МЕНЮ
КОШНИЦА

Луксозна тревна смеска за тенис на корт и голф Уимбълдън (Wimbledon) представена от Севън Сийдс

Луксозна тревна смеска за тенис на корт и голф Уимбълдън представена от Севън Сийдс
Няма наличност
Луксозна тревна смеска за тенис на корт и голф Уимбълдън (Wimbledon) представена от Севън Сийдс
37.59 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: F115019

Опции

Купи

Възможно ли е да постигнете луксозен вид в градината и двора без полагане на извънредни усилия? При нас ще откриете решение за ефектно затревяване на различни терени. Известният производител Франки ви представя Луксозната серия тревна смеска за тенис на корт и голф игрище Уимбълдън (Wimbledon). 

Какво представлява луксозния микс от семена за тревен килим с високи декоративни и експлоатационни качества?

Селекцията от сортове съдържа четири различни вида треви със сходна структура и качества, които имат способността да образуват гъст, лъскав и атрактивен зелен килим. Притежават висока устойчивост на газене, поради което се използват широко за затревяване на обекти за спорт, като тенис кортове, стадиони, голф игрища и много други. Листата на растенията са с деликатен вид, който увеличава естетическата стойност на гъстия зелен естествен килим. Настилката е мека на допир и издръжлива дори при интензивни спортни активности. 

Сеитба на семената от луксозни тревни смески за тенис корт и голф Уимбълдън 

Сортовете треви издържат перфектно на условията по нашите ширини. С подходящите грижи и условия тревните килими запазват качествата си в продължение на много години. Тревните смески Уимбълдън за тенис корт и голф са студоустойчиви и вечнозелени. 

За засяването на семената обаче трябва да се изчака стабилно задържане на положителни температури, но не горещини. Пролетта и началото на лятото са подходящи периоди за извършване на сеитбата на семената, за да постигнете висок процент на кълняемост без допълнителни усилия. 

Не се препоръчва лятна сеитба поради нуждата от редовно поливане и поддържане на непрекъсната влага в почвата в периода на покълване и интензивен растеж. През есента също може да се засеят семена на тревна смеска за голф и тенис корт Уимбълдън в периода Септември – Ноември. 

Дейностите по сеитба започват с подготовка на избраните площи – почистване от бурени и камъни, разораване, наторяване и т. н. Семената се разпръскват и се покриват с 1 см слой почва. Валират се веднага след сеитба. Сред предимствата на Луксозните тревни смески за тенис кортове и игрища за голф Уимбълдън е, че виреят успешно върху различни видове почви. 

Препоръчва се да се засеят върху песъкливи терени с отличен дренаж, за да се постигнат оптимални условия за растеж. Семената покълват за около 5 – 14 дни. 
Откъм слънчева светлина, сортовете треви се развиват добре при частично засенчване, но трябва да получават поне 6 часа слънчево греене на ден, за да образуват желания гъст, атрактивен и лъскав тревен килим. 

Най-успешните торове за подхранване на този тип тревни смески за тенис на корт са торове за райграс с контролирано освобождаване

Редовното поливане е задължителен фактор за успех в началните фази на развитие на растенията. След стабилното израстване на тревните насаждения може да се допусне засушаване, но ако искате да постигнете оптимални резултати, не се колебайте да осигурите автоматизирано напояване. 

Луксозните тревни смески за голф и тенис на корт Уимбълдън са бързорастящи. Нуждаят се от редовно косене (оптимално веднъж седмично, а при по-интензивна поддръжка за максимално куксозен ефект - веднъж на 4 - 5 дни). 
Сред предимствата на този тип смес е страхотните резултати за качеството на тревния килим при ниско косене на височина около 1.5 – 3 см, което е невъзможно при стандартни тревни смески за спортни терени. 

Първата коситба се извършва при височина около 6 – 7 см. Поддържащото косене се препоръчва при височина около 2 – 4 см. Най-често косенето се планира за веднъж на 7 дни. 

Сеитбената норма на семена за луксозни тревни смески за тенис кортове Уимбълдън е 1 кг за затревяване на около 35 – 40 кв.м терени. 

Сортовете са лесни за отглеждане и се ценят високо както от професионалисти озеленители, така и от любители градинари за затревяване на градини, дворове и скални кътове. 

  • Норма за сеитба: При засяване на райграс за тенис корт Уимбълдън са нужни 1 кг семе за около 35 – 40 кв.м. 
  • Разфасовкi: 1 кг и 5 кг

Селекция тревни видове:

Червена власатка - Fectuca rubra L Var. 1 - 30%

Червена власатка - Fectuca rubra L Var. 2 - 30%

Ливадна метлица - Poa pratensis L Var. 1 - 25%

Ливадна метлица - Poa pratensis L Var. 2 - 15%

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив