МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Аморероз (Amoreroz)

Семена на домати Аморероз (Amoreroz)
Няма наличност
Семена на домати Аморероз (Amoreroz)

Опции

Купи

Ако перфектният домат наистина съществува, то има голяма вероятност да го откриете в реколта от сорт Аморероз. Гладки апетитни домати, с превъзходен вкус, още по-неустоим аромат и апетитен розов цвят – такава реколта може да очаквате от този нов сорт Българско сърце Гигант домати. Аморероз (Amoreroz) допълва семейството на така обичаните домати тип Розово Биволско Сърце. Плодовете на сорта имат сърцевидна форма със завидни размери. На тегло, плодовете достигат средно 500 – 800 грама. Растенията са способни да родят още по-едри домати, които понякога достигат до 1,5 кг. 

Харесва ли ви идеята да отглеждате Аморероз в собствената си градина или парник? 

Първата стъпка е да си набавите сортови семена. В „Севън Сийдс“ ООД ви предлагаме семена на домат Аморероз още сега. Втората стъпка е да подготвите разсад.

Този апетитен сорт тип българско розово сърце гигант се използва за средно ранно доматопроизводство. Градинарите, които го отглеждат могат да приложат както засаждане в парници, така и на открито. Преди да стигнете до момента на засаждане, трябва да подготвите разсад.
Засейте семената на домата Аморероз в работни саксийки в топли и светли помещения с оптимална влажност на въздуха и температура на почвата от поне 15 С градуса. Дълбочината на засяване е около 1 -1,5 см. 

Кога е най-подходящият период за стартиране на разсад?

Започнете още през Януари – Февруари, като засеете семената и ги обгрижвате на закрито. Това ранно засяване обикновено се прилага при планирано парниково отглеждане на насажденията. Разсаждането се случва през Март – Април. 

Ако насажденията ще растат на открито, започнете разсада през Февруари – Март и имайте готовност за разсаждане на растенията в периода края на Април – средата на Май. 

Аморероз ще ви зарадва с бързорастящи мощни растения от индетерминантен тип. Отглеждането трябва да включва осигуряване на опори във формата на колове или конструкции. 

Прилагат се два метода за засаждане на младите растения. При едноредов подход, схемата за постигане на успех с този сорт е 80/40 см. Възможно е и двуредово засаждане с препоръчителна схема 80/55/40 см. 

Когато настъпи момента за добив на средно ранната реколта от домати Аморероз ще забележите, че цветът на плодовете е наситено розов. Доматите имат лек зелен пръстен и малка дръжчена ямичка. На допир, плодовете са със средна твърдост. Сортът се транспортира и съхранява с успех, което осигурява огромно удобство за производителите и търговците на плодове и зеленчуци. Вътрешността на Аморероз е месеста, ароматна и сочна. Вкусът им е неустоим, особено при консумиране в свежо състояние. 

Доматените насаждения са светлолюбиви и топлолюбиви. Нуждаят се от много плодородна почва и/или допълнително подхранване със специализирани торове за домати. Ще откриете разнообразие от сертифицирани органични торове на сайта ни. Умереното редовно поливане също оказва значение за обилността на реколтата.

В 1 грам сортови семена Аморероз се съдържат приблизително 250 – 350 броя. Производителите съветват да си набавите около 20 – 25 грама семена за засаждане на 1 декар площ. 

Аморероз са сред най-едрите розови български гиганти с автентичен вкус на градински зеленчуци, който може да намерите на пазара. 

Интересувате ли се какви други сортове присъстват в групата на Биволско Сърце? Ако едрите домати са сортовете, които ви интересуват, не пропускайте да разгледате какво друго ще ви предложим в асортимента ни от семена.  

Норма за сеитба: 20 - 25 гр./дка

Период на сеитба: Сорта може да се засее за оранжерия още през януари - февурари. При отглеждане на българското сърце Гигант Аморероз на открито засейте за разсад в периода февруари - март.

Период на разсаждане: В оранжерии - март - април, а на открито - 15 април - 15 май.

Схема на отглеждане: Едноредово 80/40 см или двуредово 80/55/40 см.

Разфасовки/брой семена: Семена на домати Българско сърце Гигант Аморероз (Amoreroz) може да поръчате онлайн от Semenata shop в разфасовка 0,2 гр. или около 60 бр. семена.

Този сорт е в изпитване.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юли, Август
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиВертицилиум

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив