МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Чорбаджийски Рибки - нов сорт български пипер селекция Флориян

Семена на пипер Чорбаджийски Рибки - нов сорт български пипер селекция Флориян - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на пипер Чорбаджийски Рибки - нов сорт български пипер селекция Флориян

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: В един грам има около 130 – 150 бр. семена на пипер Чорбаджийски Рибки. Разфасовката, в която може да закупите семената е 1 гр., 5 гр.
  • Норма за сеитба: При сеитба на един декар са необходими 120 – 180 грама семена на пипер Чорбаджийски Рибки.
  • Реколта: Високодобивен сорт.
  • Период на сеитба: Минималните температури на почвата за покълване на семената са 15 градуса по Целзий. Ако сте решили да засявате сортовите български семена на пипер Чорбаджийски Рибки за ранно производство сроковете са: 01 – 15 февруари;
    За средно ранно производство сроковете за сеитба са: 01 – 20 март; За късно производство на пипер на открито: 1 – 15 април. Дълбочината на сеитба е 1 см – 1,5 см.
  • Период на разсаждане: Когато няма риск от застудяване и слани, можете да разсадите младите растения на открито.
  • Схема на отглеждане: Схемите на разсаждане могат да бъдат с леки разлики, в зависимост от типа на производството на пипера. В зависимост от това дали сте избрали да отглеждате новия сорт български пипер Чорбаджийски Рибки в оранжерии или на открито, може да използвате следните варианти: 60/15-25 за оранжерийно производство; 70/15-25 за производство на открито; Семената на пипер Чорбаджийски Рибки можете да засявате в оранжерии или да организирате производство на открито, чрез предварително подготвен разсад.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Новият български ранен сорт пипер Чорбаджийски Рибки селекция Флориян има характерна форма – чушките са леко накъдрени в горния край като Чорбаджийски пипер, силно издължени са и имат средно остър връх като типична сладка рибка. Чушките са светло зелени в ботаническа зрялост, а при узряване стават червени. Плодовете са висящи и имат извити дръжки, дължината на Чорбаджийските Рибки е около 15 – 20 см. Имат дебел перикарп, което ги прави идеални за печене. Могат да се консервират. На вкус не са люти.  

Онлайн магазин за семена Semenata.Shop представя един изключително интересен нов сорт за 2021 година пипер – семена на Чорбаджийски Рибки. Този атрактивен със своята форма високодобивен сорт пипер от типа на „рибките“ е българска селекция на фирма Флориян.

Подобно на чорбаджийските чушлета, тези също не са люти, дължината им е 15 – 20 см и са отличен избор за печене, понеже са с дебел перикарп, но и идеални за консервиране. Специалната селекция пипер между Чорбаджийски и типичният сорт Сладка Рибка е подходящ за отглеждане на открито и в полиетиленови оранжерии. 

Сортовите семена на пипер Чорбаджийски рибки се засяват за ранно производство задължително в отопляеми оранжерии през първата половина на месец Февруари (01.02 – 15.02). Средно-ранно производство може да се прави през първите 2-3 седмици на март месец (01.03 – 20.03). Семена на български пипер Чорбаджийски Рибки засявайте на открито при късно производство – през първата половина на април месец (01.04 – 15.04), когато няма опасност от падане на слани. 

Българските семена на пипер сорт Чорбаджийски рибки не се сеят с директна сеитба. Препоръчва се подобно на другите сортове чушки да се приготви предварително разсад, като семената се засяват в кофички, таблички или саксийки за разсад на дълбочина 1 – 1,5 см. Когато са готови за разсаждане, Чорбаджийските рибки можете да разсадите по схеми: 60/15-25 см (за оранжерийно отглеждане) или 70/15-25 см (за отглеждане на открито). Семената на чушките покълват за 8-10 дни при осигурени оптимални условия. 

Новият сорт пипер Чорбаджийски Рибки селекция Флориян е ранен и високодобивен. Растенията, които формира са ниски и мощни, а чушките, които ражда са интересни и вкусни.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив