МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Шоколадово Сърце

Семена на домати Шоколадово Сърце
Семена на домати Шоколадово Сърце

Опции

Купи

Как ви се струва идеята да отглеждате шоколадови сърца в градината си? Преди да решите, че това е шега, в „Севън Сийдс“ ООД имаме интересно предложение за вас, което ще ви изненада. Необичайните сортове домати набират все по-голяма попурярност сред градинарите ентусиасти. Сортовите семена на Домати Шоколадово Сърце ще ви дарят с уникална реколта от едри и апетитни плодове в шоколадови нюанси. Принадлежат към разрастващото се семейство на типа домати Биволско Сърце и притежават всички предимства на класическите гиганти.

Шоколадово Сърце е български сорт индетерминантни домати с едри плодове. Растенията, които ще отгледате от сортовите семена ще растат мощни и здрави, високорастящи. Задължително условие за постигане на обилна реколта е да осигурите опора на средно мощните растения във формата на конструкции или колове. Шоколадово Сърце е сред средно ранните сортове домати, които ще ви зарадват с изобилна продукция от вкусни гиганти домати с цвят шоколад. Растенията имат средно дълги междувъзлия. 

Интересният сорт домати е подходящ за засаждане и отглеждане в парници (вижте нашите предложения за качествен найлон за оранжерия от Израел) както и на открито. В зависимост от това, как планирате да отглеждате шоколадовите гиганти трябва да подготвите разсад в подходящия период.

Кога и как се засяват семената на Шоколадово Сърце?

Засяването на семената се препоръчва на дълбочина от 1 – 1,5 см. При подход с отглеждане в оранжерии, разсадът се подготвя още през Януари – Февруари. Ако насажденията ще растат на открито, засейте семената за разсад през Февруари – Март. 

Винаги трябва да се изчака стабилно покачване на температурите преди да се премине към засаждане на младите растения. В оранжериите, това условие не важи, тъй  като условията се контролират по-лесно. За парниково средно ранно производство засадете растенията през Март – Април. На открито, доматените растения са готови за засаждане след 15 Април до средата на Май. 

Най-подходящите схеми, с които ще осигурите оптимално разстояние между отделните растения, за да разгърнат потенциала си са: 80/40 см за едноредово засаждане и 80/55/40 см за двуредово. 

Реколтата от Шоколадово Сърце ще ви впечатли с размера, вида и апетитния вкус на доматите. Когато достигнат ботаническа зрялост плодовете придобиват тъмно кафяв цвят, напомнящ шоколад. Доматите имат ясно изразен тъмно зелен пръстен. Кафявите нюанси на плодовете преминават от тъмно кафяво в горната част към розово – кафеникави в долната част. По дължината на сърцевидните домати се виждат вертикални тъмни ивици. Плодовете имат малка дръжчена ямичка. 

Средната големина на един домат Шоколадово Сърце е около 300 – 400 грама, което е типично за повечето представили на типа домати Биволско Сърце. Доматите с шоколадов цвят имат средна твърдост. Това ги прави устойчиви на напукване, транспортиране и съхранение. Вкусът на Шоколадово Сърце е великолепен и по нищо не отстъпва на най-вкусните салатни домати, които имат класически вид. 

Доматите Шоколадово сърце са страхотен избор за салати и приготвяне на разнообразие от специалитети. Уникалният цвят на Шоколадово Сърце ще развихри въображението ви и за декорация на ястията с нещо различно, екзотично и едновременно с това – познато и любимо на вкус.

Шоколадово Сърце е само един от многообразието от сортове домати тип Биволско Сърце. Интересно ли ви е да отглеждате нестандартни сортове с прекрасни вкусови качества? Разгледайте какво сме ви приготвили сега.

Норма за сеитба: 20 - 25 гр./дка

Период на сеитба: Сорта може да се засее за отглеждане в оранжерия още през януари - февурари. При отглеждане на Шоколадово сърце домати на открито засейте за разсад в периода февруари - март.

Период на разсаждане: В оранжерии - март - април, а на открито - 15 април - 15 май.

Схема на отглеждане: Едноредово 80/40 см или двуредово 80/55/40 см.

Разфасовка: Семена от домати Шоколадово Сърце може да поръчате в онлайн каталога на Севън Сийдс ООД в разфасовка 50 бр. семена.

Този сорт е в изпитване.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юли, Август
Цвят на плода/цветаКафяв, Червен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиВертицилиум

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив