МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени семена на пащърнак Халбланж - Флориян

Качествени семена на пащърнак Халбланж - Флориян - Пащърнак семена с отлична цена: 1.50 лв.
Качествени семена на пащърнак Халбланж - Флориян

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 600 - 900 бр.) сортови семена на пащърнак има в опаковка.
  • Норма за сеитба: За 1 декар са нужни 600 грама семенца.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От февруари до май.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: По схемата 15/30 сантиметра, редово, навън.
  • Вегетация: От 100 до 120 дена.
  • Характеристики на плода: Дебел кореноплод, с бели цветове, достигащи от 20 до 25 сантиметра.

В разнообразния каталог с качествени зеленчуци на обновения център за градинарски стоки semenata.bg вече предлагаме и сортовите семенца на пащърнака – зеленчук, който притежава и удивителни билкови качества. Те са на изложени на вниманието на всичките ни настоящи, както и на бъдещите ни клиенти, които имат интереси към градинарството и зеленчукопроизводството.

Всеки опитал някога пащърнак, ще признае, че той има страхотни вкусови качества и е доста необичаен и на вид, и на мирис, и с вкуса си.

Зеленчукът е от рода на кореноплодните растителни видове, като освен това се яде и листната му маса. Самият кореноплод е дебел, с бяла окраска, достига размери от порядъка на около 20 до 25 сантиметра.

Знае се, че пащърнакът обича плитката почва, има висока устойчивост на застудяване и е най-добре да се сее на слънчеви места, които се поливат редовно и с умерени количества вода.

Вегетацията при пащърнака продължава от 100 до 120 дена. От началото на лятото до късна есен пък може да прибирате реколтата от този толкова интересен, вкусен и полезен зеленчук, казват експертите от тима на Онлайн магазин semenata.bg.

Посяването на билковия зеленчук се прави в оптималния период от февруари месец до месец март. При сеене е добре да поставите сортовите семенца на 2 или 3 см надълбоко в пръстта. При тази процедура, при сеене се оставят дистанции от 15 см от семенце до семенце и 30 см от ред до ред, тъй като пащърнака се гледа изключително редово и то навън, за полско производство.

Градинарите и зеленчукопроизводителите с опит в тази област, знаят, че едва около 600 грама сортови семенца от пащърнак ви стигат, за да обработите оптимално 1 декар земя. Докато кълне семето, внимавайте температурния диапазон на почвите с посевите да е поне около 10 градуса по Целзий.

Полезният зеленчук е в пряка роднинска връзка с други полезни и вкусни зеленчуци като морков, картоф, целина и магданоз. Това донякъде обяснява специфичния му мирис и сладникавият му привкус.

Полезните свойства на зеленчука-билка са неоспорими и идват от факта, че в него има висока концентрация на витамини като В3, както и на основни съставки като фолиевите киселини или фибрите.

Освен като полезна за организма добавка към диетата, пащърнакът се използва у нас още и за готвене. Така в кухнята на всяка нашенска домакиня от него се правят редица вкусни ястия, сред които супа, салата, сос, гювеч и други постни и месни ястия от нашенската и от международните кухни, показват данните в обновения каталог с качествени зеленчуци на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаБял
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив