МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Лют Оранжев Чорбаджийски Profy Line Florian

Семена на пипер Лют Оранжев Чорбаджийски Profy Line Florian
Семена на пипер Лют Оранжев Чорбаджийски Profy Line Florian

Опции

Купи

Севън Сийдс ООД представя с удоволствие най-новият за 2024 г сорт – семена на люти чорбаджийски чушки Лют оранжев чорбаджийски пипер. 

Това е български сорт, който е средно ранен тип „чорбаджийски пипер“ с лютив вкус. От семената на лютите чорбаджийски чушки ще получите доста мощни растения, които притежават буен растеж и образуват много голям брой плодове. 

Характерно за сорта Лют оранжев чорбаджийски пипер е, че образува висящи плодове, които са доста дълги (достигат до 35 см) с вълнообразен перикарп. В техническа зрялост пипера лют чорбаджийски е светло – резедаво зелен, а в ботаническа зрялост е апетитно оранжев. Месестата част на тази чушка е крехка, сочна и лютива. Използва се за прясна консумация и за консервиране (различни видове туршии, мариновани люти чушки и др.).

Сортът люти чорбаджийски чушки се цени високо, защото е непретенциозен за отглеждане и е високо родовит. Предназначен е за средно ранно производство на открито или в оранжерии стъклени или от израелски полиетилен за оранжерия. 

Срок за сеитба – Засейте семена на люти чорбаджийски чушки за ранно отглеждане 1 – 15 февруари, за средно – ранно в периода 1 – 20 март, а за късно 1 – 15 април.

Схема за отглеждане – Готовият разсад от семена на чорбаджийски чушки люти може да засадите в схема 60/ 15-25 см за оранжерии или 70/ 15-25 см за на открито.

Норма за засяване – 120 – 180 гр. семена в дка

Брой семена в 1 гр. – около 130 – 150 бр.

Разфасовка – 1 гр.

Забележка: При засяване на семена от люти чорбаджийски чушки минималната температура на почвата за покълване трябва да бъде 15 градуса по Целзий, а дълбочината на засяване на семето от пипер да бъде в интервала 1 – 1,5 см.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен, Оранжев
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив