МЕНЮ
КОШНИЦА

Течен тор за орхидея Ванда, Фаленопсис и др. 250 мл за здраво растение и балансиран растеж

Течен тор за орхидея Ванда, Фаленопсис и др. 250 мл за здраво растение и балансиран растеж - Торове за цветя с отлична цена: 3.19 лв.
Течен тор за орхидея Ванда, Фаленопсис и др. 250 мл за здраво растение и балансиран растеж
3.99 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFG0129

Опции

Купи
  • Разфасовка: Разфасовката на специализираният тор за орхидея Ванда, Фаленопсис и др. за растеж е 250 мл. 
  • Приложение и дозировка: Може да прилагате течни торове за орхидеи за растеж върху различни сортове орхидея (Ванда, Фаленопсис, Дендробиум, Катлея, Цимбидиум Онцидиум и др.), азалии, рододендрони, хортензии, камелии и други цветя, нуждаещи се от кисела почва. Начинът на торене е чрез поливане с разтвор. Разтваряте една капачка тор за растеж на орхидея от Лактофол в 1,5 литра вода и с този готов разтвор може да полеете от 8 до 10 големи саксии. Торете цветята си на всеки 10 дена след поникването им на 5 см, до тяхното прецъфтяване. В периода на цъфтеж комбинирайте със специализиран течен тор за орхидеи на Лактофол за цъфтеж.
  • Съдържание: В специализирания тор за орхидеи се съдържат Дифосфорен пентаоксид (P2O5) 5,0%, Азот (N) 4,0%, Бор (В), Калиев оксид (K2O) 6,0%, Мед (Cu), Желязо (Fe) хелатизирано, Mанган (Mn), Mолибден (Mo) и Цинк (Zn).

В нашия онлайн магазин може да откриете и да се сдобиете със специализиран тор за интензивен растеж на орхидеи. За да получите красиви цветя не е препоръчително да ги торите с обикновена тор, а с предназначена такава. Причината, е че те имат нужда от специална почва, за да се развиват.

Можем спокойно да твърдим, че орхидеите са едни от най-красивите цветя. Но за да получите здрави растения с богати цветове е изключително важно да откриете балансирана храна за енергичен растеж и добра хидратация на цветята. Торът за растеж е точно тази балансирана храна, от която Вашите растения имат нужда.

Специализираният тор за растеж на орхидеите Ванда, Фаленопсис и др. съдържа в себе си високо съдържание на азот. Този химичен елемент е много важен в конкретния случай, защото той сам по себе си спомага за развитието и растежа на здравите корени и листната маса. Освен това подсилва формирането на цветовете на растението

Ползвайки този специализиран тор, Вашите растения ще бъдат по-силни и ще развият по-висока устойчивост на болести и вируси, които иначе биха имали изключително неприятно влияние. 

За да използвате торът за растеж на цветята, трябва първо да имате работен разтвор. Самото торене всъщност е чрез поливане с този разтвор.  Приготвянето му е изключително лесно и спокойно може да го правите в домашни условия.

Разтваряте една капачка тор за растеж в 1,5 литра вода и с получилия се разтвор имате възможност да полеете от 8 до 10 големи саксии. Подходящият момент, в който трябва да наторите Вашите цветя е след като те започнат своя растеж. Ако този период е от март до октомври, то торенето на цветята трябва да е на всеки 7 дена. При периодът ноември – февруари, торенето трябва да се извършва на всеки 14 дена. Друг полезен съвет, за да не се натрупат соли в растенията, е да измивате корените им със свежа вода един път в месеца.

 

Торове
Вид торовеТечни торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив