МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от многогодишни горски ягоди - страхотен ароматен и наситен вкус

Семена на горски ягоди - изключително ароматен и вкусен сорт - Ягоди семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена от многогодишни горски ягоди - страхотен ароматен и наситен вкус
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000633

Опции

Купи

Ароматна Горска Ягода е симпатично декоративно растение, чиито плодове са ядливи, вкусни и изключително ароматни. Компактният размер на Горската Ягода (Fragaria Vesca) и белите цветчета в цъфтежния период правят растението много добър избор за акцент в градината или на балкона. Ароматните малки червени ягодки ще ви носят сладост и полъх от природата и гората през цялото лято, когато е периодът на плододаване. В „Севън Сийдс“ ООД ви предлагаме качествени семена за Ароматна и Сладка Горска Ягода - Fragaria vesca.

След като си набавите семената е време да планирате засяването им. Директната сеитба е много успешен метод за отглеждането на този сорт. Изчакайте стабилното затопляне на времето и в края на пролетта, разпръснете семената на Горска Ягода в върху предварително навлажнена пръст директно на мястото на отглеждане. Притиснете внимателно семената към почвата с длан. Поливайте редовно и умерено, за да поддържате влагата в почвата, но не позволявайте подгизване.

Покълването на семената може да отнеме 4 – 5 седмици. Засейте семената в добре дренирани почви. Оптималните условия за отглеждане препоръчват да изберете почва с киселинност – рН = 5.0 – 6.0.
Препоръчва се да осигурите около 30 – 40 см между всяко растение, за да се развие в пълния си потенциал. Ягодите са зимоустойчиви и многогодишни. Засейте семената сега, за да се насладите на ароматните Горски Ягоди много сезони напред. 

Ягодите са подходящи за засяване в градината и в сандъчета и висящи саксии на терасата или балкона. Изберете слънчево терен за отглеждане на ягодите. Те са слънцелюбиви растения и се нуждаят от поне 6 часа пряка слънчева светлина на ден, за да се развиват добре и да плододават.  Важно е мястото на отглеждане да бъде с добра вентилация, която ще намали значително риска от заболявания на насажденията. 

Горска Ягода е компактно растение, което достига до около 20 см на височина. Листата са с трилистна форма и назъбени краища, обагрени в зелено. Симпатичният вид на растенията има декоративен ефект дори преди периода на цъфтеж и плододаване. Ягодите цъфтят с малки бели цветчета през лятото. Веднага след периода на цъфтеж започва оформянето на малките ароматни сладки ягодки. 

Поливайте редовно и умерено, но не трябва да се допуска заблатяване на почвата, защото корените на растенията ще загният. Мнозина градинари поставят мулч или слама над почвата, която запазва листата сухи и предпазва плодовете от загниване ако попаднат върху пръстта или насекоми и други вредители. 

Горска Ягода благоприятства от редовното подхранване на почвата с подходящи торове. Разгледайте разнообразието от сертифицирани торове, които ви предлагаме, които ще осигурят всичко, от което се нуждаят растенията, за да ви зарадват с чудесна реколта.

Симпатичните плодчета на Горска Ягода ще се превърнат в страхотна декорация на десерти и ястия. Ягодките са най-подходящи за консумиране в свежо състояние, току що откъснати от растението. Използват се за приготвяне на плодови салати, добавяне в сладкиши, украса на торти, кексове, пудинги, напитки и много други. Вкусът им е автентичен, с прекрасна сладост и невероятен аромат. 

Кой е любимият ви сорт ягоди? Знаете ли, че съществуват ягоди с различни цветове на плодовете? Интересно ли ви е кои сортове ще виреят най-добре във вашата градина? Експериментирайте и си набавете семена още сега от селекцията, която сме ви приготвили. 
 

Разфасовка / брой семена: 0,35 гр. сортови семена на ягоди многогодишни горски се съдържат в представените от Севън сийдс ООД (лидер в доставка на градински настилки) опаковки на Франчи Италия.

Семена
Кога се засяваМай, Юни, Юли, Август
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив