МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на репички Виолет - апетитни, лилави и хрупкави

Семена на репички Виолет - апетитни, лилави и хрупкави - Репички и ряпа семена с отлична цена: 1.30 лв.
Семена на репички Виолет - апетитни, лилави и хрупкави

Опции

Купи

Онлайн магазин Semenata Shop добави към каталога си семена на репички лилави сорт Малага (Виолет). Интересните репи спадат към семейство Кръстоцветни (Brassicaceae) и са от род  Raphanus.

Любопитен факт е, че тези подземни зеленчуци произхождат от Азия, където все още могат да се открият места с диворастящи репички. Първоначално са били култивирани в Китай, а след това се разпространяват и в Европа. Предпочитан зеленчук са дори и днес на трапезата на много народи.

Най-често, лилавите репички се консумират на салата, нарязани на кръгчета. Могат да послужат и за украса на пролетни салатки, типични гергьовски ястия (приготвени специално за празника). Добре се комбинират със зеленолистни: крехки листа от спанак Матадор, къдрава салата тип Батавия или атрактивно листно цвекло – Манголд. Не само заради отличните си вкусови качества, репичките се консумират в големи количества от любителите на кореноплодите.

По хранително съдържание, те представляват добър източник на фолиева киселина, витамин С, витамин В6 и др. витамини и минерали. Колкото до отглеждането, пролетните и есенните репички се отглеждат лесно и освен на открито или в оранжерия, можете да ги засеете и в големи саксии.

При засяването на семената от лилавите репички е добре да се съобразите основно с две неща: дълбочината на сеитба и температурата на почва. Минималните температури са 3 градуса по Целзий, а най-добре е да ги засявате на дълбочина 2 – 2,5 см. Оттук нататък се изсиква да поддържате почвата влажна и да плевите редовно. След около месец можете да се насладите на отгледани апетитни лилави кореноплодчета.

Разфасовка: 5 гр.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЛилав
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДо 10 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив