Семена на тиквички Ардендо F1 (Ardendo F1) - вкусни и много родовити
- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: VSF0637
Опции
Тиквички Ардендо F1 ще доставят много радост на почитателите на този зеленчук, защото притежават много качества, които решават някои от най-разпространените проблеми при отглеждането им. За още по-голяма радост, ние от Севън Сийдс ООД можем да ви снабдим със семената на този сорт още сега.
Хибридният сорт тиквички осигурява страхотни резултати при засяване за ранен и средно ранен добив. Градинарите и земеделците, които отглеждат Ардендо F1 прилагат както парниково отглеждане (вижте нашите качествени найлони за оранжерия), така и засаждане на разсад на открито.
Плодовете на сортът Тиквички Ардендо F1 имат типичната цилиндрична форма за този зеленчук, средна дължина и светло зелен цвят. Вкусовите им качества са отлични. Почитателите на тиквички ще оценят високо прекрасният им аромат и крехкост. Видът на Ардендо F1 също е много атрактивен. Тиквичките изглеждат с подобна големина и форма и се транспортират много добре, като запазват търговския си вид.
Едно от най-големите предимства на хибридният сорт е намаленият риск от прерастване. Всеки, който някога е отглеждал тиквички знае колко бързо и регулярно трябва да се събира реколтата с узрелите плодове, защото преди да се усетите те прерастват и намаляват вкусовите си качества. Ардендо F1 ще ви спести тези главоболия. В случай, че се забавите с прибирането на реколтата можете да разчитате, че тиквичките ще запазят вида и отличния си вкус сравнително дълго.
Кога се засяват семената на ранния сорт тиквички Ardendo F1?
Засяването на сортовите семена с цел добиване на реколта в края на пролетта може да започне още в началото на Февруари. Засейте семената на дълбочина от около 3 – 3,5 см. Семената не изискват специални грижи за покълване. Най-ниските температура, при която може да започнете разсада е 10 С градуса. Осигурете редовно поливане и достатъчно светлина на младите растения. При отглеждане на открито, разсадът може да се засади на избраното място в края на Април.
Тиквичките са растения, които обичат редовно поливане. При нужда може да подхранвате почвата с подходящи торове минерални за тиквички.
Сред най-успешните схеми за засаждане на Ардендо F1 са 120/70 см или 140/50 см.
Друго основно предимство на хибридният сорт за ранно производство е отличната му устойчивост на някои от най-разпространените заболявания по този вид растения, а именно вирусите Мозайка по дините и Мозайка по тиквичките.
Една от причините за устойчивостта на растенията е в тяхната структура. Листата им са едри и нарязани между дяловете, което позволява много по-добра циркулация на въздуха, охлаждане на растенията и предотвратяване на задържане на излишна влага.
Ардендо F1 са страхотен избор за отглеждане в градината, за да се насладите на ранни зеленчуци с отличен вкус и издръжливост.
В 1 грам семена се съдържат около 10 броя. Ако отглеждате сортът за производство на едро ще са ви нужни около 1500 – 1800 растения за засаждане на 1 декар.
Тиквичките са нискокалоричен зеленчук с ненатрапчив вкус и високо съдържание на вода, което ги прави страхотно допълнение към здравословното хранене на всички на трапезата, включително деца и хора с наднормено тегло и заболявания. Комбинират се успешно с много различни зеленчуци и продукти. Консумират се и самостоятелно, например изпържени.
Разфасовка: 20 бр. семена на холандски Тиквички Ардендо F1 (Ardendo F1) се съдържат в опаковката, представена в каталога на Севън сийдс ООД
Семена | |
Кога се засява | Март, Април, Май, Юни |
Особености на растението | Хибридни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Май, Юни, Юли, Август |
Цвят на плода/цвета | Зелен |
Начин на засяване | Директна сеитба |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на закрито, Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане, Висока нужда от поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | 40 - 70 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |