр. В един грам се съдържат около 25 - 35 бр. сортови семена на Пъпеш Атила F1.
  • Норма за сеитба: За един декар площ са необходими между 60 и 150 гр. семена на пъпеши Atila F1. В зависимост от това дали ще приготвяте разсад от пъпеша в табли ще са Ви необходими между 60 – 70 гр. за декар, ако сеете на открито, разхода на семена от пъпеши Атила F1 e значително по-висок между 120 – 150 гр за един декар насаждения.
  • Период на сеитба: За супер ранна сеитба, семената се засяват в табли, а за тунел периода, в който е добре да приготвите разсада е 25-30 март. Семената на пъпеши Атила F1 се засяват в табли за средно ранно производство, а на открито периода е след преминаване на опасността от слани от 5-10 април до най-късно 30 април. 
  • Период на разсаждане: Готовият разсад от пъпешите може да се разсади под тунел от 30 април до 5 май, а на открито от 15 май до първи юни. 
  • Схема на отглеждане: Могат да бъдат използвани следните разстояния между разсадите от пъпеши: Разстояние между редовете 140 см, а разстояние между отделните растения 50-60 см. Броят на растенията в декар е между 1200 – 1400 броя пъпеши сорт Атила F1. Сорт пъпеш Атила F1 е подходящ за отглеждане на открито и в полиетиленови оранжерии. Може да се отглежда за супер ранно и средно ранно производство. Подходящ за пролетно-лятно, лятно и лятно-есенно отглеждане. Високодобивен сорт.
  • Вегетация: Вегетацията на вкусните хибридни пъпеши Атила F1 е 80 – 85 дни. 
  • Характеристики на плода: Плодовете на пъпеш Атила F1 са средно едри до едри и удължено елиптични. Жълто-оранжевите пъпеши са слабо оребрени и достигат тегло между 3-4 кг. Повърхността им е покрита с фина мрежа. Трайни са след откъсване и са с отличен вкус. Вътрешността е светло оранжева и хруплива. Консистенцията на „месото“ е леко зърнеста и много сладка. 

Представяме на вниманието на всички ценители на пъпеши, новия български средноранен вкусен пъпеш Атила F1! Семена на пъпеш Атила F1 могат да бъдат засявани за пролетно-лятно, но и за лятно или лятно-есенно производство. Още по-добра новина е, че пъпеша е идеален за отглеждане и в оранжерии от полиетилен и на открито. 

Пъпешът Атила F1 e високодобивен сорт пъпеши, формиращ мощни и жизнени растения. Ражда вкусни слабо оребрени пъпеши, които са чудесни за прясна консумация в плодови салати. Можете да си приготвите и освежаваща пъпешова скрежина, както и да направите прекрасни „antipasti“ (от итал. ез. предястие, ордьовър) с прошуто или шишчета с любими сирена.

Жълто-оранжевите пъпеши Атила F1 са покрити с много фина мрежичка и достигат едрина между 3-4 кг, което ги подрежда в списъка на средно едрите пъпеши. Вегетацията на сорт пъпеши Atilа F1 е между 80 – 85 дни, но сериозно предимство е отличната трайност след бране и добра транспортабилност. Цветът на хрупливото „месо“ на вкусния пъпеш е светло оранжев и има леко зърнеста консистенция. Сладките пъпеши Атила F1 имат удължено елиптична форма, формират средно дълги междувъзлия и имат едри листа с тъмно зелен цвят.

Добрия външен вид на продукцията и сладкия вкус на плодовете ги прави отличен избор, както за лично хоби производство, така и за търговски цели при реализация на плодовете за свежия пазар тип фермерски. Сорт пъпеши Атила F1 има много добра адаптация и пластичност към неблагоприятни и променливи климатични условия. Чудесната селекция на пъпеши Атила F1 е дело на фирма Флориян, които за поредна година ни изненадват с нови сортове вкусни български плодове и зеленчуци. Ако все още не сте се насладили на някой вкусен техен сорт, то непременно опитайте! Онлайн с бърза доставка, можете да поръчате при нас!

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив