МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревнa смес за слънце и суша - Джоли (Jolly)

Тревнa смес за слънце и суша - Джоли (Jolly) - Тревни смески за слънце и суша с отлична цена: 17.70 лв.
Тревнa смес за слънце и суша - Джоли (Jolly)
23.00 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSF0065

Опции

Купи
 • Разфасовка: Тази качествена италианска смес тревна се предлага в разфасовка 1 кг 
 • Норма за сеитба: 1 килограм за 30-40 квадратни метра.
 • Издръжливост на газене: Смеската има средна устойчивост на утъпкване.
 • Осветеност на терена: На слънчево припечно място, но безпороблемно издържа и полусянка (добре е да има поне 6 часа на ден слънчево греене).
 • Необходимост от поливане: Сутринта или привечер, с норма от 5 до 15 литра на квадратен метър на денонощие, като нормата силно варира според сезона, валежите и почвата в градината.
 • Особености при косене: Коси се за пръв път на 7 сантиметра височина, след това всяка седмица на 3 сантиметра.
 • Почвени условия: Песъкливи дренирани почви.
 • Устойчивост при ниски температури: Висока устойчивост с постоянен зелен цвят и през зимата.
 • Характеристики на листата: Средно фини листа, много меки и приятни на допир.
 • Подходящи торове: Трябва да се наторява регулярно с конбинирани торове за трева, а при засяване с тор за нова трева.
 • Период на сеитба: Затревяване се извършва в периода - месец март до месец юни и септември - октомври.
 • Дълбочина на сеитба: На 2 сантиметра при песъклива почва и на 0,5-1,5 сантиметра при глинеста.
 • Температура на почвата при сеитба: При 15-25 градуса, но не и под 5 градуса по Целзий.
 • Период за покълване: Една-две седмици.

Онлайн магазин semenata.bg добави в богатия си каталог за всички редовни и нови потребители тревни смески за слънце и суша, разработени специално за живот на слънчево и припечно място - Джоли (Jolly).

Тревната смеска е специално селектирана от 4 сорта житни треви с високо качество, характеризиращи се със своята силна издържливост при затревяване на слънчеви и сухи терени почти бях сянка.

Италианските производители от концерна Continental semences са достигнали перфектния микс смески за суша и слънце, който е устойчив и на полусянка. В същото време затревените с Джоли (Jolly) пространства образуват равномерна и гъста тревна покривка с високи декоративни качества, подходящи за всякакви цели.

Една от големите практически ползи на затревяването със смеската Jolly, е че тя е изключително подходяща за озеленяване на всякакви зелени пространства. Притежава много добра устойчивост по отношение на натиск и утъпкване, така че намира приложение в затревяването на терени с разнообразно предназначение. Освен това поддържането и е просто и не особено усилено, като това касае косене, полинаве, торене.

Въпреки високата си устойчивост на утъпкване и газене, все пак не се предпочита с тревната смеска Jolly да се затревяват спортни игрища, стадиони и площадки, подложени на интензивен натиск. За тази цел трябва да ползвате специалните тревни спортни смески, които ще намерите в нашия каталог.

Макар и очевидно създадена за характерните условия на слънчева Италия, тревната смеска Jolly бързо се наложи и в озеленяването в страната ни и то не само в южните райони на България като Бургас, Свиленград, Пазарджик, Пловдив или Сандански, но и буквално във всички останали части на север и на юг от Стара планина.

Насаждения с тази тревна смес може да видите навсякъде около вас, в дворове и градини, в хотели и хотелски комплекси, в къщи за гости извън града, паркови  пространства, обществени градини, около заведения, хипермаркети или бензциностанции, в дворовете на резиденции или представителни сгради.

В курортните комплекси край Черно море, чийто климат особено на юг наподобява средиземноморския, тази тревна смеска се използва за озеленяване на хотели, къщи за гости направени по европейски проект. Край заведения и ресторанти с нея има не само на юг в Слънчев бряг, Поморие или Ахтопол, но и В Албена, Златни пясъци, Балчик или Ривиера. Много от тях предпочитат именно тревната смеска за слънце и суша Jolly, предлагана от нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Съдържание:

Пасищен райграс (Lolium perenne ‘BELIDA’) – 30%
Червена власатка (Festuca rubra ‘SERGEI’) – 55%
Ливадна метлица (Poa pratensis ‘BALIN’) - 10%
Обикновена полевица (Agrostis tenuis  ‘HIGHLAND’) – 5%

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив