МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на магданоз сорт Комон - свежият завършек на всяка салата

Семена на магданоз сорт Комон - свежият завършек на всяка салата - Магданоз семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на магданоз сорт Комон - свежият завършек на всяка салата

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 3250 - 3500 бр. семена), 10 гр., 100 гр., 500 гр. 
  • Норма за сеитба: За декар площ – 0,800 до 1 килограм семена.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 20.02 - 10.03, късна – 01.12 – 15.12. Може да засявате семената и през целия период: Февруари - Декември в саксии.
  • Период на разсаждане: Не се разсажда.
  • Схема на отглеждане: Дренирана почва.
  • Вегетация: 70 дни.
  • Характеристики на плода: Образува голяма листна маса и е много ароматна.

Онлайн магазин semenata.bg представя на вниманието на всички, обичащи подправките, семена на магданоз сорт Комон, вид ароматен магданоз. Ранният сорт растение се характеризира с изключителен добив. Образува голяма розетка, с много листна маса, която е с доста силна магданозена миризма. Листната маса е тази, която събира в себе си всички ползи от растението. Здравословните съставки са "скупчени" там.

Известният сорт има важно стопанско значение и за хората, отглеждащи големи количества зеленчукови, билкови растения, както и подправки. Зеленото растение е със значителна икономическа и хранителна стойност в цял свят. Съвкупността от витаминозни и минерални съставки прави магданоз сорт Комон толкова популярен. Особено известна съставка е желязото. Витамин С също влиза в състава на билковото растение.

Билката се е доказала като лечебно средство в световен мащаб, както и изключителното въздействие, което има върху организма като цяло, най-вече подсилването на имунитета.

Съхраняването на подправката става по няколко начина – или в хладилник, разпределена в пликове или във фризер – замразена. Ако сте решили да я запазите под замразена форма, надребнете подправката предварително. Има и още един начин, чрез който да имате от здравословната подправка за по-дълги периоди - като я оставите да изсъхне.

Изберете за целта прохладно място с проветрение, без директни слънчеви лъчи, разпределете на снопчета. След изсъхването, растението може да натрошите и да приберете в затворени съдове за подправки. Готова за използване, можете да я слагате навсякъде, това е универсална подправка за нашите ястия.

Разбира се най-голяма полза от подправката ще имате, ако си я хапвате прясна, като добавка в салати например. Много са вероятностите да използвате магданоз сорт Комон в различни варианти като ястия с меса, риба, зеленчукови яхнии, варива, като съставка на разни сосове, дресинги и други. 

За да покриете със семена на магданоз сорт Комон площ от един декар, ще трябва да предвидите от 0,800 до 1 килограм семе.

За ранна сеитба семената на ароматния магданоз засейте от двадесети февруари до десети март, за късна сеитба от първи декември до петнадесети декември.

В периода февруари - декември можете да засявате семената в саксии на закрито.

Вегетацията на подправката е близо 70 дена. Избирайте добре дренирана земя, предварително пообработена, като след сеитбата навлажнете. Зелената подправка е издръжлива на студ, което я прави идеална за отглеждане в нашата страна. Няма да се притеснявате от измръзване.

Места за засяване на семената подберете с повече светлина, иначе рискувате да не се развие особено листната маса, заради която всъщност се отглежда билката.

Ако сте почитатели на магданозените сортове, не чакайте, а поръчайте за собствения си двор една разновидност на ароматния магданоз. Поръчка може да направите директно от нашия онлайн магазин semenata.bg и то много лесно и удобно.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСенкоиздръжливо
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив