МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пълзяща Дихондра (Dichondra repens) - елегантната тревна покривка без нужда от косене представена от Севън Сийдс

Семена на пълзяща Дихондра (Dichondra repens)
Семена на пълзяща Дихондра (Dichondra repens) - елегантната тревна покривка без нужда от косене представена от Севън Сийдс
13.40 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: SA00033

Опции

Купи

Деликатна, устойчина и атрактивна, пълзяща Дихондрата е растение, което притежава безброй декоративни качества, които ще допълнят красотата на градината. При нас ще откриете сортови семена на Дихондра репенс, почвопокривно растение, което се отглежда лесно и впечатлява с гъст естествен килим подходящ за градини и дворове, паркове и скални кътове, аранжировки и саксии. Латинското име на растението е Dichondra repens.

По структура и форма Дихондрата наподобява Бяла детелина, но за разлика от детелината, тя не се нуждае от косене. Това качество на Дихондрата я прави много подходящ избор за засяване на места, които са трудни за окосяване, като ъглови градини, наклонени терени, покривни градини и много други. Често се използва като алтернатива на райграс и други тревни смески за затревяване на труднодостъпни терени. 

Най-подходящите места за отглеждане на пълзящата Дихондра са слънчеви и полусенчести площи. Растенията се развиват най-добре върху плодородни почви с добър дренаж. Дихондрата пълзяща е деликатно растение, което образува красив нежен зелен килим. Не е подходяща за затревяване на площи с трафик, защото устойчивостта й на газене е слаба. 

Сеитба на семената на пълзящата Дихондра

Пролетта е най-подходящият сезон за сеитба на семената на Дихондра. Засяват се директно върху обработени и почистени площи. Желателно е да се засеят на около 0,5 см дълбочина. Семената се нуждаят от температури над 5 С градуса, за да се стартира процесът на покълване. Най-подходящите температури за сеитба и отглеждане на Дихондрата са 15 – 25 С градуса. Обикновено покълването отнема около 2 седмици. 

Дихондра репенс се нуждае от редовно поливане, за да се постигне гъст зелен килим от нежните стъбла и листа. 

Нуждата от косене на площи засети с пълзяща Дихондра е минимална. Прилага се до 1 – 2 пъти годишно при необходимост. 

Дихондра вирее най-добре на слънчеви места, но понася и леко засенчване. Растенията се развиват много добре на нашите климатични условия. Въпреки това силните застудявания носят риск от измръзване и загиване на растенията в по-студените части на страната. 

Откъм подхранване, Дихондрата пълзяща ще достигне пълния си потенциал ако торите редовно с подходящи торове, като такива за тревни смеси и райграс. 
Дихондрата е стелещо се растение, което често се използва за естествена декорация на различни обекти. Красивите стъбла и деликатните листа на Дихондрата образуват красиви вертикални акценти при създаване на зелени стени и аранжировки. Често се комбинира с различни растения и цветя в аранжировки и озеленяване на резиденции, хотели, бизнес сгради, паркове, скални кътове и много други. 

Дихондрата може да се превърне в прекрасно допълнение на балконската ви градина. Растението с успех се отглежда в кашпи и сандъчета. 

Дихондрата е страхотен избор за озеленяване и затревяване на разнообразни площи. Най-големите рискове за растенията са продължителните периоди на минусови температури. Студените зими могат да предизвикат измръзване на листата и стъблата на Дихондрата. Ако корените на растенията са жизнени и устоят на студените периоди, Дихондрата ще ви изненада през пролетта с буен растеж и пълно възстановяване. 

Лесното отглеждане на растението и бързия му растеж го правят предпочитан избор както от професионалисти, така и от любители градинари, които тепърва придобиват опит в градинарството. 

Сеитбената норма за засяване на 10 кв. м площ е около 100 грама. 

Ако това растение вече е привлякло вниманието ви, не се колебайте да поръчате сортови семена още сега, за да ги засеете през предстоящия градински сезон. 

 • Норма за сеитба: За 10 квадратни метра са нужни до 100 грама сортови семена.
 • Издръжливост на газене: Слаба.
 • Осветеност на терена: Вирее на полусянка и слънце.
 • Необходимост от поливане: Дихондрата се нуждае от редовно умерено поливане. Особено внимание обръщайте през летните месеци.
 • Особености при косене: При нужда косете 1-2 пъти годишно. Едно изключително предимство пред останалите специализирани тревни смески.
 • Почвени условия: Най-добри резултати има при плодородна и добре оцедлива почва.
 • Устойчивост при ниски температури: Вечнозелена за климата в България, но при по-студени зими е възможно частично измръзване на растението.
 • Характеристики на листата: Растението е широколистно, наподобява бяла делетина. Меко и приятно на допир.
 • Подходящи торове: Препоръчва се редовно наторяване със специализирани торове за райграс трева.
 • Период на сеитба: Март до юни.
 • Дълбочина на сеитба: Засейте плитко на около 0,5 см дълбочина.
 • Температура на почвата при сеитба: При 15-25 градуса, но не и под 5 градуса по Целзий.
 • Период за покълване: Около две седмици.

Съдържание:

100% семена на пълзяща Дихондра (Dichondra repens)

Разфасовка: 100 гр. семена се съдържат в опаковката представена в каталога на Севън Сийдс

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеНиска
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив