МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Бяло Сърце

Семена на домати Бяло Сърце
Семена на домати Бяло Сърце

Опции

Купи

Сладост, сочност и прекрасен аромат са малка част от предимствата на белите сортове домати. Ако никога не сте опитвали тези уникални зеленчуци, направете го тази година като си отгледате собствена реколта от тези атрактивни и запомнящи се домати. В „Севън Сийдс“ ООД ви представяме сортовите семена на сорт гигант тип Биволско Сърце с името Бяло Сърце. 

Какви са особеностите на този сорт домати и защо си заслужава да ги отглеждате в градината си?

Бяло Сърце, както и повечето бели сортове домати съдържат повече естествена захар от розовите и червените видове. Ако търсите зеленчуци, които да ви радват с аромат и отличен вкус, определено трябва да си посадите сортовите семена на домати Бяло Сърце. Подобно на другите представители на Биволско Сърце, доматите от този сорт са едри и ароматни. Формата им наподобява голямо сърце. В ботаническа зрялост плодовете придобиват светъл цвят в кремаво-бели нюанси. Доматите имат зелен пръстен и малка дръжчена ямичка. На големина достигат до около 300 – 500 грама. Ако белите домати са сред любимите ви зеленчуци, сорт Бяло Сърце ще ви зарадва с отлична реколта с неустоими плодове. Доматите са средно твърди и устойчиви на напукване. Вътрешността е месеста, сочна, ароматна и притежава естествена сладост. 

Растенията са индетерминантни и растат високи. Отглеждат се на конструкции или колове в зависимост от предпочитанията и условията. Сортът е предназначен за средно ранен добив. При подходящи условия, Бяло Сърце дават отлична реколта както при парниково отглеждане, така и засадени на открито. 

Засяване на семената от бяло бивослко сърце сорт Бяло Сърце

Подгответе работни саксийки с подходящ субстрат и заровете семената на Бяло Сърце на дълбочина около 1 – 1,5 см на закрито, с осигурена температура над 15 С градуса. Най-ранната сеитба може да се направи още през Януари – Февруари, особено ако планирате да отглеждате Бяло Сърце в оранжерии за по-ранен добив. Ако разсадът ще се засади на открито, засейте семената през Февруари – Март. Най-подходящият период за засаждане на младите растения в почвата са през Март – Април, в условията на парници и оранжерии. Засадете разсада на открито в края на Април – началото на Май. 

Отглеждането на Бяло Сърце изисква същите грижи както стандартните сортове домати. Младите растения трябва да се засадят на слънчево място, върху плодородна почва и да се осигури конструкция или колове за опора на насажденията. Следвайте схемата 80/40 см за едноредово засаждане. За двуредовото засаждане се препоръчва 80/55/40 см. 
Доматът Бяло Сърце впечатлява с вкусовите си качества, полезност и атрактивен външен вид. Засаждане на 1 декар площ с този сорт домати изисква около 20 – 25 грама семена. 

Белите домати притежават всички полезни вещества на класическите сортове, като изобилие на витамин С, бета каротин, фибри, антиоксиданти и много други. Те са идеалният сорт за почитателите на пресни зеленчуци с естествена сладост. 

Бялото биволско Сърце домати са предназначени за консумация в прясно състояние. Представете си любимите си салати и предястия приготвени с бели домати вместо с червени зеленчуци. Набавете си сортовите семена за домати Бяло Сърце и ще опитате неустоимите и уникални домати от собствената си градина.

Норма за сеитба: 20 - 25 гр./дка

Период на сеитба: За оранжерии засейте семето - януари - февруари, За открито - февруари - март

Период на разсаждане: За оранжерии - март - април. За открито - 15 април - 15 май.

Схема на отглеждане: Едноредово 80/40 см или двуредово 80/55/40 см.

Разфасовки: Екзотични семена на домати Бяло Сърце може да закупите онлайн в каталога на Севън сийдс ООД в разфасовка 30 бр. семена. 

Този сорт е в изпитване.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юли, Август
Цвят на плода/цветаБял, Жълт
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиВертицилиум

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив