МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени семена на Къдрав магданоз

Качествени семена на Къдрав магданоз - Магданоз семена с отлична цена: 1.20 лв.
Качествени семена на Къдрав магданоз

Опции

Купи

Semenata Shop предлага на пазара семена на магданоз с къдрави листа - ранен и много високодобивен сорт. Той притежава доста добре оформени, средно едри розетки със силно накъдрени крехки листа. Къдравия магданоз е изключително ароматен с наситено тъмно зелени листа. Много подходящ както за прясна консумация при приготвяне на салати и ястия, така и за изсушаване.

Магданозът се отглежда у нас като двугодишна зеленчукова култура, пренесена от Средиземноморието. Използва се в кулинарията за подправяне и приготвяне на много и различни ястия, поради приятния и специфичен аромат, който притежава. В народната медицина се прилага също и като лекарство - външно под формата на лапи и компреси при кожни проблеми, циреи и отоци, а вътрешно се приема пресния сок от магданоз при заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

В комбинация със сок от моркови и спанак се приема при проблеми със зрението и подобряване на кислородния обмен в кръвта.  В козметика лосионът, приготвен от магданози е познат отдавна със своето успокояващо действие при чувствителна кожа. Тази ароматна подправка е известна също така със своето фитонцидно действие (отделяне във въздуха на летливи вещества фитонциди, които са в следствие на етеричните масла в растението, които имат предпазващо действие от вредители).

Любопитен факт е, че за предпазване на ягодите от голи охлюви се препоръчва около тях да се засее магданоз.

Любопитно: Къдравите магданози имат нежни листа, които пожълтяват бързо и увяхват, след като са откъснати и не се употребят веднага. За да ги съхраните по-дълго време в свеж вид, може да изрежете стеблата 1-2 мм отдолу, след което да ги потопите в буркан с вода. Покрийте буркана и го поставете в хладилника и така ще го използвате по-продължително време със съхранен аромат.

Разфасовка: 5 гр.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение, Двугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив