МЕНЮ
КОШНИЦА

Торове за боровинки гранулирани 1 кг - за по-едри плодове и здрави растения

Торове за боровинки гранулирани 1 кг - за по-едри плодове и здрави растения - Торове комбинирани за плодове с отлична цена: 7.00 лв.
Торове за боровинки гранулирани 1 кг - за по-едри плодове и здрави растения
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0035

Опции

Купи
  • Разфасовка: Гранулираните торове за боровинки от Биопон, предназначен, за пълноценно подхранване на всеки сорт боровинка, къпините и всички други култури, виреещи на кисела почва, се предлага в разфасовка от 1 кг. Това количество е достатъчно, за наторяването на около 50 м2 насаждения.
  • Продължителност на действие: Продължителността му на действие върху растенията е около месец.
  • Приложение и дозировка: Този многокомпонентен тор от Биопон е перфектно приложим върху всички видове боровинки, къпини и други плодни храсти, които растат на кисели почви. Трябва на наторявате храстчетата на всеки 4 седмици, като посипете 20 – 30 гр. гранулиран тор около корените на всяко плодче. След това да разбъркате гранулките с горния почвен слой и да полеете обилно с водичка. Водата играе ключова роля, защото гранулирания тор се абсорбира много бързо от почвата и нужните хранителни субстанции достигат моментално до плодните храстчета. Подхранвайте културите си 3 пъти в годината. По-младите растения имат нужда от по-малка доза тор, а миналогодишните – от по-голяма. Не превишавайте дадената дозировка!
  • Съдържание: В състава на гранулираните торорове за боровинка Биопон се съдържат следните химични елементи: Амонячен азот (N) - 5,5%, Фосфорен пентаоксид (P2O5) - 8,5%, разтворим в минерални киселини [5% фосфорен пентаоксид (P2O5), разтворим в неутрален амониев цитрат и разтворим във вода, фосфорен пентаоксид (P2O5) разтворим във вода - 4%], водоразтворим Калиев оксид (K2O) (под формата на сулфати) - 11,5%, oбщ Магнезиев оксид (MgO) - 4%, oбща Сяра (S) - 12%. Повишеното съдържание на Калий (K) осигурява богатото плододаване и вкусните плодчета. Балансираният състав от вещества пък осигурява нужната киселинност на почвата, като по този начин всички обичащи киселите почви култури се развиват успешно.

Добавихме към нашата селекция първокласни торове, поредния качествен подобрител на Биопон – а именно гранулиран тор, предназначен за подхранването на вкусните плодчета боровинки и всички други култури, които растат на кисела почва.

Този минерален тор е съставен от добре подбрани вещества, които осигуряват нужната киселинност на почвения слой. Фактът, че освен всичко е и гранулиран е голямо предимство, защото много бързо се абсорбира от почвата. По този начин, когато подхранвате боровинките и къпините си системно със специализирания тор, Вие ще им осигурите желаните условия, за да растат и да се развиват правилно.

Присъствието на химичния елемент Калия (K), с оптимално съдържание в съставът на наторяващата субстанция, пък стимулира плододаването и гарантира богат добив от вкусни плодчета.

За да започнете успешното наторяване на боровинките си, трябва да отмерите количеството тор, което ще ви е необходимо. То се определя от големината на растението – за по-младите растения, имате нужда от по-малка доза, а за по-старите – по голяма. След като завършите тази стъпка, посипете равномерно наторяващата субстанция около корените на всяко растение. Трябва да разбъркате гранулите с горния почвен слой и да полеете обилно с водичка. Това е изключително важно действие, защото водата ще разтвори минералния тор в почвения слой и така мигновено ще се активират хранителните елементи.

Наторявайте растенията си на всеки 4 седмици с дозировката от 20 – 30 г/м2 от гранулирания течен тор. Достатъчно е да подхранвате културите 3 пъти в годината. Не трябва да превишавате предварително посочената дозировка на тора, защото ако го направите може да разрушите растенията си.

Преди употреба на препарата, се обезопасете със защитни ръкавици.

Съхранявайте го на хладно и сухо място в затворен съд и не го използвайте в близост до деца. 

Ако случайно докоснете очите си с него, изплакнете незабавно, а при поглъщане на някаква част от течната субстанция, потърсете мигновено спешна медицинска помощ.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив