МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиквички Ардендо F1 (Ardendo F1) - вкусни и много родовити

Семена на холандски тиквички Ардендо F1 - перфектен вкус и аромат - Тиквички семена с отлична цена: 5.90 лв.
Семена на тиквички Ардендо F1 (Ardendo F1) - вкусни и много родовити

Опции

Купи

Тиквички Ардендо F1 ще доставят много радост на почитателите на този зеленчук, защото притежават много качества, които решават някои от най-разпространените проблеми при отглеждането им. За още по-голяма радост, ние от Севън Сийдс ООД можем да ви снабдим със семената на този сорт още сега. 

Хибридният сорт тиквички осигурява страхотни резултати при засяване за ранен и средно ранен добив. Градинарите и земеделците, които отглеждат Ардендо F1 прилагат както парниково отглеждане (вижте нашите качествени найлони за оранжерия), така и засаждане на разсад на открито. 

Плодовете на сортът Тиквички Ардендо F1 имат типичната цилиндрична форма за този зеленчук, средна дължина и светло зелен цвят. Вкусовите им качества са отлични. Почитателите на тиквички ще оценят високо прекрасният им аромат и крехкост. Видът на Ардендо F1 също е много атрактивен. Тиквичките изглеждат с подобна големина и форма и се транспортират много добре, като запазват търговския си вид. 

Едно от най-големите предимства на хибридният сорт е намаленият риск от прерастване. Всеки, който някога е отглеждал тиквички знае колко бързо и регулярно трябва да се събира реколтата с узрелите плодове, защото преди да се усетите те прерастват и намаляват вкусовите си качества. Ардендо F1 ще ви спести тези главоболия. В случай, че се забавите с прибирането на реколтата можете да разчитате, че тиквичките ще запазят вида и отличния си вкус сравнително дълго. 

Кога се засяват семената на ранния сорт тиквички Ardendo F1?

Засяването на сортовите семена с цел добиване на реколта в края на пролетта може да започне още в началото на Февруари. Засейте семената на дълбочина от около 3 – 3,5 см. Семената не изискват специални грижи за покълване. Най-ниските температура, при която може да започнете разсада е 10 С градуса. Осигурете редовно поливане и достатъчно светлина на младите растения. При отглеждане на открито, разсадът може да се засади на избраното място в края на Април. 

Тиквичките са растения, които обичат редовно поливане. При нужда може да подхранвате почвата с подходящи торове минерални за тиквички. 
Сред най-успешните схеми за засаждане на Ардендо F1 са 120/70 см или 140/50 см. 
Друго основно предимство на хибридният сорт за ранно производство е отличната му устойчивост на някои от най-разпространените заболявания по този вид растения, а именно вирусите Мозайка по дините и Мозайка по тиквичките. 
Една от причините за устойчивостта на растенията е в тяхната структура. Листата им са едри и нарязани между дяловете, което позволява много по-добра циркулация на въздуха, охлаждане на растенията и предотвратяване на задържане на излишна влага. 
Ардендо F1 са страхотен избор за отглеждане в градината, за да се насладите на ранни зеленчуци с отличен вкус и издръжливост.

В 1 грам семена се съдържат около 10 броя. Ако отглеждате сортът за производство на едро ще са ви нужни около 1500 – 1800 растения за засаждане на 1 декар. 
Тиквичките са нискокалоричен зеленчук с ненатрапчив вкус и високо съдържание на вода, което ги прави страхотно допълнение към здравословното хранене на всички на трапезата, включително деца и хора с наднормено тегло и заболявания. Комбинират се успешно с много различни зеленчуци и продукти. Консумират се и самостоятелно, например изпържени. 

Разфасовка: 20 бр. семена на холандски Тиквички Ардендо F1 (Ardendo F1) се съдържат в опаковката, представена в каталога на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив