МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Златен медал 7 Флориян

Семена на пипер Златен медал 7 Флориян - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на пипер Златен медал 7 Флориян

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Български семена на пипер Златен Медал 7 се предлагат в оригинална опаковка 2 гр. (около 400 бр. семена), 50 гр. (около 10 000 бр. семена).
  • Норма за сеитба: Засейте за ранно и средно ранно производство 200 – 250 грама семена на пипер Златен медал 7 на един декар земеделска земя.
  • Реколта: Златен медал 7 е високодобивен сорт, който дава богата реколта от сладки чушлета, с атрактивен вид. Добивите, които отчита са 4-6 тона пипери на един декар.
  • Период на сеитба: Подходящият период на сеитба на пипер Златен медал 7 за ранно и средно ранно производство е месец Март до месец Април. Сеенето на семеената се случва по схемата 70 х 20 см.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Този ранен сорт чушлета е подходящ за открито и закрито отглеждане, в полиетиленови оранжерии. 
  • Вегетация: Вегетационният период на пипера Златен медал 7 има продължителност – 105-130 дни. 
  • Характеристика на плода: Златен медал 7 е ранен и високодобивен пипер. В стопанска зрелост, цветът на чушлетата е светлозелен, а като достигнат техническо узряване става червен. Средната им дължина е 16-22 см, а големината - 79 грама. Пиперите са висящи, с гладка повърхност и леко извити към върха. Вкусът им е приятно сладък, а видът – апетитен. 

Добавихме в нашия онлайн магазин семена на пипер „Златен медал 7“ – средно ранен сорт, с приятно сладък вкус и атрактивен вид. 

Златен медал 7 е високодобивен пипер, който дава страхотна реколта от висящи чушлета с гладка повърхност. Цветовете на плодчетата варират от светлозелени в стопанска зрелост до червени в техническа зрелост. Вкусът им е сладък, и са леко извити към върха. Средното тегло на пиперките и е около 79 грама, а дължината – 16-22 см. 

Златен медал 7 е сорт, подходящ за ранно и средно ранно производство, на открито и на закрито – в полиетиленови оранжерии. Оптималният период за сеене на семенцата на този пипер са месеците Март – Април, като засяването се случва по схемата 70 х 20 см разстояние между редовете.

Вегетационният период, или времето до техническата зрелост на чушлетата, продължава от 120 до 125 дена. 

Чушките, познати под наименованието сладък пипер, са растение от семейство Картофови. В състава на този сладък пипер се съдържат богат набор от витамини и минерали, които правят зеленчука изключително полезен. 

В съдържанието му, се откриват витaмини C, B1, B2, B9, като по количество на витaмин C, сладкият пипер надминава лимоните. В богатия му набор на полезни вещества се нареждат и каротин, калий, калций, магнезий, хлор и много други. 

Сладката чушка, пopaди изключително витаминозния си състав, е силно подходяща при хора, страдащи от диабет, депресия, безсъние, отпадналост.

Много добър помощник и при хора, които имат проблеми с храносмилането, нервната система или страдат от заболявания на кръвта.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив