МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати тип Биволско сърце Розово за вкусни салати

Семена на домати Биволско сърце Розово - цена: 2.20 лв.
Семена на домати тип Биволско сърце Розово за вкусни салати
2.89 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL014

Опции

Купи

Разфасовки/брой семена: Oпаковките, в които се предлагат сортовите семена на Биволско сърце розово са съответно от 0,2 гр. и 1 гр. В един грам има между 280 - 300 бр. сортови семена.
Норма за сеитба: За производство на разсад от биволско сърце Розово за площ от един декар са необходими около 20 – 25 гр. семена на популярния розов домат. 
Реколта: При осигурени добри грижи и подходяща технология на отглеждане, добивите могат да достигнат между 8 - 10 т/дка.
Период на сеитба: Месеците февруари – март са подходящ период за засяване на семена на розово Биволско сърце на закрито за разсад.
Период на разсаждане: Разсадете на открито през месец април – май, след като е преминала опасността от падане на слани за Вашия район.
Схема на отглеждане: Коловият домат Биволско сърце розово е средно ранен до късен салатен розов домат. Индетерминантното растение се отглежда на опора едностъблено на 5 – 6 китки, ако това се случва в оранжерии. Ако отглеждате вкусното Биволско сърце розово на открито (при полско отглеждане) можете да го направите двустъблено на 7 – 8 китки. Най-добре е да приготвите добър разсад от семената на биволското сърце с нежен розов цвят. За целта ще трябва да осигурите подходящо помещение на закрито. Най-добре разсада от розовия сърцевиден домат да се приготвя в оранжерия.
Характеристики на плода: Насладете се на вкусни едри плодове, които достигат средно тегло между 400 – 500 гр. Домати розово биволско сърце имат сърцевидна форма. Много подходящи са за прясна консумация. Ако търсите домати за преработка е добре да се ориентирате към друг сорт по-подходящ от този, например семена на домати Рио Гранде. Вкусните биволски сърца с нежен розов цвят се предпочитат за приготвяне на салати. Вкусът е характерен, типичен за доматите, които всеки е съхранил в съзнанието си – като от градината на баба. Именно традиционния вкус на розовия домат със сърцевидна форма го прави предпочитан избор на българската трапеза и до ден днешен.


За всички любители на вкусните розови домати с форма на сърце, онлайн магазин Semenata Shop представя семена на Биволско сърце розово. Популярният вид е изключително предпочитан и харесван за салата.

Семената засявайте за разсад, подходящ за средно ранно и късно производство. Тъй като вида е неограничен в растежа, т.е. колов е необходимо да предвидите подходящи опори, към които да прикрепите растенията. 

Освен, че достига едрите размери от 400 – 500 гр. средно при добро отглеждане, този домат е и много вкусен. Недостатък е, че не е много подходящ за консервиране. Ако търсите вкусен сорт домат за консервиране можете да разгледате популярните сортове като домати Сан Марцано, Рио Гранде, сорт български домати Берика или атрактивните розови консервни домати Пинк Фен.

Домати Биволско сърце Розово се комбинират добре със салатни краставици, печени или сурови чушки в зависимост от Вашите предпочитания за вкусна лятна салата.

Вкусният розов домат със сърцевидна форма се цени освен от любителите градинари, които обработват по-малки площи, също и от някои производители за свеж вътрешен пазар или фермерски пазари.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив