МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бамя Клемсон от Флориян

Семена на бамя Клемсон то Флориян - Бамя семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на бамя Клемсон от Флориян

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (90 – 100 бр. семена) семена на Бамя в опаковка.
  • Норма за сеитба: 2,5 - 3 кг/дка.
  • Реколта: 1 т/дка.
  • Период на сеитба: Май - Юни се извършва директна сеитба.
  • Период на разсаждане: Не се разсаждат.
  • Схема на отглеждане: 60Х20, сее се директно. За ранно производство. Отглежда се на открито. 
  • Вегетация: 55 - 60 дни. Плодоноси: Юли - Август. 
  • Характеристики на плода: Бамя Клемсон Спинелис имат дълги, тънки и заострени със завит връх чушки. Размер на чушките е 6 - 8 см дължина и дебелина от 1 см. За прясна консумация, консервиране и за сушене.

Бамята (Abelmoschus esculentus) е изключително топлолюбив биологичен вид. Ние от онлайн магазин semenata.bg Ви предлагаме семена на бамя Клемсон Спинелис – ранен сорт с вегетационен период около 55 до 60 дни. Бамята или още наречена баян е едногодишно тревисто растение от семейство Слезови. Позната е още в древността на териториите на Етиопия и Турция. Цветовете на бамята са с форма на звънчета, едри, имат бледожълт цвят, разположени по едно в пазвите на листата. Бамята е самоопрашващо се растение.

Плодовете на бамя Клемсон Спинелис са пирамидални кутийки, с няколко гнезда за семената. При пълно узряване кутийката се разпуква и семената се изсипват. Достига височина около 120 до 140 см, притежава тънки, издължени плодове, понякога със завит връх, с размер от 6 до 8 см и дебелина около сантиметър.

Този сорт е влаго- и топлолюбив, семената поникват при почвена температура минимум 15 градуса по Целзий. Семената се сеят с директна сеитба в края на Май и началото на Юни, а реколтата може да започне да се прибира една седмица след прецъфтяване на цветовете. Брането е добре да става през два дни, за да не се допуска състаряване и загрубяване на плодовете.

Семената на бамята Клемсон Спинелис се сеят на редове на разстояние 80 см един от друг, а растенията през 8 до 10 см. Във всяко гнездо поставяйте по 3-4 семенца, валирайте и след това полейте с вода. 

Почвените условия са много важни за развитието на бамята. Предпочита черноземни почви. Не е взискателна към предшественика си. Клемсон Спинелис е сорт, изключително подходящ за готвене, за приготвяне на туршия, за мариноване, за изсушаване и като декоративно растение. Популярно по света е да добиват семена на бамя Клемсон Спинелис, които използват като заместител на кафето.

Семена
Кога се засяваМай
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен, Лилав, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив