МЕНЮ
КОШНИЦА

Торове

Градински център онлайн Semenata Shop представя универсална вар на прах с двойно действие:..
5.97 лв.
Tечна тор за каскадни петунии (сурфинии) 0.5л
Най-продаван
Разфасовка: 0,5 литра Продължителност на действие: До една седмица.  Приложение и дози..
5.79 лв.
Микробиологичен препарат за биодеградиране на съдържанието на септична яма. Редовното изпо..
40.90 лв.
Микробиологичен препарат за биоразлагане на съдържанието на септична яма. Редовното използ..
2.39 лв.
Разфасовка: Този качествен вкоренител за резници на различни видове растения - рози, лози,..
6.89 лв.
Разфасовка: Гел тор за мушкато и сакъзче на Биопон се предлага в разфасовка от 0,5 литра. ..
8.29 лв.
Разфасовка: 250 мл Продължителост на действие: Течният гел тор за подправки и билки на А..
6.19 лв.
Разфасовка: Водоразтворимият минерален гел тор за орхидеи се предлага в разфасовката от 25..
6.19 лв.
Разфасовка: Може да намерите BIOPON гланц за листа за блясък на листата в разфасовката от ..
7.19 лв.
Разфасовка: Гранулиран есенен тор за иглолистни дървета и храсти се предлага в опаковка от..
9.97 лв.
Гранулиран есенен тор за тревни площи 1 кг (до 50 кв.м) - силно подхранване преди зимата без азот
Най-продаван
Разфасовка: Есенен тор за тревни площи Биопон се предлага в разфасовка 1 кг, достатъчна за..
9.97 лв.
Разфасовка: 1 кг (за 20 кв.м) Продължителост на действие: Препоръчва се торене с торовет..
9.97 лв.
Разфасовка:  1 кг   Продължителост на действие: Около месец с едно наторяване. Приложе..
9.97 лв.
Разфасовка: Универсалният тор от Биопон, предназначен за грижата на растенията, които отгл..
9.97 лв.
Разфасовка:  1 кг.   Продължителост на действие: Препоръчва се торене два пъти годината ..
9.97 лв.
Разфасовка: 15 кг. Продължителост на действие: От два до три месеца. Приложение и дози..
144.00 лв.
Разфасовка: 15 кг (за 250 до 750 кв. площ) Продължителност на действие: Тези дългодейств..
160.55 лв.
Разфасовка: Гранулираният тор за трева на супер цена от Биопон, предназначен, за да се гри..
9.97 лв.
Ефективен тор за трева против мъх - 1 кг за силен и наситен зелен цвят (до 30 кв.м)
Най-продаван
Разфасовка: Гранулираният тор за трева против мъх на фирма Биопон може да намерите в магаз..
9.97 лв.
Разфасовка: Този специализиран гранулиран тор за иглолистни дървета и храсти от Лактофол с..
13.79 лв.
Разфасовка: Комбиниран листен тор Мастърбленд 20-20-20 за цветя, домати и зеленчуци се пре..
4.90 лв.
Разфасовка: Гранулирания тор за градински цветя и подхранване на цъфтящи растения, дело на..
9.97 лв.
Разфасовка: Минерална течна тор за кактус и сукулентни растения се предлага в разфасовка о..
4.19 лв.
Разфасовка: Този специализиран комбиниран тор за рози и цъфтящи храсти се предлага в разфа..
11.99 лв.
Разфасовка: Разфасовката на комплексният комбиниран тор за трева е 1 кг за 35 кв.м или 2 к..
9.99 лв.
Разфасовка:  250 мл.   Продължителост на действие: Действа около 2 седмици с едно торене..
3.69 лв.
Разфасовка: Гранулираният тор за ягода, къпини, касис, малини и всякакви видове дребни пло..
8.39 лв.
Разфасовка: Този концентриран листен течен тор за райграс и различни видове трева от Лакто..
6.75 лв.
Разфасовка: Биологичен листен тор за люцерна и различни културни растения Лейли 2000 се пр..
1.58 лв.
Листни торове за овошки и лозя Ка Бор на Лейли за по-бързо узряване и по-дълго съхранение на плода (органичноминерален)
Няма наличност
Разфасовка: 8 мл Приложение и дозировка: Листните торове за Ка Бор за лозя и зеленчуци и..
1.58 лв.
Разфасовка: Разфасовката на гранулирания тор за иглолистни дървета и храсти е 800 гр. Пр..
9.99 лв.
Мощен тор против пожълтяване на тревата 1 кг (за всякакви видове райграс и жълта трева) - за до 50 кв.м
Най-продаван
Разфасовка: Гранулираният тор против пожълтяване на тревата и райграс от Биопон, който е В..
9.97 лв.
Показани от 1 до 32 от 92 (3 страници)

Добре дошли в категорията на онлайн магазин Semenata Shop, в която ще представим всички торове за растения (декоративни и културни), които могат да бъдат поръчани онлайн на Semenata.BG! 

За любителите на декоративните растения сме подготвили асортимент от специализирани торове за зелени цветя като папрат, хебе, фикус бенджамин, седум, хлорофитум, ховея, маранта, агаве, агапантус и други. Изберете подходящ тор за палми или за иглолистни растения. 

От торовете за трева в зависимост от сезона могат да бъдат намерени торове за пролетно, лятно, есенно и предзимно торене. Някои формулации се предлагат и за целогодишно торене на тревни площи. Освен това има и торове със специализирана грижа при стресови ситуации – големи температурни разлики в дневната и нощна температура. При проблеми с плевелите и мъха в тревните площи също могат да бъдат използвани някои торове за трева осигуряващи допълнителна защита и превенция.

Друг често срещан проблем в тревните площи е пожълтяването, затова понякога се налага допълнителна грижа при възникване на такъв случай. Макар най-често това да се дължи на ограничено поливане или много горещо и сухо време, не е изключено и да е вследствие на дефицит на някой жизненоважен хранителен елемент за тревата.

Имаме удоволствието да Ви представим, както лесни за употреба, но с по-кратко действие хоби торове, също така и професионални торове за тревни площи, с които  ще си осигурите контролирано торене на тревата, без опасност от изгаряне при контакт с гранулата  и дефицитност на жизненоважните хранителни елементи. 

Някои дългодействащи торове от професионалните серии отделят хранителните вещества непрекъснато, през целия период на вегетация до 8 - 9 месеца. Тези торове с дългодействие са най-добрият избор за растения, които се нуждаят от едно и също количество хранителни вещества през целия си период на развитие.

Подобен тип гранулирани торове с бавно освобождаване имат няколко основни предимства, на които е добре да се обърне внимание, особено ако се занимавате с производство на посадъчен декоративен материал. Обикновено тези торове са с формула с много висока степен на безопасност и се освобождават контролирано. Освен това при тези торове за цветя най-често всички основни микроелементи са балансирани.

За тези от Вас, които изпитват каквито и да е съображения относно ефективността на всяка една торба, съдържаща дългодействащ тор, бихме искали да Ви информираме, че обикновено всяка торба от даден продукт дава идентични резултати. Закупувайки веднъж от професионални торове с бавно освобождаване,  Вие сами ще се убедите в тяхната ефективност и лекота на приложение. Някои дългодействащи торове за цветя са подходящи за употреба и при саксийни растения.

Контролираното освобождаване на хранителните вещества е съобразено с изискванията на растенията, за които е подходящ торът, за да им се предложи оптимален растеж. Това позволява истински контрол върху доставянето на хранителните елементи към растението, понеже тези количества са съобразени с необходимите за самото растение.

Дългодействащите торове са балансирани така, че освобождаването на хранителните елементи е идеално за по-бързо растящи иглолистни видове и вечнозелени. Има формулации идеални за лигуструми, туи, лавровишна, лъже кипарис, кипарис, тис, хвойна, бор, ела, смърч и др. 

Ако сте любители на цъфтящите, можете да потърсите изключително безопасен и ефективен при торене на саксийни растения и контейнери дългодействащ тор за цветя. 

Изберете подходящ тор за рози, за петунии, тор за мушкато, тор за калдаръмче, за бегония, хортензии, тор за сурфинии, ипомея, алисум, годеция и други цъфтящи растения и храсти.

В категорията за торове на онлайн магазин Semenata Shop, ще може да откриете и други торове в течна, гранулирана или друга форма например.

Освен за тревните площи, грижа свързана с торенето на декоративните храсти и дървета в градината, също трябва да бъде приложена. Независимо дали са иглолистни, широколистни, вечнозелени, листопадни, цъфтящи или не, декоративните храсти се нуждаят също от регулярно подхранване през вегетацията. И тъй като всеки предпочита различна форма на торовете, спрямо начина на приложение, се надяваме всеки да може да открие подходящата и най-вече лесната за употреба и с отлично качество формулация. 

За торенето на овошките е добре подхранването да бъде със специализирани торове за овошки, като през пролетта обикновено се използва гранулиран вариант, който се вкопава около ствола и корените. Най-добре е да бъде дългодействащ тор, за да не се налага да извършвате тази манипулация ежеседмично или ежемесечно. За допълнителна грижа или корекция се използват торовете за листно подхранване, които обикновено се прилагат след разреждане с вода чрез пръскане директно върху растенията. Може да се предпочете и използването на водоразтворими торове, които се внасят чрез поливане в капковата система за напояване. Важно е винаги да се има в предвид периодът на действие на тора, който се използва и той да бъде съобразен внимателно, за да не се получи преторяване на растенията, а това да доведе в последствие до тяхното линеене, пожълтяване, окапване на листната маса или дори загиване.

Ако имате проблем с твърда вода (често натрупване на варовик по капкообразувателите и тръбите на напоителната система), то е добре да потърсите вариант на тор за зеленчуци, който има допълнителна съставка срещу подобни отлагания.

Някои професионални торове са световно признати и се използват в различни разсадници. От хоби торовете за растения ще откриете различни продукти на популярни марки, които са специализирани за конкретни видове или пък имат по-широко приложение.

За всички, които предпочитат органичните продукти, се надяваме да открият подходящ тор за подхранване, както на любимите си цветя и декоративни растения, също така и на зеленчуците, плодовете и овошките, които отглеждат. 

Изберете подходящ тор за домати, специализиран тор за вкореняване или срещу мъх в тревата с повишено съдържание на желязо. 

При отглеждане на пипер, краставици, патладжан и други едногодишни култури е добре да се подготви специализирана програма за торене, която да отговаря на повишените нужди от определени хранителни елементи през различните етапи на развитие на зеленчуците.  

За любителите на касиса, френското грозде, арония, малините, ягодите и боровинките също има специализирана грижа за хранене под формата на торове за дребноплодни. 

За лозови насаждения и домашни лозички  с грозде можете да изберете също специализирана грижа за тях.

От торовете за цветя могат да се срещнат доста предложения. За всеки, който предпочита специализирана грижа и формулации насочени към конкретен вид растение, например тор за пеларгониум, тор за рози, торове за петунии и други, може да потърси по-бързо необходимия продукт като посети подкатегорията торове за цветя.

Предлагат се и торове за билки и подправки. Те са формулирани специално за подхранване на растения като копър, магданоз, розмарин, мащерка, чубрица, девесил, естрагон, джоджен, мента и др. Но дори и да не намерите тор за цветя или други растения насочен конкретно за дадения вид, то може да изберете някой вариант от естествените органични торове за зеленчуци и декоративни растения. Те имат изключително широка употреба и са подходящи за подхранване дори на тревни площи. Подобна универсалност и приложимост върху различни групи растения могат да бъдат открити и в минерална форма с дългодействие.

Някои торове могат да се използват и за наторяване освен на цветя, също и за билки и подправки, т.е. имат универсална употреба. Такива например са органичните торове от калифорнийски червей. Те са подходящи за торене дори и на тревни площи. Често са избирани и предпочитани за торене на плодове и зеленчуци. 

Начина на употреба на торовете и тяхното съхранение са сред ключовите моменти за успеха при торенето. Винаги спазвайте дозировката упомената на етикета на всеки конкретен продукт. Тя може да бъде много различна, в зависимост от формата на тора – течна, гранулирана, кристална и др. Не се подвеждайте спрямо дозировката при други торове за растения. Употребявайте, продукта, точно както е написано на опаковката. Съхранявайте само на сухо място и далеч от пряка слънчева светлина, но и далеч от топлина. Отворените кутии, флакони или чували да се съхраняват след употреба задължително добре затворени в помещения без достъп на деца и животни.

Внимание: Прилагайте дозировката на торовете като обща препоръка само при нефертилизиран субстрат. Ако отглеждате растенията под тунели, в оранжерии или при специфични климатични условия се консултирайте със специалист, за да се направят необходимите корекции в дозировката. Консултация с агроном е нужна и ако се тори с повече от един вид тор, например при корекция на дефицит на даден елемент.