МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Бабино Чудо - уникално вкусен български Гигант (до 1,5 кг)

Семена на домати Бабино Чудо - уникално вкусен български Гигант (до 1,5 кг)
Семена на домати Бабино Чудо - уникално вкусен български Гигант (до 1,5 кг)

Опции

Купи

Какви качества си представяте, че притежават домати с „Чудо“ в името си? Ако в описанието се включва огромни домати, които могат да достигнат до 1,5 кг, с атрактивен класически вид на неустоим градински домат, то в „Севън Сийдс“ ООД ще отговорим на очакванията ви. Подгответе градината си за домати Бабино Чудо! Сортът е идеалният избор за всички, които тъгуват по качествените домати от миналото, които притежават разтапящ вкус и неустоим вид. 

Както се предполага от описанието на Бабино Чудо, доматите от този сорт принадлежат към тип червен Български Гигант. Растенията са високорастящи индетерминантни. Тази особеност предопределя и някои изисквания към успешното им отглеждане, а именно, осигуряване на опора от колове или конструкции. Бабино Чудо заслужава името си още преди да получите реколтата от домати гиганти. Растенията са бързорастящи, с мощна структура и дебело стъбло. Образуват средно дълги междувъзлия. 

Бабино Чудо домати ще ви зарадва със средно ранна реколта. За целта, засейте сортовите семена през Януари – Февруари на топло, защитено и влажно място. Най-подходящи са условията в оранжерии и парници. Сортът червени домати Бабино Чудо може с успех да се отглежда парниково (вижте нашите предложения за полиетилен за оранжерии) и на открито. Ако предпочитате втория вариант, засейте семената за разсад в периода на Февруари – Март. Заровете семената на плитко – около 1 – 1,5 см в подходящ субстрат. Нужната температура за покълване на семена на домати е около 15 С градуса. Необходима е и постоянна влага без преполиване. 

При правилно обгрижване на семената и младите растения, разсадът ще е готов за засаждане през пролетта. Препоръчва се да засадите доматите Бабино Чудо през Март – Април в парници или 15 Април – 15 Май на открито. Винаги използвайте конструкции или колове за опора на растенията на индетерминантни домати. Насажденията на доматите гиганти имат нужда от редовно подхранване със специализирани торове, с които реколтата ще надмине очакванията ви. 

Производителят на сортови семена препоръчва определени схеми за засаждане на младите растения, съобразени с особеностите и изисванията им на растеж, устойчивост на заболявания и плододаване. При едноредов тип отглеждане следвайте 80/40 см. Двуредовото засаждане се случва на разстояния 80/55/40 см. 

Вече споменахме, че добивът от домати Бабино Чудо ще ви изненада приятно.

Какво представляват доматите, които ще добиете от този сорт?

Бабино Чудо са много едри домати гиганти със завидна големина. Могат да достигнат тегло от около 800 грама до 1,5 кг. Плодовете придобиват червен цвят при достигане на зрялост. Формата им е плоско – кръгла. Повърхността на доматите е средно оребрена. Бабино Чудо имат зелен пръстен. Транспортират се с успех, защото имат средна твърдост,  която позволява запазване на качествата им при пътуване и съхранение. Вътрешността на доматите Бабино Чудо е месеста, сочна и много ароматна. Топят се в устата. Вкусът им е балансиран и изкушаващ.

Бабино Чудо попадат в категорията „салатни домати“, защото се предпочитат за консумиране свежи в салати, разядки, доматен сок и други. Размерът на доматите ще ви осигури достатъчно.

  • Разфасовки/брой семена: Семена на домати Бабино чудо тип червен български гигант се предлагат в разфасовка 0,2 гр. (около 60 бр. семена), 1 гр. – около 300 бр. семена
  • Норма за сеитба: 20 - 25 гр. семена на червен градински домат Бабино чудо в дка.
  • Период на сеитба: Ако решите да отглеждате сорта Бабино чудо червени вкусни домати в оранжерия, засейте семената в периода Януари - Февруари, при открито отглеждане засейте - Февруари - Март.
  • Период на разсаждане: За оранжерия - март - април, а за открито разсадете 15 парил - 15 май.
  • Схема на отглеждане: Едноредово 80/40 см или двуредово - 80/44/50 см, колово или на конструкция.

Този сорт е в изпитване.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив