МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на корнишони Деликатес - вкусни за салата и консервиране

Семена на корнишони Деликатес - вкусни за салата и консервиране - Корнишони семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на корнишони Деликатес - вкусни за салата и консервиране

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 70 - 90 бр. семена сортови на корнишони Деликатес има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 400 до 450 грама семе на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 15.04. – 10.05., късна – 20.06.-05.07.
  • Период на разсаждане: Април месец.
  • Схема на отглеждане: Ранна сеитба - 80+20/10 см, късна - 100+20/5-10 см.
  • Вегетация: От 40 до 45 дни.
  • Характеристики на плода: Корнишоните Деликатес образуват плодове с наситен цвят, като са покрити с мънички брадавички. Крехки са и хрупкави, без горчивина. Притежават отличен вкус и са подходящи за прясна консумация и консервиране. Средно достигат около 9 - 12 см дължина.

Екипът на градински онлайн магазин semenata.bg прибави към разнообразния си и богат каталог със зеленчукови растения поредната разновидност от малки краставички. Семена на корнишони сорт Деликатес можете вече да имате, благодарение на платформата ни за поръчки semenata.bg. Деликатес е известен с характерна крехкост на плодовете, със свеж вкус, без горчивост на корнишончетата.

Консумирането на сортовите краставички е предимно в пресен вид, можете да хапвате от корнишоните, веднага след като ги откъснете. В разнообразието от салати, краставичките са основна съставка. Комбинирайте малките краставички Деликатес с многобройни зеленчуци за по-богат вкус. Съчетанието от видовете зеленчуци ще Ви донесе достатъчно полезни вещества. Една лятна салата, в състава на която имаме корнишончета, присъства на трапезата на всяко домакинство.

Имайки предвид, че многобройните съставки на сортовите плодове са огромният запас от минерали и витамини, организмът Ви поема предостатъчно здравословни вещества. Хапвайки комбинирани с корнишони зеленчуци, неминуемо засилвате своя имунитет.

Особено популярно при сорт Деликатес, по-точно приложението му, са консервираните плодове на зеленчуковото растение. За подготвяне на зимнина, корнишончетата са идеални. Освен самостоятелно в буркани, възможно е комбиниране с други зеленчукови продукти и подправки. Получавате страхотни туршии, които да хапвате през студените зимни дни.

Добър аспект при вкусните корнишони Деликатес е високата добивност на сорта. Благодарение на богатите реколти, сортът е предпочитан от зеленчукопроизводителите. Търговците, занимаващи се с внос и износ на зеленчукова продукция са също облагодетелствани от добивността. Зеленчукът е предпочитан и заради несъмнено прекрасния си търговки вид.

Семето на сорта бива отглеждано на открити пространства и в закрити помещения, като оранжерийни постройки например.

Семенцата сейте, когато премине последната вълна слани, които имат неблагоприятен ефект върху насажденията. Опасността от измръзване при по-ранно засяване е голяма.

Парниковите постройки са добър вариант за сеитбената процедура през зимния период.

Вегетационният период на Деликатес продължава около 40 до 45 дена. Разсадите е препоръчително да направите в отделни подходящи съдове. Семената на корнишона слагайте в земята на дълбочина от 1,5 до 3 сантиметра.

По форма плодовете на Деликатесните корнишони имат цилиндричен вид, като цветът им е наситено-зелен. Брадавичките по повърхностната част на плодовете е характерна и при този сорт.

Покълването на семето изисква около 7 до 10 дена, доста бърз растеж. За разсаждане може да се ориентирате, когато видите образуването на поне 2 листенца върху растението.

Важен аспект при разсаждането е внимателното му поставяне в земята, опазвайки кореновите части от прекършване.

Като правило, ще са Ви нужни от 400 до 450 грама от семена на корнишони за сеитба на един декар обработена площ. Както споменахме в горните редове, изчакайте установяване на топло време, на семето са необходими минимум 15 градуса, за да се покаже над земната повърхност.

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив